כל מה שחשוב לדעת על קניית דומיין ורישום דומיין: המדריך המלא!
בעידן הדיגיטלי של ימינו הדומיינים מהווים חלק חשוב מהזהות המקוונת שלנו, הם משמשים ככתובת וירטואלית שלנו ומאפשרים לאנשים לגשת לאתר שלנו בקלות ובזמינות רבה, במאמר זה נסביר מה זה דומיין, נתאר כיצד התפתח וניתן טיפים לרכישת ולרישום דומיין. אז קדימה הוא נצא לדרך!
כיצד התפתחו הדומיינים?
הדומיינים התחילו ככתובות מספריות מסובכות לשימוש המחשבים לזיהוי דפים ואתרים באינטרנט, אך עם הזמן נוצרה מערכת ידידותית יותר שהחליפה את המספרים בשמות והייתה נגישה יותר. דומיין הוא, בשפה פשוטה, שם ייחודי שמזהה אתר אינטרנט ומורכב משם האתר ומסיומת. הסיומות המוקבלות על ידי איגוד האינטרנט הישראלי הם לרובCO.IL אשר מיועדת בעיקר לאנשים פרטים או גופים מסחרים או ORG.il המיועדת לעמותות שאינן בעלות אופי מסחרי כגון מלכ"רים ללא כוונת רווח. ישנן סיומות נוספות אשר אינן מוקצות לכל אחד, אלא לגורמים אשר עומדים בתנאים כגון: גופים ממשלתיים, אוניברסיטאות, רשויות שלטון וכדומה.
יש לדעת, דומיין הוא לא פריט שיש לו זכויות קניין ולכן אין לו "בעלים", בדומה לקניית מספר טלפון, את הדומיין ניתן לרשום לזכות הקונה, והוא יהיה רשום עליו באופן זמני כל זמן שהדומיין בתוקף. רישום דומיין מוסמך הוא לתקופה של בין שנה לחמש שנים.
צילום: פריפיק
כיצד רושמים דומיין?
רישום הדומיין הוא תהליך בסיסי של רישום כתובת וירטואלית שתהיה ייחודית לאתר שלכם.
בחירת שם אתר - בשלב ראשון עליכם לבחור שם לאתר, שיכלול מילה אחת או יותר רצוי בשפה אנגלית. רצוי לזכור שהכתובת צריכה להיות קלה וזכירה, כזו שתקל על האנשים למצוא אתכם ברשת.
זמינות שם האתר - בשלב שני, עליכם לבדוק זמינות של השם הזה, כדי לוודא שאתרים אחרים לא עושים כבר שימוש בשם זה. לבדיקת חופשיות הדומיין ניתן לבדוק במאגרים מיוחדים לכך כמו WHOIS או לבדוק אצל ספק דומיין מורשה שזהו כבר השלב השלישי בתהליך.
בחירת ספק רישום הדומיין – בשלב השלישי, עליכם לבחור ספק דומיין אמין, עם שירות טוב ומחירים הוגנים כדי שלא תהיה בעיה לאחר מכן בזכויות הרישום. יש לוודא כי אתם בעלי השליטה בדומיין בכול זמן נתון, זאת כדי למנוע אי נעימויות בעתיד ויחסי תלות בספק או בבונה האתרים. הספק ירשום את הדומיין, יוודא שמוגדר לו IP קבוע (כתובת באינטרנט) שיוך לדואר אלקטרוני ושירותים נוספים כמו צ'אט, חנות וירטואלית ועוד. הספק צריך לוודא את האותנטיות של האתר, תנאי אחסונו בשרת בהתאם ולוודא את פעולתו.
טיפים לרכישת דומיין
הדומיין צריך לשקף את התוכן, המותג או המטרה שלכם. הוא חייב להיות שם שקל לזכור, קל להקלדה ורצוי להימנע משימוש במילים מסובכות.
שמות דומיין קצרים ופשוטים וקלים לזכירה הכי טובים.
אל תשתמשו בתווים מיותרים, סימנים מיוחדים, מקפים, מרכאות וכדומה, כי זה רק יקשה.
בדקו שהשם שבחרתם אינו פוגע בזכויות יוצרים קיימות או סימנים מסחרים - דבר שימנע בעיות משפטיות לטווח הרחוק.
למרות ששימוש בסלנג ובמילים "מגניבות" זה דבר שמפתה מאוד, חשוב לקחת בחשבון שהמילים עלולות להיות רלוונטיות לטרנד אופנתי חולף. לכן עדיף שלא להיגרר אחרי טרנדים ולבחור במילים רלוונטיות לטווח הארוך, דבר שימנע העתקה ודמיון של שמות האתר עם הזמן.
ההעדפות של סיומות - אם אתם פונים לקהל ישראלי עדיף לרכוש דומיין בינלאומי או דומיין ישראלי עם סיומת .co.il השיקול אמור להתבסס על פרמטרים כמו קהל יעד, שפת האתר ומיקומו הגאוגרפי.
לאחרונה ניתן לרשום את הדומיין עם מילים הכתובות העברית, דבר יש לו יתרונות וחסרונות. מחד, מדובר במיתוג יעיל ואפקטיבי לקהל הישראלי, קל לזכירה והרבה יותר אפשריות פתוחות ופנויות, מאידך, העלות גבוה יחסית והפנייה היא רק לקהל שיש לו אפשרות לכתוב בעברית.
טיפים לרישום דומיין
בחרו רשם דומיין ידוע ואמין, בעל תודעת שירות טובה, אמצעי אבטחה ומחירים הוגנים.
בדקו אם הדומיין פנוי ובחרו תקופות רישום ארוכות ככול שניתן ואל תשכחו לחדש אותו.
היזהרו ברישום דומיין, לפעמים יש חברות לאחסון אתרים שישמחו לתת לכם את הדומיין כחלק מהשירות, לכן חשוב לדעת שהדומיין הוא בבעלותכם ולא להסס לבדוק היטב לפני שאתם סוגרים את העסקה.
כאשר שם דומיין תפוס, תבדקו האם יש אפשרות לרשום את האתר תחת סיומות אחרות אפשריות שכן פנויות, או בגרסאות שונות.
מסרו את הפרטים המדויקים, השם הכתובת וכל מה שצריך. הדבר ימנע בעיות ברישום הדומיין.
בעת רישום הדומיין וודא שהספק עומד בדרישות הפריטות והאבטחה, דבר שיגן על הבלעדיות שלו ושלך לאורך זמן.
בדקו היטב את ספק השירות ודרשו המלצות.
דומיין הוא חלק מרכזי בעולם הדיגיטלי, שם הדומיין הוא זהות המקוונת שלכם ולכן כדאי לשקול היטב את בחירתו. כאמור, שם הדומיין יכול להשפיע מאוד על קידום המותג שלך. על ידי הכרת הרכיבים של הדומיין וקבלת מידע אודות רכישת דומיין ורישומו עם ספק אמין, תוכלו ליצור נוכחות דיגיטלית חזקה. בחרו בחוכמה את הדומיין שלכם. בהצלחה!