מיכל עזאני התחילה לעבוד ברשת ארומה וספגה לטענתה הערות גזעניות בשל מוצאה התימני. כעבור שלושה ימים פוטרה יוסי אליאס פורסם: 22.11.09, 08:02
במוקד הסערה - הסיבוב השני: האם רשת ארומה שוב עומדת בפני סערה תקשורתית? האם הפרשה שבגינה נאלץ אחד מבעלי רשת בתי הקפה לפצות אישה ממוצא תימני אחרי שכינה אותה "כתם שחור, נחותה ומטומטמת" חוזרת על עצמה במתכונת מעט שונה?
בתביעה שהוגשה לפני מספר ימים לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב טוענת עובדת לשעבר, אף היא ממוצא תימני, כי מנהל המשמרת פגע בה על רקע עדתי.
בנובמבר 2006 באה לקיצה פרשה מביכה שבמרכזה עמד סהר שפע, מבעלי רשת ארומה, שאמר לעובדת בחברת יבוא מכוניות: "את רואה את צבע עורי? אני לבן ואת שחורה. אני אזיין אותך, הלבן הזה ילמד אותך לקח, אתם כתם שחור. את אישה שחורה ונחותה. את מטומטמת. את אפס, ואני מרוויח 800 דולר לדקה".
העובדת, מלכה שלו, הגישה תביעת דיבה ובית המשפט קבע שיש בדבריו הוצאת לשון הרע וחייבו לפצותה בכמאה אלף שקל.
במקרה הנוכחי, שוב טוענת צעירה ממוצא תימני כי פגעו בה והוציאו את דיבתה על רקע עדתי. מיכל עזאני (26) מתל אביב קיוותה להשתלב בעבודה בארומה סניף שוקן. בחודש שעבר היא התקבלה לעבודה כעובדת מטבח, אלא שלטענתה כבר ביום הראשון נחשפה להערה גזענית ומעליבה.
"ביום הראשון שלי בעבודה קיבלתי הוראה מאחראי המשמרת להצטרף אל אחד מעובדי המטבח, כדי שילמד אותי את העבודה", מספרת עזאני לעיתון "ידיעות תל אביב".
"לאחר מכן", היא מספרת, "האחראי סינן לעברי ש'כל התימנים, הכושים האלה, פחות טובים וחכמים מהאשכנזים'".
עזאני נפגעה. "באותם רגעים כל מה שרציתי היה ללכת משם כמה שיותר מהר, אבל לא הייתה לי ברירה ונשארתי למרות ההשפלה, כי הייתי חייבת את הכסף".
בתום שלושה ימי עבודה בלבד פוטרה עזאני, בלי שהוסברה לה סיבת פיטוריה. "במוצאי שבת, התקשרתי לסניף כדי לברר מה הן המשמרות שלי. העובדת שענתה לטלפון הופתעה לשמוע ממני. היא חשבה שאני יודעת שפוטרתי. היא רק הסכימה לומר שלא מתאים להם יותר שאעבוד שם", טוענת עזאני.
בתביעתה היא מבקשת לפצותה ב-5,000 שקל. עזאני טוענת כי ראוי לפצותה בגין עוגמת נפש. "אלה הערות קשות ופוגעות מאוד שנאמרו לעברי".
ברשת ארומה טרם הגישו כתב הגנה.
נועם בבילה, מנהל סניף ארומה ברחוב שוקן, מסר בתגובה: "מבירור שנערך עם שני מנהלי משמרת בסניף שלנו, הם אינם זוכרים מקרה כזה עם העובדת שהגישה את התביעה. בסניף מועסקים עובדים רבים ממוצא מזרחי, ביניהם מנהלי המשמרת. הניסיון של אותה עובדת - שפוטרה לאחר שלוש משמרות בלבד - לגרור את רשת ארומה לתביעה הוא חסר אחריות ושפל".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3807894,00.html