קבוצות דיון
סקופים
נושא #465733
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
דוידזון

חבר מתאריך 3.3.08
139144 הודעות, 482 מדרגים, 877 נקודות. ראה משוב | יום שני א' באייר תשע''ח
07:14 16.04.18 |

|
לא תמים: מעלים תמונות של הילדים לרשת? אתם מסכנים אותם - וידיאו בלינק
|
פרסום תמונות של תינוקות וילדים בפייסבוק ובאינסטגרם הפכו לתופעה שגרתית בשנים האחרונות על ידי הורים, ויש סיבה לדאגה. מבלי לשים לב, התמונות התמימות מגיעות במקרים רבים לאתרים של פדופילים ועברייני מין, נכנסות למאגרים של האתר ומופצות שם. מה הסכנות בהפצת התמונות, ואיך להמנע מהן? צפו בכתבה המלאה מתוך "חי בלילה" מערכת תכניות קשת | חי בלילה | פורסם 16/04/18 01:17 פרסום תמונות של ילדים קטנים ברשתות החברתיות הפכו לדבר שבשגרה, ובשנים האחרונות כל הורה מפיץ ומשתף תמונות של ילדיו מבילוי בים, בבריכה או משתעשעים באמבטיה. לאחרונה נחשפה תופעה מטרידה, כשאותן תמונות תמימות מגיעות לאתרים של פדופילים ועברייני מין, נכנסות למאגרים של האתר ומופצות שם. החודש הקרוב מתעסק בהגברת המודעות למניעה של התעללות בילדים, וקמפיין בין לאומי שמגיע גם לישראל מנסה להלחם בדיוק בתופעה הזו, שהפכה לשכיחה. הקמפיין מלווה בסרטון בו נשמע קולו של ילד קטן, שמספר על הסכנות שבפרסום תמונות חושפניות שלו ברשת: "כשההורים שלנו מעלים את התמונות האלה הם אולי חושבים שזה חמוד, אבל הם לא חושבים על האפשרות שהם חושפים אותנו יתר על המידה, הופכים אותנו לפגיעים מול פדופילים ועברייני מין. הגיע הזמן שהורים יחשבו פעמיים לפני שהם מעלים תמונה". לעמוד הפייסבוק של "חי בלילה" היקף התופעה של הורים שמעלים לרשת תמונות של ילדיהם מתרחב. על פי נתונים שנבדקו, עד שהילד מגיע לגיל 5, ההורה הממוצע משתף אלפי תמונות שלו ברשתות החברתיות. הדבר המטריד באמת בתופעה זו הוא שההורים לא יודעים מי מונגש לאותן התמונות. כ- 90% מההורים לא שמים לב להגדרות הפרטיות, וכך מאפשרים לכל אחד להסתכל בתמונות של ילדיהם. המקרה המטריד יכול להפתיע כל הורה, כך קרה גם לאמא ישראלית שמצאה תמונה של הילדה שלה באתר מהסוג הזה. "יום אחד ניגשה אליי איזו אמא כאן בארץ, וסיפרה לי שהיא צילמה את הבת שלה בגיל 10 על חוף הים בבגד ים" מספרת סוזי בן ברוך, קצינה לשעבר במשטרה, על מקרה שהגיע לידיה וטיפלה בו, "היא נסעה לחו"ל וצפתה במקרה בסרט פורנו, ופתאום ראתה את הבת שלה מככבת בסרט. היא זכרה שהיא זו שצילמה בעצמה את הילדה והסריטה אותה, היא הייתה בשוק". בן ברוך מסבירה גם על היקף התופעה והסיכונים: "היום אנחנו חשופים מכאן ועד להודעה חדשה. גם אם צילמנו או הסרטנו תמונה בוואטסאפ המשפחתי, קחו בחשבון שיכול להיות שאותו חולה מין שרוצה לממש פנטזיה כדי להגיע לסיפוק האישי שלו, עלול להגיע גם לשם". מקור: https://www.mako.co.il/tv-live-at-night/articles/Article-f7e78b5162ac261006.htm?Partner=rss&utm_source
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
32146 הודעות, 159 מדרגים, 288 נקודות. ראה משוב | יום שני א' באייר תשע''ח
08:17 16.04.18 |

|
15. חחח
בתגובה להודעה מספר 7
|
לא ברור מה העבירה? פוטומונטאז? פוטושופ עם הפנים של הילד? או שמתלהבים מבגדי ים?
טראמפחדן. אסד, קים, חמינאי, ארדואן, פוטין, סין, האסלאם, כולם כאן כדי להשאר. מי לא ישאר? אנחנו. חבל. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
08:19 16.04.18 |

|
16. אתם אוסרים על אמהות לצפות בפורנו?
בתגובה להודעה מספר 12
|
השאלה היא איך תמונת בתה השתרבבה לשם? סהכ תעשיית הפורנו הלגיטמי מפוקחת ונדרשת לעמוד בדרישות החוק. אין בעיה למשטרה לחקור את המפיקים.
טראמפחדן. אסד, קים, חמינאי, ארדואן, פוטין, סין, האסלאם, כולם כאן כדי להשאר. מי לא ישאר? אנחנו. חבל. |
|
| |
|
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
16:24 16.04.18 |

|
47. חחח
בתגובה להודעה מספר 24
|
לפני שאתה רץ לעצור את האמא אולי תקרא את הכתבה?
|
| |
|
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
21:56 16.04.18 |

|
68. בגלל זה כולם אומרים שזה סיפורי סבתא
בתגובה להודעה מספר 62
|
זה לא יכול להיות. לא ברור מה היא אכלה באותו יום...
|
| |
|
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
08:20 16.04.18 |

|
17. לנו בכלל אין פייסבוק פעיל
בתגובה להודעה מספר 14
|
ואנחנו לא משתפים את החיים שלנו. אני בכלל לא מתחבר לזה ולא מבין את הצורך.
|
| |
|
|
 |
|
 |
A_G

חבר מתאריך 14.7.11
25327 הודעות, 106 מדרגים, 165 נקודות. ראה משוב | יום שני א' באייר תשע''ח
08:30 16.04.18 |

|
18. המצב פחות גרוע מבעבר. בעבר, אלא אם כן השקעת לא מעט וסידרת לעצמך חדר חושך בבית עם כל
בתגובה להודעה מספר 14
|
החומרים לפיתוח תמונות, היית פשוט מוסר את הפילם לפיתוח בחנויות צילום, ותמיד היה חשש שאחד העובדים שם היה מכין עותקים לעצמו. ההבדל הוא שבעידן המודרני אתה יכול להחליט אילו תמונות לעלות ואלו לא (אני מתעלם כרגע מעניין הגדרת הפרטיות, היות וברגע שהעלאת את התמונה, אין לך באמת שליטה לאן היא תתגלגל, יכול להיות שאחד החברים שלך, בתום לב, ישתף אותה לקהל גדול יותר), ויותר חשוב מכך, אתה מודע לאלו תמונות העלאת, להבדיל מעידן הפילם בו אתה לא מודע אלו תמונות התגלגלו הלאה. אגב, כוריוז הפוך בנוגע לפילם היה הלשנה של עובדים בחנויות צילום לרשויות על כך שאנשים צילמו את ילדיהם באמבטיה והאשמתם בפורנוגרפיית ילדים (בעיקר בארה"ב).
|
|
| |
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
Jefe

חבר מתאריך 8.11.16
2282 הודעות, 19 מדרגים, 25 נקודות. ראה משוב | יום שני א' באייר תשע''ח
18:08 16.04.18 |

|
55. מציע לך לשמוע את החלק הרלוונטי כאשר נשאל
בתגובה להודעה מספר 53
|
ערכתי לאחרונה בתאריך 16.04.18 בשעה 18:39 בברכה, Jefe מארק צוקרברג ע״י הקונגרס בדיוק בנוגע לווטסאפ. אפשר להתווכח אם אמר אמת, אבל לא חושב שישקר לקונגרס. הוא אומר, מה שנכון, שהודעות ווטסאפ מוצפנות End to end encryption ז״א שמה שאתה כותב, רק מכשיר היעד יכול לפענח, והם לא חשופים להצפנה. וביותר פשוט - אומר שהוא לא חשוף למידע בהודעה. (הוא כן יודע עם מי אתה מתכתב ומתי, מידע לא פחות חשוב). ושוב, שיקר או לא - אני בספק ששיקר בשימוע של הקונגרס. בכל מקרה גם אם נניח ופייסבוק יכולה לראות תמונות אלה, זה עדיין עניין הפרטיות. שלחתי רק למשפחה, לא שיתפתי עם 1000 חברים שחלקם היו איתי ביסודי, בתיכון, בצבא, יומיים בעבודה שעבדתי בה זמנית, וכו׳ וכו׳. אני שולח אל ורק למשפחה, יש הבדל. פייסבוק לא משתפת את התמונות ששלחתי בהודעה פרטית עם אף צד ג׳ |
|
| |
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
כוספלסטיק

חבר מתאריך 19.12.13
8510 הודעות, 54 מדרגים, 94 נקודות. ראה משוב | יום שני א' באייר תשע''ח
09:56 16.04.18 |

|
26. שהאינטרנט נותן להם את ההגנה שלא יתפסו אותם
בתגובה להודעה מספר 22
|
קוריוז קטן - טיילתי לבד בארה״ב בגלל עבודה, לקחתי איתי מצלמה והתחלתי לצלם במקום יפה עם חוף ים, מזח, כלבי ים ולונה פארק. בשלב מסויים הבנתי שאני גורם לחוסר נוחות אצל הורים, דפקו בי מבטים, אז הפסקתי לצלם והלכתי לצלם איזורים ברורים יותר של תירות (המזח, לדוגמא) הייתי מאוד גלוי, אבל עדיין אני מאמין שבשלב מסויים פדופיל שבא לצלם ילדים בים יתבלט בשטח. |
|
| |
|
|
 |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
16:20 16.04.18 |

|
44. חחח
בתגובה להודעה מספר 40
|
לא בדקת קודם? אגב, מה זה הימים של האימיול? יש משהו אחר? אני ממשיך לעבוד איתו וטרם הצלחתי לפענח את הרעיון של טורנט.
|
| |
|
|
 |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
19:00 16.04.18 |

|
60. חשבתי על זה
בתגובה להודעה מספר 49
|
לפיצקוש אין טלפון, אמא שלו בכלל היסטרית מקרינה וכל הזמן מחייבת אותי לסגור נתונים. אבל לכל הילדים שלו בכיתה יש. מי מבטיח לנו שהם לא נודדים בו לכל מני מקומות רחוקים? אני אישית עשיתי לו הסברה מינית, אז אני מקווה שאנחנו מסודרים. הצעתי שכברירת מחדל כל הטלפונים והמחשבים והחשבונות בכלל יהיו חסומים לתכנים שלא מתאימים לילדים, ויחד עם החשבון כל אחד יקבל סיסמת מבוגר. פתרון כל כך פשוט. תגיד, מה קרה? איך שרדתם את האירוע? היא שאלה משהו או התעלמה?
|
| |
|
|
 |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
32146 הודעות, 159 מדרגים, 288 נקודות. ראה משוב | יום שלישי ב' באייר תשע''ח
06:37 17.04.18 |

|
75. בקיצור
בתגובה להודעה מספר 71
|
הם יודעים שאתה עוקב אחריהם ולכן נזהרים? השאלה אם הם יכולים למחוק היסטוריה או לפתוח אינקטגניטו, או שהתוכנה שלך עוקבת בכל מקרה? אבל השאלה האמיתית של כל הדור, זה מה הם רואים עם החברים שלהם? אני לא חושב שיש פתרון אלא אם כן כל ההורים יתקינו תוכנות מעקב. נראה לי שהכי חשוב זה חינוך. אבל לא כל ההורים מומחים לחינוך וההסברה המינית בבתי הספר נראה לי לקויה. אני מבין שבגיל 20 זה פחות רלוונטי, אבל אני סקרן מה היה באותו רגע? לא השפיע עליה? נבהלה קצת ולמחרת שכחה?
|
| |
|
|
 |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
18:54 16.04.18 |

|
57. חחח
בתגובה להודעה מספר 56
|
הרגת אותי... אני חכם רק בדבר אחד: להציל את האנושות. כל השאר אני גולם, אפילו את עצמי אני לא יודע להציל... רק שבוע שעבר ראינו ביג וג'ומנג'י, מה רע? תעשה חיפוש 2017 heb יש לא מעט תוצאות.
|
| |
|
|
 |
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
19:04 16.04.18 |

|
61. אם אני משהו
בתגובה להודעה מספר 59
|
אני בטח החמור שעליו רוכב המיול... לא יודע, לא מסתדר עם הטורנטים, האימיול כל כך פשוט, מחפשים, מוצאים מקליקים, מורידים, זהו. העולם נעשה מסובך מדי בשבילי... האמת, כל הכבוד לאלו שמתרגמים, אני לא מבין למה הם עושים את זה.
|
| |
|
|
 |
אהרון5

חבר מתאריך 19.10.15
32146 הודעות, 159 מדרגים, 288 נקודות. ראה משוב | יום שלישי ב' באייר תשע''ח
06:30 17.04.18 |

|
74. מה שאתה אומר
בתגובה להודעה מספר 73
|
שזה בסהכ מבוכה רגעית ללא משקע. כי הרי הילד בשוק מדבר כזה. תלוי בגיל כמובן.
|
| |
|
|
|