לפי הכתבה מבית חולים הופקינס , בפלסטיק יש חומר שנקרא דיוקסין הדיוקסין משתחרר בחימום במיקרו או בהקפאה . לכן הם ממליצים לא להקפיא דברים במיכלי פלסטיק וגם לא לחמם במיקרו בפלסטיק, כמו כן לא לעטוף בפלסטיק בזמן חימום במיקרו , במיוחד אסור לחמם דברים שיש בהם שומן בכלי פלסטיק במיקרו . במקרה כזה יש לחמם בזכוכית ואם רוצים לכסות - אז לשים על הכלי נייר מגבת . לא לשים בקבוקי פלסטיק בהקפאה. להעביר אוכל מוכן מהמגש פלסטיק לכלי מזכוכית לפני החימום במיקרו.
דיוקסין הוא חומר מסרטן ומשתחרר בחימום !
חבר מתאריך 27.9.04
106440 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
הכלי שמשמש כיסוי לצלחת בזמן החימום (עשוי פלסטיק ) אסור לשימוש
אוףףףףףף אני שונאת השפרצות של אוכל במקרוגל
יש למישהו רעיון לתחליף לדבר הזה ?
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 11.12.03
36823 הודעות
בתגובה להודעה מספר 1
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 1
הרגיל, עד כמה שהבנתי הוא פחות מסוכן, או הרבה פחות מיתר מוצרי הפלסטיק.
כדי שהפלסטיק יהיה מסוכן, צריך להשתמש בכמויות אדירות ובתדירות גבוהה במיוחד. הרבה יותר מסוכן הוא הקלקר ובעיקר כשמשתמשים בכוסות שתיה חמה, כי הקלקר ידוע כחומר שמתפרק בחום, ואם מוסיפים לימון לתה.....בכלל חבל"ז. :P
כמובן שלא צריך להתעלם, אבל מכאן ועד 'סכנה' המרחק הוא ממש, אבל ממש גדול.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד