מרכזי אחסון גדולים כמו מרלו"ג או מתחמי תעשייה רחבי ידיים, דורשים לא אחת אפשרות שינוע ממקום למקום בתוך המתחם בצורה נוחה ומהירה. ובדיוק בשביל זה נועדו הרכבים התפעולים. רכב תפעולי מספק את כל היתרונות והצרכים והוא מתאים למתחמים כמו שדות תעופה, מתחמי נופש, מתחמי אחסנה, מתחמי ייצור ועוד.
בטיחות ושקט
לרכב תפעולי בשונה מקלנועית יש יתרונות רבים. אחד היתרונות הבולטים שלו הוא הנסיעה השקטה שלו ורמת הבטיחות הגבוהה שלו. מתחמי עבודה באופן טבעי מאופיינים ברמת רעש לא נמוכה במהלך שעות העבודה, ולכן חשיבות הנסיעה השקטה של כלי הרכב התפעוליים בתוך מתחמי העבודה היא ברורה. כך ניתן להקפיד על כך שרמת הרעש לא תהיה גבוהה מדי, ולשמור על בריאות העובדים. רכב חשמלי תפעולי הוא פתרון מצוין בהקשר הזה, משום שהוא מספק לכם גם חווית נסיעה שקטה וגם חסכון גבוה בהוצאות התחזוקה והתפעול.
הצילום באדיבות גרין מוטורס א בעמ
לבחור חכם
עבור מתחמי עבודה גדולים כמו למשל מפעל אשר מייצר בכמה נקודות בתוך המתחם עצמו, שכולל גם מחסן, מטה ושטחים נוספים בתוכו – כדאי מאוד לשלב כלי רכב תפעולי גדול מספיק, אשר מתאים לכמות הסחורה אותה יש לשנע בכל נסיעה. ככל שהמתחם גדול יותר ונדרש לשנע ולפרוק סחורה בכמות גבוהה יותר – הרי שכך כדאי גם לשלב רכבים תפעולים גדולים יותר מבחינת קיבולת, כמו גם להחזיק כמה וכמה רכבים על מנת לאפשר לצוות העובדים שלכם לבצע מספר משימות במקביל וביעילות מרבית.
לחסוך תחזוקה
מפעלים, מתחמי נופש ומתחמי בריאות כמו בתי חולים משלבים במסגרת שגרת העבודה שלהם משימות תחזוקה רבות. כך למשל מתחמי נופש משלבים תחזוקה של הגינון, של המבנים ושל הריהוט. בתי חולים מתחזקים רבות את המתחמים הציבוריים, את ניקיון המבנים ועוד. כדי לבצע את משימות התחזוקה ביעילות משלבים כלי רכב תפעולי חשמלי אשר מאפשר לאנשי התחזוקה להגיע בקלות מנקודה לנקודה עם כל הציוד הדרוש ברכב עצמו. למשימות גינון למשל ניתן להעמיס על הרכב התפעולי את כלי הגינון, ובסיום הגינון להעמיס את כלי העבודה ואת שקי הגזם.
מהם היתרונות של רכבים תפעולים?
במתחמי אירוח של מלונות, מפעלים ובמרחבים של ייצור ותעשייה כדאי לעשות שימוש עם רכבים תפעולים. כך למשל, רכב תפעולי פופולרי מאוד הוא רכב חשמלי אשר חוסך לכם בהוצאות הדלק, הביטוח ועוד. כדי לעשות סדר בדברים ולרכז לכם את כל מה שחשוב לדעת בהקשר הזה – לפניכם המאמר הבא.
חסכון כספי ומהירות
לרכב תפעולי יתרונות רבים, ושימוש עם רכבים תפעולים במפעלים, מתחמי ייצור, מסחר ותעשייה מספק לכם כבעלי העסק יתרונות רבים. היתרונות המרכזיים הם חסכון בסעיף הוצאות הדלק, העובדה כי לא חובה לבצע טסט ולא נדרשת פוליסת ביטוח חובה. כמובן שנציין בהקשר הזה כי חשוב לעקוב אחר הנהלים והרגולציה משום שלעתים ישנם עדכונים או שינויים, אך ככלל אלו הם היתרונות המרכזיים.
לצד החסכון בהוצאות של דלק וביטוח הרי שיתרון נוסף הוא היעילות והתפעול. טוקטוק תפעולי מבצע משימות במהירות, ניתן לנסוע בו יחדיו כמה עובדים והניוד באמצעותו הוא קל מאוד. כמובן שמדובר ביתרון משמעותי על פני החלופה של הליכה רגלית במתחם המפעל אשר גם גוזלת זמן עבודה, גם חושפת את העובדים למפגעים שונים אפשריים, וגם מאפשרת הגנה מפני תנאי מזג אוויר קשים.
במחסנים
מתחמי תעשייה וייצור כוללים בתוכם גם מחסנים. הניידות בתוך המחסנים דורשת כלי רכב מתאים. רכבים תפעולים מתאימים מאוד למשימה הזו משום שהם קטנים, קומפקטיים, ניתן לחבר אליהם בשונה מרכבי קרוואן, סולמות וחיבורים שונים שמסייעים בהגעה אל מדפים גבוהים ישירות מתוך הרכב עצמו ויתרונות נוספים. לא אחת קורה שאזורי אחסון שונים בתוך מחסן גדול ממוקמים באופן כזה שפחות תאורה מגיעה אליהם, ולכן ניתן גם להנות מתאורת הפנסים של כלי הרכב החשמלי על מנת לשפר את הראות וביצוע המשימות. כלי רכב תפעולי גם מתאים לעונה הגשומה, כאשר בקלות ניתן לשלב בכלי הרכב כיסוי המגן מפני גשם.
יד ראשונה או שנייה
תוכלו לרכוש רכבים חשמליים יד ראשונה או יד שנייה. כמובן שרכב תפעולי יד שנייה מאפשר לכם לחסוך בהוצאות נוספות של עלות הרכישה עצמה, נוסף על החסכון בהוצאות הדלק והביטוח.
כדאי לדעת על רכב תפעולי
אין ספק ששימוש עם רכבים תפעולים במרכזי אחסון, לוגיסטיקה ומקומות עבודה מספק קשת רחבה של יתרונות. כך למשל ניתן בקלות לנוע ממקום למקום, לשנע סחורה, לעבור בפתחים צרים – ובהוצאות תחזוקה נמוכות, לעומת צי של רכבים פרטיים. יחד עם זאת כדאי לדעת שיש כמה הנחיות והרגלים שכדאי לסגל במקום העבודה שלכם, על מנת לשמר את איכות הכלי הרכב התפעוליים.
מהירות
כאשר מדובר על ריקשה חשמלית שהוא תחת הקטגוריה של כלי רכב תפעולים - הרי שכדאי לדעת שאין לנסוע באמצעותו במהירות גבוהה מדי. רכב חשמלי תפעולי מיועד לנסיעה לצרכי עבודה בתוך מתחמים סגורים לרוב, והמכניקה שלו לא מתאימה לנסיעות במהירויות גבוהות. המטרה היא לנוע כמו במהירות נסיעה איטית יחסית, למטרת נסיעות קצרות בקרבת מקום.
טעינה
אלמנט נוסף הוא הטעינה. יש להטעין את כלי הרכב בין יום עבודה אחד לבא אחריו. לרוב אם הרכב התפעולי לא ייטען הרי שהוא לא יוכל לבצע את העבודה לפרק זמן סביר. יש להקפיד להטעין אותו. כמובן שהיבטי המהירות וההטענה לא מהווים בעיה בתוך מתחמי עבודה, משום ששגרת העבודה היא כזו שאין צורך ואף מסוכן לנסוע במהירות גבוהה. מבחינת ההטענה הרי שהטמעת נהלי עבודה לתחילת וסוף כל יום מייצרים מסגרת אשר מקפידה על הנושא הזה, ולכן לא מדובר בעניין בעייתי.
תחזוקה רכבים תפעולים אומנם לא דורשים תחזוקה גבוהה, והוצאות התחזוקה הן נמוכות – אך כן נדרשת תחזוקה מינימלית, וערנות לגבי תקלות או כל דבר שהוא ברכב אשר מצריך התייחסות. גם הזנחה מבחינה תחזוקה של רכב תפעולי אשר דורש תחזוקה מינימלית עלולה להביא בהמשך להוצאות תיקון חריגות. ולכן יש להקפיד על בדיקת כלי הרכב על ידי איש תחזוקה, ומדובר בכל פעם בבדיקה קצרה מאוד.
כדאי מאוד לשלב צי רכבים תפעולים במקום העבודה שלכם, וחשוב מאוד לשלב את הדגמים המתאימים עבורכם מבחינת צרכי העבודה והמטלות השונות. כך למשל עבור מתחם של מחסנים בעל מעברים צרים יש לשלב כלי רכב תפעולי כזה אשר מתאים מבחינת המידות שלו. נציין רק שבשונה קרוונים למכירה, טוקטוק ורכבים תפעוליים הם בעלי המנוע החשמלי, לכן אין להם תלות בניידות.