החופשה הבאה שלך מתחילה כאן
פורום הזעקה אשכול 22065

רוזנצוייג 05.02.2404:26

''אות יוסף באו'' לתרבות וחברה הוענק לזוכים אשר תרמו תרומה משמעותית לחברה בישראל .


ארבעה זוכים ב"אות יוסף באו" בתרומה לתרבות ולחברה .

במוזיאון יוסף באו בתל אביב העניקו בנותיו, הסופרות צלילה והדסה באו, יחד עם המשוררים, יו"ר אגודת הסופרים בעבר, בלפור והרצל חקק, את אות יוסף באו לארבעה זוכים שתרמו תרומה משמעותית לתרבות ולחברה בישראל.
הפרס הנושא את שמו של, יוסף באו צייר חלוץ האנימציה בישראל, פרסומאי, מאייר, סופר, משורר, מו"ל וחוקר השפה העברית. זוכה אות "המציל היהודי" מטעם ארגון בני ברית העולמי, עובד במוסד הישראלי, אשר נשא את אהבת חייו, רבקה כשהוא מחופש לאישה בגטו פלשוב, סצינה שמככבת בסרט הנודע: "רשימת שינדלר", באו ממאהביה הגדולים של מדינת ישראל.
ארבעה יוצרים מרחבי ישראל נבחרו לזכות בתואר החשוב והמרגש "אות יוסף באו" לתרבות ולחברה בטקס מרשים שהתקיים במוזיאון יוסף באו ברחוב ברדצ'יבסקי בתל אביב, קיבלו הארבעה אות ועיטור מיוחד על עשייתם רבת השנים למען החברה הישראלית.
את הטקס פתח המשורר הרצל חקק, לפנים יו"ר אגודת הסופרים העבריים מדינת ישראל: "אנו בבית יוסף באו, והבית הזה הוא האיש, הספרים, הציורים, הגופנים, הרעיונות שמעבר למודעות הפרסום, וכמובן הארכיון שיש בו עדות לחלוציות ולתרומה של יוסף באו לחברה הישראלית. זה המקום שבו בחרנו להעניק אות הוקרה, שיהיה בו ניצוץ מן המורשת שלו. וכמו שאמרו בתש"ח בהקמת המדינה – לפיכך נתכנסנו.
התכנסנו היום כדי להכיר ולחגוג את הישגיהם יוצאי הדופן של אנשים שלא רק העשירו את חיינו באמצעות יצירותיהם. הם חיפשנו את הנשמה היתרה שמעבר לשגרה וליצירה. ארבעת הנבחרים יקבלו אות מיוחד, משום שהוכיחו שיש בהם משהו מעֵבר, הם משכמם ומעלה. ארבעת הנבחרים הם לוחמים איתנים של החברה, התרבות והשפה העברית בישראל, לפנינו יוצרים שתרומתם הותירה חותם בתודעה שלנו."
המשורר בלפור חקק, יו"ר אגודת הסופרים העבריים במדינת ישראל, לשעבר, אמר, "בעולם המאופיין לעתים קרובות בשינויים מהירים ובחוסר ודאות, המשוררים הם אלה שעוזרים לנו לנווט בנבכי רגשותינו, במורכבויות זהותנו ובאתגרי זמננו. הזוכים הם יוצרי המילים, מעצבי השפה. אמני המילים יודעים לשזור חוטים של השראה, להעשיר אותנו בהתבוננות פנימית ודמיון – וכל השפע הזה תורם לכולנו, מחלחל לתוך מרקם התרבות שלנו.
ואכן התכנסנו בשם הכרת הטוב. היום, אנו מכבדים ארבעה יוצרים שהוכיחו את ערך הנתינה, שאימצו אחריות לחברה – הם הגדילו לעשות. ארבעת הנבחרים עשו מעֵבר לכך, והשתמשו באמנותם ככוח רב עוצמה לשינוי חיובי.
היוצר הראשון, עמנואל בן סבו. עמנואל הוא סופר ומשורר, שמסור לחברה הישראלית. הוא מבטא את רוח עַמנו ובתרומתו לילדי ישראל.
עמנואל בן סבו בפעילותו רבת השנים הוכיח את עוצמת הנשמה היתרה, ומעשיו משקפים את החוסן והיופי של החברה שלנו. גם כתיבתו מוקדשת לנושאים של זהותנו: סיפורי מכרה ואהבת מולדת, סדרת ספרים המוקדשים לשואה ומיועדים לילדים. עמנואל וכל הזוכים האחרים מבטאים את המארג של הנרטיב הישראלי. הזהות המשותפת של כולנו, קולה של התרבות העברית המהדהדת לאורך דורות".
הזוכה השנייה, המשוררת אסתר דגן קניאל, משוררת וסופרת, שמסירותה לחלשים בחברה היא מהות עולמה. מעשֶיה במיזם "מוסיפים על האור" נותנים השראה לאחרים, ניצוצות הפעילות שלה מעניקים משב של התרוממות הרוח, תקווה לעולם טוב יותר.
הזוכה השלישי באות הוא הסופר והמשורר אשר וינשטיין, שכל מעשיו מיועדים לשינוי חברתי. מדובר באיש שולו ערכים ודוגמה אישית. אשר ויינשטיין פעל תמיד ופועל לאורך כל הדרך מתוך תחושה של צדק חברתי ומחויבות עזה לילדים בבתי חולים. כל פעולותיו למען הילדים הללו הם השראה לקיים חברה צודקת וחומלת יותר.
הזוכה הרביעית היא הסופרת שמחה סיאני, המיזמים שיצרה במהלך חייה מבטאים יצירתיות ותרומה מתמשכת לחברה ולתרבות. גם בעריכת כתבי עת וגם בהקמת מיזמים של תרומה ליוצרים בחברה, והקמת נציגות ישראלית של דונה א-פואסיה (ארגון המשוררות הבינלאומי).
לשמחה סיאני מפעל מבורך מאד, שהשאיר רישומו על החברה הישראלית. בחירת כלות האור וחתני האור הצליח לפַלס דרך מיוחדת של הוקרה ליוצרים, שיָדעו להעניק אהבה וחסד בפעילותם וביצירתם.
בתעודת ההוקרה שקיבל עמנואל בן סבו נכתב: "עמנואל בן סבו מחנך, משורר, סופר, פובליציסט ועיתונאי תרם במשך למעלה משנות דור לחינוך ולטיפוח ילדי ישראל כמנהל חינוכי בפנימייה טיפולית, חינך לאהבת הספר והיצירה.
לצד ספרי הפרוזה והשירה בולטת סדרת ספרי - ילדים מעצבי זהות ייחודיים בנושאי השואה, התקומה ותחיית העם היהודי השב למכורתו. ייסד את הוצאת ספרי האיכות "עכשיו אפשר", בית ליצירה ישראלית."
האות נושא את שמו של יוסף באו, בוגר גטו קרקוב, מחנה ריכוז בפלאשוב, ובמחנהו של אוסקר שינדלר בצ'כיה, בכל המחנות נצטווה לעבוד כצייר וכגרפיקאי, האמנות הייתה חבל ההצלה מפני הרוע האנושי של הימים ההם.
סיפור נישואיו לרעייתו רבקה בתוך מחנה ריכוז הונצח בסרטו של סטיבן שפילברג "רשימת שינדלר", במחנה הריכוז כתב ואייר את ספרו הראשון, "העולם ואני", יוסף הציל אלפי יהודים ממוות כאשר כיד ימינו של שינדלר הכין מסמכים מזויפים רבים.
עם עלותו לארץ ישראל גוייס באו למוסד, הכין תעודות רבות מזויפות, סרטונים מיוחדים ומרבית פעילותו במוסד נותרה עדיין מסווגת.
יוסף באו הכין את מסמכיו המזויפים של המרגל אלי כהן, ואת תעודות הצוות שלכד את אדולף אייכמן בארגנטינה.
יצירותיו מוצגות בכל העולם, בישראל באו"ם, באונסק"ו, בפרלמנט הספרדי, במוזיאון אוסקר שינדלר בקרקוב ובמוזיאון הסובלנות במוסקבה, כמו כן עיצב את כותרות סרטים ומחזות מובילי בישראל כמו: קזבלן, עמוד האש, סאלח שבתי, כץ וקרסו.
בטקס השתתפו גם פרופ' שלמה קניאל, איש של המשוררת והסופרת אסתר דגן קניאל, עו"ד אודי חמד בנה של המשוררת שמחה סיאני, ד"ר רינה בן סבו רעיית המשורר והסופר עמנואל בן סבו וכן יפה, רעיית הסופר אשר וינשטיין.


ארבעת זוכי הפרס עם המשוררים, הרצל ובלפור חקק, והאחיות הדס וצלילה באו.






זוכה הפרס, המשורר עמנואל בן סבו והמשוררים הרצל ובלפור חקק.
צילומים: ד"ר רינה בן סבו
ציוני חם 05.02.2410:31
1. כל הכבוד לזוכים ותורמים. טוב שהתרבות ממשיכה בשלה בתגובה להודעה מספר 0
רייסטלין 06.02.2412:48
2. יוסף באו היה איש מדהים. כמה סיפורים. מתי מיני סידרה בנטפליקס. בתגובה להודעה מספר 0
העבר לפורום אחר
העבר לפורום:
סיבה:
מזג אשכול
מזג עם פוסט מספר:
סיבה:
תגובה חדשה
כותרת:
תוכן:
סמיילים:
הצג
עריכת אשכול
כותרת:
תוכן:
סמיילים:
הצג