ממוקה
חבר מתאריך 16.12.15
5525 הודעות, 139 מדרגים, 274 נקודות. ראה משוב
יום ששי כ''ה בניסן תשע''ז
20:41 21.04.17
ההתקפה ישראלית בוצעה באזור אליו הגיעה אתמול תגבורת גדולה של המורדים
לפני מספר שעות התפרסם מידע על הגעת תגבורת גדולה של מורדים בשעות הלילה המאוחרות לאזור אלסמדניה ואום בטנה, שני כפרים המצויים מזרחית וצפונית מזרחית לקוניטרה. ההערכה הייתה שבכוונת המורדים לבצע מתקפה משמעותית כנגד כוחות חזבאללה באזור.
כעת עולה ממידע שדווח על ידי המורדים באזור, שהתקפת חיל האוויר הישראלי הייתה נגד כוחות חזבאללה באותו מקום ממש.
האם יש קשר בין הדברים? האם מדובר בניצול הזדמנות לריכוך עמדות חזבאללה והכוחות הנאמנים לאסד לפני מתקפת המורדים? שאלות אלה נשאלות ברשתות החברתיות, בינתיים ללא מענה.
שטען לפני התקרית שעומדת להגיע תקיפה ישראלית באזור. בעולם של היום הכל אפשרי , כולל הזמנה של ירי פצמר במטרה לתקוף עמדת חיזבאללה או צבא אסד שישראל היתה מעוניינת לתקוף ולא היה טריגר.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
מהרהרת
חבר מתאריך 3.11.16
840 הודעות, 19 מדרגים, 38 נקודות. ראה משוב
יום ששי כ''ה בניסן תשע''ז
21:16 21.04.17
11. מענין מאד. כל החלשה של החיזבאללה מבורכת, גם אם תוקפיה אינם בדיוק אחים לנשק שלנו. בתגובה להודעה מספר 0
בסופו של דבר מדובר בגופי פרוקסי הגם שמבחינתם הם עצמאיים עם אינטרסים משלהם, ולכן קשה להבחין מתי הם "בשליחות" ומתי הם פועלים למען עצמם. הפטרונים הם בעיקר איראן, רוסיה וגורמים בוחשים במערב, שלהם אינטרסים אימפריאליסטים, לעומת השכנים המקומיים (אנחנו, טורקיה וכ'). בהקשר לא ישיר, מעניין משחקו של אל סיסי המבקש תמיכה צבאית אמריקאית, אבל לא זונח את רוסיה שכנראה תשלוט בנושאות ההליקופטרים שמצרים קנתה מצרפת. http://rbth.com/news/2017/04/18/russian-delegation-travelling-to-egypt-to-discuss-mistral-equipment-deal_745213
ערכתי לאחרונה בתאריך 22.04.17 בשעה 01:15 בברכה, הפוך גוטה
בין אם חיזבאללה פועל כעצמאי ובין אם פועל כפרוקסי, החלשה שלו אכן טובה. בעיקר כשהאירגון פועל בגולן הסורי, ממש קרוב אלינו. אפשר גם לקוות (בדוחק) שהמורדים, שמקבלים מאיתנו עזרה, יזכרו את זה.
ובהקשר של אויב אויבי הוא חברי: זה נכון לנו אל מול חלק חיזבאללה (וחלק מהמורדים הופכים ל"חברים"). אבל מסתבר שגם אם ארהב ורוסיה יריבות, מצרים עדיין יכול ףה להלך בין הטיפות. כלומר: אוהב אויבי (המצרי שאוהב את רוסיה) יכול להיות גם אוהבי (ארהב).