קבוצות דיון
סקופים
נושא #22457
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
KuPPa

חבר מתאריך 15.1.09
3269 הודעות, 54 מדרגים, 95 נקודות. ראה משוב | יום ששי י' באלול תש''ע
17:01 20.08.10 |
|
חשיפה בלעדית: Bsupport של בזק בינלאומי - לא מה שחשבתם
 |
כבר כמה שבועות שיצא לרובנו לשמוע בכלי התקשורת על "המהפך" האינטרנטי שבזק בינלאומי מציעה לכלל הגולשים במדינה בין אם הם לקוחותיה ובין אם לקוחות חברות מתחרות. המוטו שלהם: להיות "גיבורי על" ולעזור לכל גולש בכל תקלה במחשב בחינם, באמצעות תמיכה טכנית אונליין. מלבד אתר "תקלה" הוותיק שידע ליישם זאת קודם לכן לא קם עוד אתר שמציע בכזה היקף תמיכה טכנית במחשבים לגולשי הרשת.

עקב ריבוי הפניות הרחב (שקשה מאוד לאמוד את אמיתות ההודעות שאולי חלקן מובאות ע"י יחצני החברה ע"מ לקדם את האתר) פנו בבזק בינלאומי לכלל גולשי הרשת הבקיאים במערכות המחשב והציעו להם להצטרף לצוות "הגיבורים" במטרה שיוכלו לעזור לאלה שצריכים תמיכה טכנית, ובמקביל מלבד ההרגשה הטובה שהם באמת עוזרים לאחרים וחוסכים להם כסף במקום הזמנת טכנאי על תקלות שרובן הגדול שטויות הם יקבלו בנוסף צ'ופרים ומתנות כגון אוזניות BT, חבילות למיניהם, סט רמקולים וכו'..

איך השיטה עובדת: ככל שתומך פועל ועוזר לאחרים כך הוא מתקדם בדירוג. מי שלצורך העניין רק נרשם כתומך, מקבל תווית של ג'וניור. לאחר מספר נתינות של עזרה יקבל תווית מקצוען, ולאחר מכן מומחה, גאון וכו' וכו', עד שמגיעים לדרגת Leader שזה במילים פשוטות הטופ של הטופ מבחינת מקצועיות התומך, שביעות הרצון ממנו ובכלל כל המשתמע מכך.
במהלך כל חודש בחודשו נבחרים מקבלי הפרסים והמתנות עפ"י כמות "ההצלות" והעזרה שנתן כל גולש וגולש ובודקים מי תרם הכי הרבה. ממי הכי הרבה מרוצים וכו'.. עד כאן נשמע מצויין. יש לנו פה חברה שלקחה נושא בעייתי בעיני חלק גדול מהגולשים ומינפה בענק תחום שעד היום כמעט ולא היה קיים בלקסיקון החינמי של גולשי הרשת. מה ועוד מציעה לאחרים להצטרף ולעזור ובתמורה לשירותם החינמי מחלקת םרסים שווי ערך. נשמע טוב לא? אז זהו שזה ממש לא ככה אני כאחד שיש לי ניסיון רב למעלה מ 10 שנים בתחום ההייטק ובעל הסמכות מגוונות מהרבה מאוד גופים מכובדים בשוק, גם החלטתי לרתום עצמי לאתר ולהציע את עזרתי המקצועית ככל האפשר לאלו הזקוקים לעזרה ואולי גם על הדרך באמת חוץ מההרגשה הטובה לקבל איזה צ'ופר,שניים. אבל ככל שהםז"ם שלי דפק באתר התחלתי לשים לב ליותר ויותר ריבוי של מקרים לא בדיוק כמו שמתארים ואפילו אם אפשר להגיד סרוחים שמבצעים בעלי האתר בחסות בזק בינלאומי. מה שלא ציינתי עד כה, הוא שגם אם עזרת למישהו אותו אחד חייב ללחוץ על כפתור ה"הצלת אותי" ע"מ שדירוגך ייקלט במערכת כמתן עזרה. בפועל, גם אותו גולש שפתח את עמוד העזרה ולחץ על הצלת אותי לעיתים דירוגו מוסר לשיקולי המערכת על אף שהתקלה מבחינתו סודרה. במילים אחרות: אין אף אחד שיפקח ויקלוט את הדירוג לחשבונך לרבות אותו גולש שכביכול פתח את נושא העזרה ואופן דירוגך מותנה בחסדי מנהלי האתר. מיד לאחר שעלו בי חשדות על נושא זה ביצעתי בדיקה חכמה בין שני מחשבים. האחד באיזור המרכז והשני בדרום. עם המחשב במרכז ביקשתי עזרה בכוונה בנושא מתקדם מאוד שידעתי שלא יהיה אף אחד שירצה להכנס לבוץ הזה ולאחר שהמתנתי מספר שעות עניתי לעצמי בתשובה (כמובן נכונה) ע"י המחשב שממוקם בדרום. דרך המחשב במרכז הקלקתי על "הצלת אותי" בתוספת תודה ובאמת הדירוג נקלט במערכת, אך לאחר שעתיים הופתעי לגלות שההצלה שביצעתי לכאורה הוסרה מן הדירוג והנושא שבו עזרתי למשתמש נותר בעינו ונענה ע"י משתמש אחר בתשובה מדוייקת להפליא ותואמת לשלי רק ע"ש תומך אחר בדרגת leader. ואם כבר מדברים על עניין הדירוגים אני מעוניין להראות לכם כמה תמונות פרופיל של תומכי האתר שמראים בין השאר נתוני תמיכה: בתמונה הבאה ניתן לראות תומך בדרגת EXPERT ש"הזיע" לא מעט ונתן תמיכה מרובה - ניתן לראות זה עפ"י כמות ההודעות שכתב ועפ"י כמות ההצלות: 
בואו נלך עוד טיפה קדימה ונראה את הנתונים של הEXPERT הבא: 
בשלב זה אני מעוניין להציג בפניכם תומך דרגת MASTER שלכאורה נחשבת בכירה יותר מהקודמים, על פניו נראה תקין אבל אם תשימו לב בחלק התחתון של התמונה תוכלו לראות שעל תגובה סתמית שאותו מאסטר נתן בשיח פשוט על נושא הצ'ופרים הוצמד לו תווית "הצלת אותי" : 
מה קורה עם הלידרים התותחים שלנו? בואו נראה.. התומך הבא הוא בדרגת לידר וכפי שהסברתי לכם קודם לכן מדובר על הדרגה הבכירה ביותר באתר: *מה שמדהים זה שמדובר על ילד בן 11 לכל היותר עפ"י הגיל המוצג באתר
 אז יכול להיות שנפלתי על עוף מוזר אבל הנה עוד שניים: *עם זה כבר בכלל הגזימו.. אם תוכלו לשים לב צילמתי בכוונה את את כל החלק השלם של "פוסטים אחרונים" ששם צריכים להיות מוצגים חמשת הפוסטים האחרונים שהמשתמש ביצע - משום מה רואים רק שניים בזמן שכתוב למעלה שיש לו 5. אני כבר לא מדבר בכלל על דרגת הלידר 

לסיכומו של עניין יכלתי להגיד לעצמי עזוב שטויות, שילכו לחפש ואני מפסיק את העזרה שלי באתר הזה וזהו. אבל מדובר בדבר גדול הרבה יותר מזה, מדובר פה בהונאה שלמה של בזק בינלאומי על ציבור שלם שלוקחת תחתיה "עובדים חינמיים" ובכאילו מחלקת להם פרסים. אבל בשורה התחתונה ניתן לראות את התמונה האמיתית.אני לא יודע איך לקרוא לזה.. גניבה,בזיון,בושה, הונאה אתם תחליטו. אני שמח שהיה לי סוף סוף כח לכתוב את כל זה ואני מקווה שלא לחינם והדבר יוודע לכל ושאולי בזה אני נותן את העזרה האמיתית הגדולה מכולן לציבור הגולשים הרחב. שתיהיה לכולכם שבת שלום ונטולת בעיות במחשב וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
בזק בינלאומי
חבר מתאריך 17.11.09
3 הודעות | יום שני י''ג באלול תש''ע
09:35 23.08.10 |

|
27. שלום לחברי פורום,
בתגובה להודעה מספר 0
| |
ראשית אנו מודים לכם על תשומת הלב ונשמח לנצל את ההזדמנות להגיב על הדברים. האתר עלה לאוויר בגרסת בטא לפני כחודש וחצי ואנחנו עדיין מתמודדים עם תקלות ומטמיעים בו פיתוחים. בנוגע להערות שעלו בדיון: הקונספט העומד מאחורי אתר Bsupport הוא מתן תמיכה באמצעות קהילת הגולשים, אותה אנחנו מעודדים באמצעים שונים, לרבות מתן פרסים. הפרסים ניתנים באופן פרטני לגולשים "משקיענים" על ידי מנהל הקהילה שבוחן את הפעילות באתר באופן אישי. זמן קצר לאחר העלייה לאוויר התגלתה תקלה במנגנון הניקוד שלנו והוא תוקן, אולם תיקון הניקוד רטרואקטיבית נמצא בתהליך פיתוח. נשמח לעדכן אתכם כאשר התקלה תסודר, אך הדבר מצריך מעט סבלנות מצד כולנו J לגבי פעילות הלידרים ביחס למספר ההצלות והפוסטים: פעילות הלידרים ותרומתם לאתר לא נמדדת רק במספר ההצלות וההודעות, תרומתם מתבטאת בתחומים רבים אחרים שנעשים גם מאחורי הקלעים כגון תיוג הודעות, עריכת מדריכים וכ'. כמו בכל פורום, המידע אותו בוחר הגולש להציג, נתון לשיקולו האישי של הנרשם לאתר. בנושא "ההצלות": לכל גולש אשר קיבל עזרה יש את הזכות לומר "תודה" וגם לומר "הצלת אותי" בלחיצת כפתור, כפי שבחרנו להשתמש בה בקהילת Bsupport. על פי רוב השימוש בפונקציה אפקטיבית ומסייעת בקבלת משוב חיובי לתומך, אולם נתקלנו במקרים בהם נעשה בכפתור שימוש לרעה. לידיעתכם, אנו עובדים על מנגנון לשיפור המכניזם. לא ידוע לנו על מנגנון המאפשר ביטול משוב גולש של "הצלת אותי". במידה ונתקלתם בבעיה כאמור, אנא שלחו את פרטי המקרה למנהל הקהילה לבדיקה דחופה. נשמח לקבל כל משוב על מנת להמשיך ולשפר את האתר שמטרתו היא אחת בלבד: לעמוד לרשות הגולשים בכל נושאי התמיכה הטכנית. הכתובת שלנו לפניות ישירות אל מנהל הקהילה: pniot-bsupport@bezeqint.net. המשך גלישה מהנה הנהלת קהילת התמיכה Bsupport |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|