גירסת הדפסה          
קבוצות דיון חופש הביטוי נושא #2922 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 2922   
אפס שתיים
גולש אורח
   22:21   08.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

העם ושאלת הבמיה  

 
  
יש כאלה, כמוני, שאוהבים במיה, מאד. יש כאלה, שממש שונאים אותה. עוד לא נתקלתי בכאלה שבאמצע.

אז, מה דעתכם על במיה?



              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  אני באמצע. ערפל 08.07.02 22:41 1
  שונא! doronn55 08.07.02 22:41 2
  אוהב במיה בנשמה ! במיוחד את הבמיה של Guardian_Angel 08.07.02 23:24 3
  הבמיה... נכנסת בשמחה ויוצאת בתרועה חתול שמיל 09.07.02 10:50 4
  יש לי שאלה יותר קשה פרמישלאן 09.07.02 12:44 5
     ירק טעים מאוד, ירוק, קטן עם גרעינים קטנטנים ב חתול שמיל 09.07.02 13:23 6
     במיה זה ירק אפס שתיים 09.07.02 19:37 8
  וואו, לא ידעתי שנגעתי בנקודה כזאת.... אפס שתיים 09.07.02 19:36 7
     אל תשתמשי במיץ עגבניות מקרטון, רק מזכוכית. צביה 09.07.02 19:40 9
         למזלי, אפס שתיים 09.07.02 19:52 10
             זה בכלל לא קשור לכמה זמן הוא עמד בסופר דווקא, צביה 14.07.02 18:04 23
     לא כדאי לך להזמין. כי בסוף... ערפל 11.07.02 01:05 16
  אמממ .... במיה............................. שי גלעדי 09.07.02 20:29 11
     ובידיוק היום ''וואלה! אוכל'' פרסמו כתבה על זה שי גלעדי 09.07.02 20:30 12
         אני התחלתי כבר מאתמול! אפס שתיים 09.07.02 22:47 13
             פעם ראשונה שאני שומעת על קיום הבמיה :) shk 10.07.02 19:54 14
                 כי ההורים שלך ממוצא מזרח אירופאי, כנראה.... אפס שתיים 10.07.02 23:51 15
                     ההורים שלי ישראלים לחלוטין :) shk 11.07.02 18:50 17
                         לכן צריך לבדוק, כמו כל ירק או פרי אפס שתיים 11.07.02 19:18 18
                             אוקיי shk 12.07.02 12:39 19
                                 אז, ככה.... אפס שתיים 12.07.02 15:49 21
                                     רחל, shk 14.07.02 15:39 22
                                         האמת, במיה לא תמיד אהובה על ילדים... אפס שתיים 14.07.02 19:33 24
  שונא tomer76 12.07.02 12:59 20

     
ערפל
גולש אורח
   22:41   08.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. אני באמצע.  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
אין לי שמץ של מושג איך נראה במיה ומה טעמו/טעמה...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
doronn55
גולש אורח
   22:41   08.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. שונא!  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
לא משנה חם או קר. פשוט שונא.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
Guardian_Angel
גולש אורח
   23:24   08.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. אוהב במיה בנשמה ! במיוחד את הבמיה של  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
עבר עריכה לאחרונה בתאריך 08.07.02 בשעה 23:24
 
סבתא שלי מצד אמא !!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבמיה הכי טעימה בעולם, רחל אולי נחליף מתקונים ???



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חתול שמיל
גולש אורח
   10:50   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. הבמיה... נכנסת בשמחה ויוצאת בתרועה  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

מתחרה רצינית בפסוליה...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
פרמישלאן
גולש אורח
   12:44   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. יש לי שאלה יותר קשה  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
מה זה במיה? איך זה נראה? מה הצבע של זה? זה ירק או פרי? אוכלים את זה חי או מבושל או מטוגן או אפוי? והכי חשוב, איזה טעם יש לזה בכלל?



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חתול שמיל
גולש אורח
   13:23   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. ירק טעים מאוד, ירוק, קטן עם גרעינים קטנטנים ב  
בתגובה להודעה מספר 5
 
  

בפנוכו ודומה קצת לפלפל ירוק קטן, ושעיר...
אצבעות הגברת, כך מכנים באהבה את הירק הזה, החוזר למרכז תשומת הלב. למעשה, הבמיה נמצאת איתנו מאז ומעולם, אבל תדמיתה הייתה נמוכה, והעניין בה לא היה רב.
היום, כאשר המטבח האתני פורח, זוכים גם חומרי גלם כמו הבמיה לעדנה ולפריחה.
הבמיה אידיאלית להשתדך למאכלי קדירה, נפלאה כתבשיל בפני עצמו עם עגבניות, למשל, ואם מצרפים לחגיגה גם אורז שיתבשם וייספג בנוזלים - זו כבר חגיגה של ממש.

