קבוצות דיון
סקופים
נושא #22503
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
669

חבר מתאריך 2.4.12
10905 הודעות, 113 מדרגים, 226 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ט''ו באייר תשע''ג
11:06 25.04.13 |
|
בוש: רק אחרי מותי, אנשים יבינו שצדקתי
 |
נשיא ארה"ב לשעבר חונך את הספרייה והמוזיאון על שמו בטקסס ובטוח שבסוף ההיסטוריה לא תשפוט אותו לרעה. "לא התפשרתי" ג'ורג' בוש נעלם מעיני הציבור כמעט לחלוטין מאז שעזב את הבית הלבן לפני יותר מארבע שנים. אבל היום (ה') הוא יזכה לכבוד כאשר כל נשיאי ארצות הברית שעדיין בחיים יגיעו לטקסס כדי לחנוך את הספרייה והמוזיאון על שמו של הנשיא ה-43. בראיון שהעניק הלילה לרשת CNN, הוא הביע את ביטחונו כי בסופו של דבר, כנראה אחרי מותו, אנשים יבינו שהוא קיבל החלטות נכונות. הנשיא הנוכחי, ברק אובמה, והנשיאים לשעבר ג'ימי קרטר, ביל קלינטון וכמובן ג'ורג' בוש האב יתייצבו היום בקמפוס של האוניברסיטה המתודיסטית הדרומית בדאלאס כדי לחלוק כבוד לג'ורג' וו. בוש לרגל חנוכת המוזיאון והספרייה הנשיאותיים, שיספקו למבקרים את סיפור חייו מורשתו של הנשיא הקודם. בוש, נשיאה ה-43 של ארה"ב, שישב בבית הלבן בין 2000 ל-2008 נחשב לאחד הנשיאים השנויים במחלוקת, בעיקר בשל החלטותיו לפלוש לעיראק ולאפגניסטן, המלחמה בטרור, הטיפול הכושל בעקבות פגיעת הוריקן קתרינה והמשבר הכלכלי. גם המפלגה הרפובליקנית, שאליה הוא משתייך, התרחקה ממנו לאור הביקורת הציבורית. אבל בוש, כמו תמיד, בטוח שההיסטוריה תשפוט אותו אחרת. "אני יודע שלורה (רעייתו) ואני נתנו לנשיאות שמונה שנים מחיינו. נתנו לה הכל", אמר בראיון שהעניק לרשת CNN. "ביצעתי את השיפוט הטוב ביותר שיכולתי. לא התפשרתי על העקרונות שלי. אני שבע רצון". הוא גם עדיין משוכנע שההחלטה להפיל את משטרו של נשיא עיראק, סדאם חוסיין, הייתה הנכונה ביותר, ויום יבוא והעולם יכיר בכך. "ההיסטוריה תשפוט בסופו של דבר את ההחלטות שנעשו לגבי עיראק ואני פשוט לא אהיה פה כדי לראות את גזר הדין", אמר. "במילים אחרות, אני אהיה מת". המוזיאון והספרייה, שבמרכזם תיאטרון "נקודות החלטה" על שם האוטוביוגרפיה של בוש, יאפשרו למבקרים לחיות מחדש את הדיונים המרכזיים מימי כהונתו של הנשיא לשעבר וללמוד על ההמלצות שקיבל וההחלטות שלקח. בוש הסביר כי המוזיאון לא מספק נקודת מבט חד סטרית, אולם הוא יודע שיהיו מבקרים שלא יסכימו עם כל מה שיראו. "המוזיאון נותן לאנשים הזדמנות לשמוע את נקודות המבט השונות שקיבלתי לגבי סוגיות מסוימות", אמר. "המטרה היא לא רק להגן על המדיניות. המטרה היא לנסות ולהראות לאנשים איך זה להיות נשיא. ואיך אתה מקבל החלטות". כעת, כשהוא כבר הרחק מעין המצלמות, מצליח בוש להקדיש זמן לתחביב החדש שלו: ציור. "אני רגוע. אני רואה צבעים באופן שונה. נראה לי שאני מפעיל חלק של המוח שלא השתמשתי בו מאז שהייתי נער", הסביר בוש. "אני מרוצה שכשאני משלים פרויקט. אני מצייר חיות של אנשים, ואני אוהב לתת את זה במתנה. ואני מודה שהחתימה באמת שווה יותר מהציור".
ובוש עדיין מקווה שיהיה עוד בן משפחה, השלישי במספר בבית הלבן, הפעם אחיו, מושל פלורידה לשעבר ג'ב בוש. "ג'ב צריך לקבל החלטה", אמר. "ואם הייתי יכול לקבל אותה עבורו, זה היה 'רוץ', אבל אני לא יכול. ואני לא יודע מה הוא יעשה. הוא יהיה מועמד מצוין ונשיא אדיר". http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/463/640.html?hp=1&cat=666&loc=5 "אם כולם חושבים אותו דבר, סימן שמישהו לא חושב כלל". |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
|
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
ET

חבר מתאריך 17.6.02
20610 הודעות, 137 מדרגים, 244 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ט''ו באייר תשע''ג
13:35 25.04.13 |
|
9. באמת שלא ניתן להשוות בין אביו (ושר החוץ שלו) אליו
בתגובה להודעה מספר 8
| |
ג'וניור הוא אוהב ישראל (העם, המדינה, והארץ) עד עמקי קרביו. אביו, ועימו שר החוץ דאז בייקר, אפילו לא התקרבו לרמת האהדה של ג'וניור לישראל. פועל יוצא מזה זה ההבנה שהערבים ממש לא תמיד צודקים, וזה כולל את הפלסטינאים (והעירקים, שהוא תקף רק בגלל שסדאם חוסיין עשה צחוק מאבא שלו). שים לב שגם לפני פיגועי התאומים הוא היה ידידותי, מאוד, לישראל. זה שעראפת בחר לברך אותו, מלמד יותר על טיפשותו של עראפת מאשר על אהדה כלשהי מבוש לכיוונו.
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
|
|