עיריית גבעתיים חילקה חוברת לתושבים לקראת שנת הלימודים הבאה והבהירה כי מגמת המחול בשב"צ מיועדת לבנות ומגמת הכדורסל לבנים. משרד החינוך: אין התנגדות שבנים ייקלטו במגמת מחול ובנות במגמת כדורסל. העירייה: לא הייתה פנייה יזומה זה שנה וחצי של הורים שמבקשים לרשום את בנותיהם למגמת כדורסל, אם תהיה פנייה — נשקול אותה שיר נוי פיינר, לילך סביון זיגרון פורסם: 26.05.13, 07:48
בנות למחול, בנים לכדורסל: עיריית גבעתיים הפיקה והפיצה חוברת הרשמה לתיכונים לקראת שנת הלימודים הבאה. החוברת, שחולקה להורי ותלמידי כיתות ח', הצליחה לעורר תרעומת קשה בעקבות החלטת העירייה לציין בה כי לימודי המחול מיועדים לבנות בלבד ואילו לימודי הכדורסל לבנים בלבד.
בתיכון שב"צ פועלת מגמת "חינוך גופני ומחול" זו השנה הראשונה. להפתעת ההורים והתלמידים, הקבלה למגמה שבה לומדים כדורסל או מחול היא לפי השתייכות מגדרית. על פי הקריטריונים שמציגה עיריית גבעתיים בחוברת הרישום, הקבלה למגמת כדורסל תתאפשר כאמור לבנים בלבד והקבלה למגמת מחול תתאפשר לבנות בלבד. זאת בניגוד לעמדת משרד החינוך, שאינו מתנגד לקבלתם של בנים למגמת מחול ולבנות למגמת כדורסל.

החוברת שהפיצה העירייה. מיון על פי מגדר
החוברת מציגה את תנאי הקבלה למגמה ואת התכנים. הלימודים במגמה מתחלקים ללימודים עיוניים ולימודיים מעשיים. הלימודים העיוניים זהים בין כלל התלמידים ובלימודים המעשיים ישנה הפרדה מוחלטת בין הבנות לבנים.
בחוברת נכתב: "לימודים מעשיים: הבנים: שיפור היכולת האישית, עבודה על תיאום קבוצתי, לימוד עקרונות הדרכת הכדורסל, חוקה ושיפוט, תולדות הענף ושיתוף פעולה עם האגודה העירונית. בנות: מחול בסגנונות שונים: ג'אז, ג'אז מודרני, היפ־הופ, מחול אירובי, שיפור היכולת האישית, מבנה שיעור מחול + הדרכה, התאמת מוזיקה, בניית קומבינציה, כוריאוגרפיה, עיצוב וחיזוק הגוף. קורס עזרה ראשונה + תעודת מגיש עזרה ראשונה".
בהמשך לכך נכתב כי "תנאי הקבלה הם: הצלחה במבחן המעשי בנים — כדורסל, בנות — מחול"
הורים לתלמידים שביקשו להירשם לתיכון טוענים כי מדובר באפליה בשיטת הקבלה למגמה הממיינת את התלמידים על פי מגדר. "שיטת הקבלה אינה שוויונית, אינה חינוכית ומקבעת סטיגמות", אמרה אם לתלמיד בכיתה ח'.
אשת החינוך טלי ארגמן, חברת מועצת העיר, מתחה השבוע ביקורת על גישת העירייה. "מומחים קבעו שההבדל התפקודי והתדמיתי בין גברים ונשים מתחיל בגיל צעיר — בחינוך המשותף. אלא שהחינוך, המתיימר להיות משותף, הוא לא ממש משותף. חלוקה כמו זו שהונהגה בשב"צ בין בנים ובנות בתחומי הלימוד היא ההוכחה הברורה לכך. אני סבורה שאם בן רוצה להשתלם במחול ובת בכדורסל, השמור לכאורה לבנים, הרי שזה בסדר גמור. החלוקה שהנהיגו בשב"צ היא מלאכותית והיא תזכורת לעבר ולא הכנה לעתיד".
ראובן בן שחר, ראש העירייה, זה בנוגע להפרדה המגדרית בחוברת.
"דברי עם הדובר דוד מנור, למה את שואלת אותי?".
רציתי לשמוע את עמדת ראש העירייה למשהו שמפריע לי כאישה.
"זה נגע לך או שאת שואלת כעיתונאית?".
אני שואלת כעיתונאית שהנושא מציק לה באופן אישי.
"אז רק עם מנור בבקשה".
לפני שאדבר עם מנור, חשוב לי לשמוע את דעתך בנושא.
"לילך, אם
תשאלי אותי אני אגיב בדרך כזו או אחרת. עדיף לי שמה שתשאלי יהיה כתוב, מנור יתייחס, ירצה לבקש את תגובתי או התייחסותי או להתייעץ איתי, והוא יעשה את זה. אני לא רוצה באופן אישי, אנחנו גם לא מכירים מספיק טוב. אני מכבד אותך והכול בסדר אבל יש דרך לעבוד.
"אני לא מקשה עלייך בכוונה, אבל אם תשאלי ואחר כך תכתבי שלא רציתי להגיב או שהפניתי ליועץ התקשורת, זו גם התייחסות ואת יודעת את זה. זה שיעור מספר אחת בתקשורת ולכן אני לא רוצה. אני יודע שאת יודעת שאני צודק, אז זה בסדר".
מוזר שאתה בכלל לא רוצה לשמוע.
"ממש לא. אני מבקש, אני מפנה אותך לדובר שלנו כי אני עסוק באלף ואחד דברים אחרים, אין לי שום עניין בשיחה מהסוג הזה. עצם העניין שאת אומרת שאני לא רוצה לשמוע או כן רוצה לשמוע. אין לי עניין. יש דובר, הוא אחלה, את אחלה, דברו ביניכם".
מעיריית גבעתיים נמסר: "מנתונים שנמסרו בעבר עלה שלא היה ביקוש למגמת כדורסל בנות ולמחול בנים, ואף לא הייתה פנייה יזומה זה שנה וחצי של הורים שמבקשים לרשום את בנותיהם למגמת כדורסל, כך שלא נוצר גם המינימום ההכרחי לפתיחת מגמת בנות בכדורסל. במגמות ספורט יש בדרך כלל הפרדה בין בנים לבנות, גם בערים אחרות. היה ותוגש בקשה לעירייה לגבי תלמידה שעומדת בקריטריונים, נשקול להפוך את המגמה למעורבת — בנים ובנות".
ממשרד החינוך נמסר: "למשרד החינוך אין התנגדות שבנים ייקלטו במגמת מחול ובנות במגמת כדורסל. אם יהיה ביקוש, המגמות יותאמו לצורכי התלמידים".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4383083,00.html