(במיה- אין קדושה אין ספיחין ואין ביעור)


אני אוהב ברוטב עגבניות אבל.. יש עוד כמה מתכונים:

http://www.iturkia.com/yemektarif.asp?foodcode=10&yemekcode=30

http://pilpel.iba.org.il/Recipiesnew.asp?ShowID=66&SeasonID=4

http://www.goodfood.co.il/recipes/get-recipe.x?RecipeID=1255

http://www.pesto.co.il/vegetable/sideveg1.htm#veg4

הנה כמה נתונים נוספים :

http://www.dietnet.co.il/diet/product.asp?productid=273



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   19:37   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. במיה זה ירק  
בתגובה להודעה מספר 5
 
  
החתול שמיל נתן לינק (התחתון ביותר) שם כתובים כל תולדותיו.

צבעה ירוק, וככל שהיא קטנה יותר, טעמה משובח יותר.

אוכלים את זה מבושל.

ולדעתי - טעם הקיץ הנפלא.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   19:36   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. וואו, לא ידעתי שנגעתי בנקודה כזאת....  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
אז, תודה לחתול שמיל על המידע המפורט והמתכונים!

ערפל, אתה מוזמן לבוא אלי, נשאר עוד קצת במיה. ובכלל, במיה ואורז, זהו התפריט האהוב עלי לאחר הצום.

הכי אני אוהבת במיה בעגבניות. אני גם אוהבת קובה במיה.

אפשר וכדאי לייבש במיה, לטגן ולהקפיא לחורף.

הכי טוב, לדעתי, זה לקטום את ראשי הבמיה, לשטוף, לייבש בשמש כמה שאפשר. אחר כך, לטגן בשמן עד שכל הבמיה מקבלת קצת צבע. להוסיף קרטון מיץ עגבניות ו-2 עגבניות חתוכות. להרתיח. להוסיף מלח, פלפל שחור וקצת פפריקה. לבשל כחצי שעה.
(הכמות - קילו במיה)

לקובה במיה, דרושה רק חצי קילו של במיה. להכין באותה צורה, אבל להוסיף עוד מים שיהיה מרקי יותר ולהוסיף את הקובה. לבשל כארבעים דקות. (אל תגידו לי שאתם רוצים שאלמד אתכם להכין קובה. אם אתם לא יודעים, יש לקנות מוכן, קפוא, רק לשים בסיר. פחות טעים, אבל, לא רע...)



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
צביה
גולש אורח
   19:40   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. אל תשתמשי במיץ עגבניות מקרטון, רק מזכוכית.  
בתגובה להודעה מספר 7
 
  
אפילו שזה טיפה יותר יקר, זה יותר בטוח מפני קלקול, במידה והקרטונים נשמרו במחסן שהיה בו חם או משהו כזה, לכי תדעי.


עדיף זכוכית, ואפילו מרגישים את ההבדל בטעם.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   19:52   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  10. למזלי,  
בתגובה להודעה מספר 9
 
  
יש לי ליד הבית סופרמרקט ששם, יש מזל אם הקרטון נשאר שם יומיים... כעקרון, את צודקת. אבל, אני בודקת תאריך ייצור.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
צביה
גולש אורח
   18:04   14.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  23. זה בכלל לא קשור לכמה זמן הוא עמד בסופר דווקא,  
בתגובה להודעה מספר 10
 
  
הרי אין לך מושג איפה הוא היה לפני כן.


היות ובקיץ מומלץ לקנות רק מוצרים שהתחלופה שלהם מהמדפים היא גבוהה, חלק מזה הוא להקפיד לפחות את המיץ עגבניות (שהוא מועד לגושים מגעילים יותר ממיצים אחרים) לקנות מבקבוק זכוכית, מה גם שלעומת מיצים אחרים כמו תפוזים וכו, קניית הבקבוק מעלה את מחיר המיץ בשקל שניים, ולא ב- 400 אחוז.


אני אישית מקפידה על זה כל השנה...

(וגם זה הרבה יותר טעים מזכוכית...).



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
ערפל
גולש אורח
   01:05   11.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  16. לא כדאי לך להזמין. כי בסוף...  
בתגובה להודעה מספר 7
 
  
אני אבוא...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
שי גלעדי
גולש אורח
   20:29   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  11. אמממ .... במיה.............................  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
http://m.ep.walla.co.il/archive/48894-4.jpg



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
שי גלעדי
גולש אורח
   20:30   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  12. ובידיוק היום ''וואלה! אוכל'' פרסמו כתבה על זה  
בתגובה להודעה מספר 11
 
  
צירוף מקרים?
http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=printer&id=251251

שי



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   22:47   09.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  13. אני התחלתי כבר מאתמול!  
בתגובה להודעה מספר 12
 
  
כי, קניתי ובישלתי את נגלת הבמיה הראשונה לעונה. וכמו תמיד, זה מעורר שאלות אוהבים, שונאים וכל השאר...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
shk
גולש אורח
   19:54   10.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  14. פעם ראשונה שאני שומעת על קיום הבמיה :)  
בתגובה להודעה מספר 13
 
  



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   23:51   10.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  15. כי ההורים שלך ממוצא מזרח אירופאי, כנראה....  
בתגובה להודעה מספר 14
 
  
ושם, לא הכירו את הבמיה.

אז, הנה האתגר: לקנות בשוק קילו במיה יפה, (כמה שיותר קטן, ללא פגמים חיצוניים. בסביבות 8-10 ש"ח לק"ג). לבוא הביתה, לקטום להם את הראשים, אבל, לא את הכל, להשאיר קצת שיאטום את הבמיה. לבדוק כל במיה שהיא שלמה, (לפעמים, יש מתולעים...). להכניס למסננת גדולה ולשטוף.

לשים בפריסה על מגש ולהוציא לשמש לייבוש. (כמה זן שאת יכולה).

ההמשך, כמו שכתבתי. "הולך" נפלא עם אורז לבן.

אם את לא תאהבי, בטוח שמישהו מבני/ת הבית יגלה את אהבת חייו/ה....



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
shk
גולש אורח
   18:50   11.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  17. ההורים שלי ישראלים לחלוטין :)  
בתגובה להודעה מספר 15
 
  

ההורים שלהם ארופיים (לאו דוקא מזרח ארופה, סבא שלי דני)

אגב, אין בעית תולעים בזה?! (כשרות)



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   19:18   11.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  18. לכן צריך לבדוק, כמו כל ירק או פרי  
בתגובה להודעה מספר 17
 
  
תגידי לי אחר כך איך יצא...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
shk
גולש אורח
   12:39   12.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  19. אוקיי  
בתגובה להודעה מספר 18
 
  

קודם כל להבנת העינין : אחרי הייבוש מטגנים את זה (כמו חצילים - מה שקראוי קוואצ'?) ומה שיצא מערבבים עם אורז?
(איזה טעם יש לזה?)

בקשר לכשרות, ירק ש'מועד לפרוענות' בהרבה מיקרים פשוט 'מוותרים' עליו. או שיש את מה שנקרא 'חסהלט' מכירה? של קטיף שמכינים את זה כבר בשקיות.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   15:49   12.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  21. אז, ככה....  
בתגובה להודעה מספר 19
 
  
מטגנים רק עם שמן, את כל הנגלה בסיר, מבלי לפגוע בתרמילים, תוך ערבוב בכף, מדי פעם. אח"כ מוסיפים מיץ עגבניות וכו'.

את האורז מבשלים בנפרד והם פוגשים את הבמיה רק בצלחת.

במיה אינה מועדת לפורענות. למעשה, בקילו האחרון שקניתי, רק אחד הלך לפח כחשוד. אם התרמיל שלם, חזקה עליו שהוא ראוי למאכל. אם יש עליו חורים, לפח.

אין לקנות אותו חסלט. אפשר לקנות מוקפא של סנפרוסט, אבל, לא מתקרב לטעם של טטרי מהשוק!

והטעם, לדעתי, גן עדן...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
shk
גולש אורח
   15:39   14.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  22. רחל,  
בתגובה להודעה מספר 21
 
  

שאלתי את אמא שלי בשבת על הבמיה.

היא כמובן ידעה על קיומו והסבירה לי שזה מאכל של עדות המזרח
היא אפילו הסבירה לי איך מכינים עם זה עגבניות ומאכלים וכו'..

והיא אמרה שהיא לא מכינה כי אנחנו (אני אחותי, ואחים שלי) פשוט לא אוכלים את זה

(היא עצמה גם לא אוהבת את זה )



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אפס שתיים
גולש אורח
   19:33   14.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  24. האמת, במיה לא תמיד אהובה על ילדים...  
בתגובה להודעה מספר 22
 
  
אבל, גדלתם, לא?

תנו לזה עוד סיכוי...



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
tomer76
גולש אורח
   12:59   12.07.02   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  20. שונא  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

  

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
     


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות