השר אורי אריאל: שיוויון בנטל? נדרוש גיוסם גם של ערבים
שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, מאותת לוועדת פרי לקראת המשך דיוני הוועדה לשוויון בנטל שיתחדשו ביום ראשון.
"במהלך הדיונים ביום ראשון נעמוד על כך כי גיוס בני מיעוטים יהיה לא פחות מאשר בני הציבור החרדי. המציאות בה דורשים שותפות בנטל רק מציבור אחד ולא מציבור אחר אינה ראויה ואינה צודקת ואנו נדרוש שהשיוויון יהיה כלפי כולם".
בבית היהודי מוחים גם על הכוונה להאריך את משך השירות של בני ישיבות ההסדר לעשרים וארבעה חודשים.
אתמול דווח כי מפלגת ישראל ביתנו דורשת כי בהצעת החוק לשוויון בנטל, יוכנסו שינויים מהותיים, כך שכבר עכשיו ייקבעו יעדי הגיוס גם לבני מיעוטים וייקבע סעיף תקציבי שיסדיר ויאפשר את הפעלת החוק. נתניהו עדיין לא הגיב להצעה.
השר יצחק אהרונוביץ', נציג ישראל ביתנו בוועדה, הודיע כי כל שרי המפלגה יצביעו נגד ההצעה. "אם תובא ההצעה להצבעה כבר ביום ראשון הקרוב, ללא שהוכנסו בה השינויים הנדרשים, בכוונתי להצביע נגד ההצעה וכך ינהגו גם כל שרי ישראל ביתנו בהצבעה בממשלה".
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
ליאו מסי
חבר מתאריך 26.1.12
10301 הודעות, 67 מדרגים, 98 נקודות. ראה משוב
יום ששי ט''ו בסיון תשע''ג
14:59 24.05.13
7. הם אכן אזרחים נאמנים רובם כולם. נאמנות במדינה דמוקרטית פירושה - שמירה על החוק בתגובה להודעה מספר 4
גם אם אינך מניף את דגל המדינה ושר את המנונה. אין לי שום רצון להכריח אותם לעמוד בקונפליקט בין אזרחותם הישראלית לזהותם הערבית- פלסטינית. יש להם קשרי תרבות, שפה ולעיתים גם משפחה עם ערבים פלסטינים. אין זה דומה כלל לסוגייה החרדית שבהם אני רואה כשייכים לעם היהודי שהקים כאן מדינת לאום. ייתכן שזה קשה מידי להבנה לך ולדומים לך שנוטים לראות סוגיות מורכבות בפשטנות ילדותית משהו. או מנגד פשוט משתמשים בערביי ישראל כתירוץ המושלם להמשך ההשתמטות החרדית.
שילוב ערבים בשירות לאומי - תהליך שכבר מזמן מתבצע. ואפילו במספרים גדולים יותר מזה החרדי.
יש יותר חרדים בצבא+ שירות אזרחי מאשר ערבים בשירות אזרחי, זאת למרות שהאוכלוסיה הערבית כפולה בגדלה מהאוכלוסיה החרדית. בקשר לצביעות, אני חושב שזו דוקא צביעות של לפיד, מה הוא נטפל רק לחרדים ובקושי עוסק בערבים שאינם תורמים למדינה. לא רוצה אותם בצבא, שישרתו בשירות אזרחי חובה.