קבוצות דיון
חופש הביטוי
נושא #2922
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
האשכול |
מחבר |
תאריך כתיבה |
מספר |
אני באמצע. |
ערפל |
08.07.02 22:41 |
1 |
שונא! |
doronn55 |
08.07.02 22:41 |
2 |
אוהב במיה בנשמה ! במיוחד את הבמיה של |
Guardian_Angel |
08.07.02 23:24 |
3 |
הבמיה... נכנסת בשמחה ויוצאת בתרועה |
חתול שמיל |
09.07.02 10:50 |
4 |
יש לי שאלה יותר קשה |
פרמישלאן |
09.07.02 12:44 |
5 |
ירק טעים מאוד, ירוק, קטן עם גרעינים קטנטנים ב |
חתול שמיל |
09.07.02 13:23 |
6 |
במיה זה ירק |
אפס שתיים |
09.07.02 19:37 |
8 |
וואו, לא ידעתי שנגעתי בנקודה כזאת.... |
אפס שתיים |
09.07.02 19:36 |
7 |
אל תשתמשי במיץ עגבניות מקרטון, רק מזכוכית. |
צביה |
09.07.02 19:40 |
9 |
למזלי, |
אפס שתיים |
09.07.02 19:52 |
10 |
זה בכלל לא קשור לכמה זמן הוא עמד בסופר דווקא, |
צביה |
14.07.02 18:04 |
23 |
לא כדאי לך להזמין. כי בסוף... |
ערפל |
11.07.02 01:05 |
16 |
אמממ .... במיה............................. |
שי גלעדי |
09.07.02 20:29 |
11 |
ובידיוק היום ''וואלה! אוכל'' פרסמו כתבה על זה |
שי גלעדי |
09.07.02 20:30 |
12 |
אני התחלתי כבר מאתמול! |
אפס שתיים |
09.07.02 22:47 |
13 |
פעם ראשונה שאני שומעת על קיום הבמיה :) |
shk |
10.07.02 19:54 |
14 |
כי ההורים שלך ממוצא מזרח אירופאי, כנראה.... |
אפס שתיים |
10.07.02 23:51 |
15 |
ההורים שלי ישראלים לחלוטין :) |
shk |
11.07.02 18:50 |
17 |
לכן צריך לבדוק, כמו כל ירק או פרי |
אפס שתיים |
11.07.02 19:18 |
18 |
אוקיי |
shk |
12.07.02 12:39 |
19 |
אז, ככה.... |
אפס שתיים |
12.07.02 15:49 |
21 |
רחל, |
shk |
14.07.02 15:39 |
22 |
האמת, במיה לא תמיד אהובה על ילדים... |
אפס שתיים |
14.07.02 19:33 |
24 |
שונא |
tomer76 |
12.07.02 12:59 |
20 |
|
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
אין לי שמץ של מושג איך נראה במיה ומה טעמו/טעמה...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
לא משנה חם או קר. פשוט שונא.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
עבר עריכה לאחרונה בתאריך 08.07.02 בשעה 23:24
סבתא שלי מצד אמא !!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבמיה הכי טעימה בעולם, רחל אולי נחליף מתקונים ???
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
מתחרה רצינית בפסוליה...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
מה זה במיה? איך זה נראה? מה הצבע של זה? זה ירק או פרי? אוכלים את זה חי או מבושל או מטוגן או אפוי? והכי חשוב, איזה טעם יש לזה בכלל?
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 5
בפנוכו ודומה קצת לפלפל ירוק קטן, ושעיר...
אצבעות הגברת, כך מכנים באהבה את הירק הזה, החוזר למרכז תשומת הלב. למעשה, הבמיה נמצאת איתנו מאז ומעולם, אבל תדמיתה הייתה נמוכה, והעניין בה לא היה רב.
היום, כאשר המטבח האתני פורח, זוכים גם חומרי גלם כמו הבמיה לעדנה ולפריחה.
הבמיה אידיאלית להשתדך למאכלי קדירה, נפלאה כתבשיל בפני עצמו עם עגבניות, למשל, ואם מצרפים לחגיגה גם אורז שיתבשם וייספג בנוזלים - זו כבר חגיגה של ממש.
(במיה- אין קדושה אין ספיחין ואין ביעור)
אני אוהב ברוטב עגבניות אבל.. יש עוד כמה מתכונים:
http://www.iturkia.com/yemektarif.asp?foodcode=10&yemekcode=30
http://pilpel.iba.org.il/Recipiesnew.asp?ShowID=66&SeasonID=4
http://www.goodfood.co.il/recipes/get-recipe.x?RecipeID=1255
http://www.pesto.co.il/vegetable/sideveg1.htm#veg4
הנה כמה נתונים נוספים :
http://www.dietnet.co.il/diet/product.asp?productid=273
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 5
החתול שמיל נתן לינק (התחתון ביותר) שם כתובים כל תולדותיו.
צבעה ירוק, וככל שהיא קטנה יותר, טעמה משובח יותר.
אוכלים את זה מבושל.
ולדעתי - טעם הקיץ הנפלא.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
אז, תודה לחתול שמיל על המידע המפורט והמתכונים!
ערפל, אתה מוזמן לבוא אלי, נשאר עוד קצת במיה. ובכלל, במיה ואורז, זהו התפריט האהוב עלי לאחר הצום.
הכי אני אוהבת במיה בעגבניות. אני גם אוהבת קובה במיה.
אפשר וכדאי לייבש במיה, לטגן ולהקפיא לחורף.
הכי טוב, לדעתי, זה לקטום את ראשי הבמיה, לשטוף, לייבש בשמש כמה שאפשר. אחר כך, לטגן בשמן עד שכל הבמיה מקבלת קצת צבע. להוסיף קרטון מיץ עגבניות ו-2 עגבניות חתוכות. להרתיח. להוסיף מלח, פלפל שחור וקצת פפריקה. לבשל כחצי שעה.
(הכמות - קילו במיה)
לקובה במיה, דרושה רק חצי קילו של במיה. להכין באותה צורה, אבל להוסיף עוד מים שיהיה מרקי יותר ולהוסיף את הקובה. לבשל כארבעים דקות. (אל תגידו לי שאתם רוצים שאלמד אתכם להכין קובה. אם אתם לא יודעים, יש לקנות מוכן, קפוא, רק לשים בסיר. פחות טעים, אבל, לא רע...)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 7
אפילו שזה טיפה יותר יקר, זה יותר בטוח מפני קלקול, במידה והקרטונים נשמרו במחסן שהיה בו חם או משהו כזה, לכי תדעי.
עדיף זכוכית, ואפילו מרגישים את ההבדל בטעם.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 9
יש לי ליד הבית סופרמרקט ששם, יש מזל אם הקרטון נשאר שם יומיים... כעקרון, את צודקת. אבל, אני בודקת תאריך ייצור.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 10
הרי אין לך מושג איפה הוא היה לפני כן.
היות ובקיץ מומלץ לקנות רק מוצרים שהתחלופה שלהם מהמדפים היא גבוהה, חלק מזה הוא להקפיד לפחות את המיץ עגבניות (שהוא מועד לגושים מגעילים יותר ממיצים אחרים) לקנות מבקבוק זכוכית, מה גם שלעומת מיצים אחרים כמו תפוזים וכו, קניית הבקבוק מעלה את מחיר המיץ בשקל שניים, ולא ב- 400 אחוז.
אני אישית מקפידה על זה כל השנה...
(וגם זה הרבה יותר טעים מזכוכית...).
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 7
אני אבוא...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
http://m.ep.walla.co.il/archive/48894-4.jpg
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 11
צירוף מקרים?
http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=printer&id=251251
שי
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 12
כי, קניתי ובישלתי את נגלת הבמיה הראשונה לעונה. וכמו תמיד, זה מעורר שאלות אוהבים, שונאים וכל השאר...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 13
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 14
ושם, לא הכירו את הבמיה.
אז, הנה האתגר: לקנות בשוק קילו במיה יפה, (כמה שיותר קטן, ללא פגמים חיצוניים. בסביבות 8-10 ש"ח לק"ג). לבוא הביתה, לקטום להם את הראשים, אבל, לא את הכל, להשאיר קצת שיאטום את הבמיה. לבדוק כל במיה שהיא שלמה, (לפעמים, יש מתולעים...). להכניס למסננת גדולה ולשטוף.
לשים בפריסה על מגש ולהוציא לשמש לייבוש. (כמה זן שאת יכולה).
ההמשך, כמו שכתבתי. "הולך" נפלא עם אורז לבן.
אם את לא תאהבי, בטוח שמישהו מבני/ת הבית יגלה את אהבת חייו/ה....
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 15
ההורים שלהם ארופיים (לאו דוקא מזרח ארופה, סבא שלי דני)
אגב, אין בעית תולעים בזה?! (כשרות)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 17
תגידי לי אחר כך איך יצא...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 18
קודם כל להבנת העינין : אחרי הייבוש מטגנים את זה (כמו חצילים - מה שקראוי קוואצ'?) ומה שיצא מערבבים עם אורז?
(איזה טעם יש לזה?)
בקשר לכשרות, ירק ש'מועד לפרוענות' בהרבה מיקרים פשוט 'מוותרים' עליו. או שיש את מה שנקרא 'חסהלט' מכירה? של קטיף שמכינים את זה כבר בשקיות.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 19
מטגנים רק עם שמן, את כל הנגלה בסיר, מבלי לפגוע בתרמילים, תוך ערבוב בכף, מדי פעם. אח"כ מוסיפים מיץ עגבניות וכו'.
את האורז מבשלים בנפרד והם פוגשים את הבמיה רק בצלחת.
במיה אינה מועדת לפורענות. למעשה, בקילו האחרון שקניתי, רק אחד הלך לפח כחשוד. אם התרמיל שלם, חזקה עליו שהוא ראוי למאכל. אם יש עליו חורים, לפח.
אין לקנות אותו חסלט. אפשר לקנות מוקפא של סנפרוסט, אבל, לא מתקרב לטעם של טטרי מהשוק!
והטעם, לדעתי, גן עדן...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 21
שאלתי את אמא שלי בשבת על הבמיה.
היא כמובן ידעה על קיומו והסבירה לי שזה מאכל של עדות המזרח
היא אפילו הסבירה לי איך מכינים עם זה עגבניות ומאכלים וכו'..
והיא אמרה שהיא לא מכינה כי אנחנו (אני אחותי, ואחים שלי) פשוט לא אוכלים את זה
(היא עצמה גם לא אוהבת את זה )
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 22
אבל, גדלתם, לא?
תנו לזה עוד סיכוי...
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד