גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון יש לי מה לומר נושא #15099 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 15099   
יוסיא120
חבר מתאריך 2.4.12
447 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    19:52   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  בזכותינו לא נהרגים חיילים? אולי באמת הגיע שניקח אחריות  

אולי באמת הגיע הזמן שניקח אחריות ונפסיק להתפאר בזה שבזכותנו חיילים לא נהרגים. האם חשבתם פעם על הצד ההפוך? כמה חיילים יכלו חלילה להיהרג על חוסר הזהירות שלנו במצוות, על לשון הרע, חוסר צניעות, על זלזול בכבוד רבנים והורים? הרי אין אחד מאתנו שיתוודה ביום כיפורים לחינם. (תוכן גולשים)
מידת הכרת הטוב, היא מהמידות הנאצלות והמתבקשות יותר בעם היהודי.

להעריך, לומר תודה, להחזיר טובה- אלו דברים שהיהדות שלנו מושתתת עליהן, אבן יסוד. קל וחומר לא להחזיר רעה תחת טובה. וקל וחומר בן בנו של קל וחומר לא להתנכר, וללעוג, ולבטל. אם שמענו על מקרה של החזרת רעה תחת טובה, אנחנו נצקצק בצדקנות, נוכיח בלהט, ונמסור את נפשנו על הלקאת מוסר חד משמעית.

ברור. הרי אנחנו אלופים בזה.

כחרדים במדינת ישראל, אנו נכון להיום נמנעים מלשרת בצה"ל, (ולא רלוונטיות כרגע הסיבות.) אף על פי שחוק הגיוס במדינתנו הוא חובה אפילו לנשים. נכון, אז אנחנו מכוסים מבחינה חוקית כרגע, ובתפילה על ההמשך. ונכון, אנחנו הולכים ע"פ דעת התורה של רבותינו. (הלוואי...)

נכון!

אבל כל אלו לא נותנים לנו את הפריבילגיה להתעלם ולזלזל, ועוד יותר מכך- למחות מחאה שממילא לא תשמע- אלא להיפך- תגרום לנו להיות פחות ופחות פוטוגניים בעיני החילוני המסתכל עלינו מהצד ומשתומם לנוכח חילול היום הקדוש שלו. היום אותו הוא מייחד לזכרו של בן או אב, אח או אחות, במלחמה שבה אנו אמנם משתתפים על ידי תורתנו ומצוותינו, אך עדיין מהווים אחוז אדום ומשמעותי בסטטוס המשתמטים.

אולי באמת הגיע הזמן שניקח אחריות ונפסיק להתפאר בזה שבזכותנו חיילים לא נהרגים, זה הרי לא חד צדדי. האם חשבתם פעם על הצד ההפוך? על כמה חיילים יכלו חלילה להיהרג על חוסר הזהירות שלנו במצוות, על לשון הרע, חוסר צניעות, על זלזול בכבוד רבנים והורים? הרי אין אחד מאתנו שיתוודה ביום כיפורים לחינם. ואנחנו עדיין ממשיכים לחשוב שאנו ראויים לגור בארץ הזאת בזכויותינו, ולא מבינים שאם לא ההבטחה של הקב"ה – כבר מזמן היינו עפים מכאן לכל הרוחות.

אז מעט הכרת הטוב, בטוח לא תזיק לנו. בטח שלא בימי ספירת העומר- שממילא מצריכים חשבון נפש על עניינים שבין אדם לחברו. וכל ישראל חברים, לא?!

מישהו פה אמר משהו על חוקות הגויים?!

מסופר על אחד הצדיקים ששרך את רגליו על מנת לאסוף צדקה עבור נשואיה של כלה יתומה. מדובר היה ביום חם מאד, שעת צהריים, והחופה ממשמשת וקרבה. עבר ליד קבוצת פוחזים והחליט לשתף אותם במצווה. אותם פוחזים ראו זאת כהזדמנות מצוינת וחמדו להם לצון.

"אם תסתובב ברחובות העיר לבוש בבגדי כומר" אמרו לו כשהם גועים בצחוק "נשלם לך את כל הוצאות הנדוניה עבור היתומה". אמרו והגישו לו את הלבוש המשוקץ.

בלי לחשוב פעמיים עטה הרב את בגדי הכומר על גופו והסתובב כך במשך שעה ארוכה ברחובות העיירה. בהגיע זמן החתונה נגש אל הכלה היתומה והגיש לה את הכסף, בלי לומר מילה על הביזיונות שעבר על מנת להשיגו. לימים, בקש אותו צדיק לקבור אותו כשהוא מכורך באותם בגדי כומר משוקצים- חוקת הגויים, שהעידו למרות ייעודם על המעשה המרומם שעשה.

נכון שאנחנו לא עומדים בצפירה, כי אנחנו יודעים שזה לא יועיל עבור החולים והחללים. אבל זה בטח יעיל בשביל הקרובים להם ובני משפחותיהם. כי כשהם יראו אותך עומד ואומר פרק תהילים, הם ידעו שיש מי שזוכר ומעריך את הבן שהם שכלו, וירווח להם שהוא לא הלך ככה סתם. הם יבינו שזוכרים את מסירות הנפש שלו ואת זה שהוא נפל בשביל שכולנו נמשיך לחיות כרגיל בארץ הזאת.

בואו נקדיש את היום הזה להוקרה, לתפילה וללמוד עבור החיילים החולים והפצועים שנמצאים בבתי החולים ואף אחד לא זוכר, ולא יודע. ולעילוי נשמת החללים. שהרבה הרבה בזכותם ובזכות השירות הצבאי שלהם, יש לנו את האפשרות כבר במשך מעל 60 שנה להמשיך את מסורת אבותינו בלימוד התורה הקדושה.

אז בפעם הבאה שתשמעו את הצפירה- תזכרו את זה.

מקור:
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9D.html

http://www.youtube-nocookie.com/embed/gB2T7Tf6Pps

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  עם כל הכבוד לתורה ולאמונה haimvaknin 25.04.12 20:10 1
  החרדים חבים לעם היושב בציון, דם ודמים וארץ! onoffon 25.04.12 20:16 2
  אתה בטוח שהשטות המתנשאת והחולנית הזו ראויה לתואר סקופ? morziano 25.04.12 20:18 3
  כבר חשבתי שהאחריות תגיע בדמות גיוס לצה''ל אוהב 25.04.12 20:22 4
     אחריות צריכה להיות משני הצדדים yio 25.04.12 20:32 5
  מה זה הקשקוש הזה? Mostly 25.04.12 21:01 6
     למה אתה מתפלסף? תגיד ישר ולעניין יוסיא120 25.04.12 21:04 7
         הלוואי ויכולתי להפלסף... Mostly 25.04.12 21:29 9
  בזכותינו לא נהרגים חיילים. זה מגוחך לומר אחמדיניז'אד 25.04.12 21:12 8

haimvaknin
חבר מתאריך 23.4.12
87 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    20:10   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. עם כל הכבוד לתורה ולאמונה  
בתגובה להודעה מספר 0

אין קשר בין האמונה לתרומה אני לא רוצה לתאר תרחיש ש"כולם" יחיו כתורתם אמונתם לא יכולים להתרחש ניסים במדינה מוקפת אוייבים ואחוזי ההשתמתות מצהל גובה מחיר מכל המדינה בקיצור חברים תתפללו ותאמינו גם שהנטל חייב להתחלק בין כולם ואולי השירות יקוצר מ-3 שנים ל-2 שנים אני נכה צהל לאחר תרומה של 18 שנים ואני בדרכי עדיין תורם למדינה אז די לתירוצים די להשטמתות תתגייסו די לארוחות חינם

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
onoffon לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
1946 הודעות, 19 מדרגים, 10 נקודות.  ראה משוב
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    20:16   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. החרדים חבים לעם היושב בציון, דם ודמים וארץ!  
בתגובה להודעה מספר 0

את 3 אלו הם נטלו ונוטלים.
קשה לי לחשוב על עוד גוף זר (ועוין) שעושה את אותו הדבר לחילוניים.

אם החרדים היו תורמים את חלקם בצה"ל, בין השוכנים בבית הקברות
היו אחוזים פרופורציונאלים לגודל החברה החרדית.

לכתוב מאמר של פלפול מטופש שזה ולהיות גס ועיוור לעובדות
זה רק מראה את ערלות הלב.

הגרועים שבחרדים, נטורי קרתא, לפחות לא לוקחים כספים כמו הזרם החרדי.
נטורי קרתא לא לקחו 290 מיליון ומכרו את גוש קטיף תמורת כסף.
החרדים לקחו גם לקחו.
ש"ס מכרו את ישראל כולה תמורת הסכמי אוסלו.

איזה ניתוק ורוע לב וגסות צריך להתפלפל על "לעשות יותר מצוות" ולא להבחין בפשע הגדול ביותר כנגד החילוניים?

morziano
חבר מתאריך 2.4.12
180 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    20:18   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. אתה בטוח שהשטות המתנשאת והחולנית הזו ראויה לתואר סקופ?  
בתגובה להודעה מספר 0

אוהב לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 1.5.05
6629 הודעות, 55 מדרגים, 110 נקודות.  ראה משוב
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    20:22   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. כבר חשבתי שהאחריות תגיע בדמות גיוס לצה''ל  
בתגובה להודעה מספר 0

ברם, טעיתי ומדובר במניפסט מתנשא.
כל עתיד העם היהודי תלוי בחרדים.
אפשר לבטל את יום הזיכרון ולחגוג את יום תלמידי הישיבה.

yio
חבר מתאריך 1.4.12
383 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    20:32   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. אחריות צריכה להיות משני הצדדים  
בתגובה להודעה מספר 4

רוצים חרדים בצבא אל תלחמו על דברים לא הכרחיים.

ואני לא בטוח שזה יעזור לחרדים, כאחד שאימו אביו סביו סבתו משני הצדדים היו בצבא ושילמו מיסים ואף שרוב חבריי בבית ספר היו כאלו,התקציבים שהבי"ס שלמדתי קיבל מהמדינה היה בדיוק כמו אלו ממאה שערים (ה'פריזיטים') אך ורק משום שאני חרדי.

אז לתרום למדינה שכמעט ולא נותנת?

אם היחס לגיוס חרדים יהיה הגדלת תקציבים וכו' אז באמת המצב ישתפר

Mostly
חבר מתאריך 2.4.12
41 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    21:01   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. מה זה הקשקוש הזה?  
בתגובה להודעה מספר 0

למה זה סקופ? את מי זה מעניין?

ולעניינו,
אם יש אדם שחושב שבגלל שהוא ממלמל כמה מילים בבוקר ושם תפילין אלוהים מציל חייל ואם הוא דמיין אישה שרואים לה את הכתפיים אז אלוהים יהרוג חייל. אז צריך לסגור אותו במוסד לחולי נפש.

מה שמציל חיילים זה המקצועיות שלהם וצוותי הרפואה. נקודה.
בברכת יום עצמאות שמח.

יוסיא120
חבר מתאריך 2.4.12
447 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    21:04   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. למה אתה מתפלסף? תגיד ישר ולעניין  
בתגובה להודעה מספר 6

ובקול רם: "כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה"

http://www.youtube-nocookie.com/embed/gB2T7Tf6Pps

Mostly
חבר מתאריך 2.4.12
41 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    21:29   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. הלוואי ויכולתי להפלסף...  
בתגובה להודעה מספר 7

אבל לצערי אין לי זמן, כי הייתי צריך לעשות 3 שנים צבא, עכשיו עושה 30 יום מילואים בשנה ותוך כדי גם תואר בהנדסה ועובד בין לבין בשביל שיהיה לי מה לאכול.
אז די עסוק.

אבל בשבילך אני אקדיש 2 דקות להתפלספות,
כמו שלא צריך לכל צוות מהנדסים שבונה מטוס, צוות של חרדים שיתפללו שהוא יטוס. לא צריך אנשים שיתפללו שחיילים לא יפגעו.
מה שכן צריך זה אנשים שרוצים לתרום למקום בו הם חיים.
אה, ולמלמל לקיר לא נחשב.
לא כל אחד מהנדס ולא כל אחד צריך להיות מהנדס, בשביל שמטוס יעבוד צריך מעצבים, טכנאים ואין ספור אנשים בתפקידים שונים.

ולכן אדוני,
לא צריך טובות, אל תתפללו או שכן תתפללו, רק אל תספרו לי על זה כי לא אכפת לי.
חג שמח!

אחמדיניז'אד
חבר מתאריך 2.4.12
40 הודעות
אור ליום חמישי ד' באייר תשע''ב    21:12   25.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. בזכותינו לא נהרגים חיילים. זה מגוחך לומר  
בתגובה להודעה מספר 0

אבל אנו צריכים לדעת ולזכור שהציונות היא אוייב ליהדות
לא יועילו הכספים שעמם הציונים קונים את ש"ס דגל ואגודה.
יש לשים לב על אירוע מכונן:
המדען הראשי של משרד החינוך ניסה להטיל ספק בתאוריית דרווין
ופוטר במיידי.
קרי: נגע בצפור נפשה של הציונות : הניהליזם והמטריאליזם.

ו... גם אני מקיז את דמי בקריה כל יום משמונה עד רבע לחמש...
ו... כולם יודעים מה התפקיד האמיתי של הבנות בצה"ל...

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net