ערכתי לאחרונה בתאריך 06.10.13 בשעה 02:40 בברכה, פילוביץ שחף
סוזי קסטנר/ז'וז'י קסטנר, בתו של ישראל קסטנר בראיון לתכנית 'נכון להבוקר' עם ניב רסקין בגל"צ - ערב יום השואה 20/04/2009 
ניב רסקין: נכון להבוקר שמונה כמעט שלושים וארבע דקות, הערב הוא ערב יום השואה ישודר בערוץ 8 בהוט בכבלים סרטם די מצמרר של גיילין רוז 'להרוג את קסטנר'. בסרט מובא ראיון ראשון עם רוצחו של הדוקטור ישראל קסטנר מי שנחשב במשך שנים כמשתף פעולה עם הנאצים, ונרצח ע"י פעילי ימין בהתנקשות שארעה במרץ 1957 והסעירה את המדינה. ז'וז'י קסטנר היא בתו של הדוקטור ישראל קסטנר, שלום לך
ז'וז'י קסטנר: בוקר אור
ניב רסקין: הסרט בעצם נפתח בשחזור ההתנקשות באביך ע"י הרוצח זאב אקשטיין מתחת לביתכם ברחוב עמנואל הרומי בת"א. קודם כל ברמה האישית, איך התמודדת עם לראות את הקטע הזה?
ז'וז'י קסטנר: שראיתי את הסרט בפעם הראשונה הייתי בהלם מוחלט, כי הייתי במידה מסוימת שותפה להפקה של הסרט במשך 8 שנים, אבל לא היה לי מושג באיזה כיוון הוא הולך ואיך הוא יוצג, כך שראיתי את זה בפעם הראשונה הייתי באמת בהלם. אבל בסופו של דבר הסרט עשה לנו שירות מדהים
ניב רסקין: בסרט הזה מעלה אותו זאב אקשטיין תיאורית קונספירציה שהוא ירה אמנם בדוקטור קסטנר מספר כדורים, אבל הירייה שהרגה אותו נורתה מתוך החושך, מה דעתך על התיאוריה הזאת שהיה אדם נוסף שם?
ז'וז'י קסטנר: אני מאמינה בתיאוריה, אני לא חושבת שזה כל כך תיאוריה כי אבא שלי בתיאור של האירוע למשטרה מסר שהוא.. מכיוון שהירייה הראשונה הייתה יריית סרק – הוא ניסה לברוח לתוך הבניין ומישהו מנע ממנו להיכנס, ואז הוא רץ החוצה וניסה לברוח לבניין הש.. הסמוך ואז הוא נורה בגבו
ניב רסקין: מי מי רצח?
ז'וז'י קסטנר: של מי הייתה
ניב רסקין: אוקיי
ז'וז'י קסטנר: הירייה שרצחה אותו אבל מה שבטוח הוא שהיה שם אדם נוסף שוידא הריגה
ניב רסקין: היה לך מאוד חשוב לפגוש את האיש שהורשע ברצח אביך, אפילו צלצלת אליו הוא סירב לאורך זמן. למה היה לך כל כך חשוב לשוחח איתו או לשבת איתו?
ז'וז'י קסטנר: כי אחד הדברים שמאוד הציקו לי במשך השנים זה שאת אבא שלי רצח איש צעיר יליד הארץ שלא היה לו שום קשר לשואה, ניגש אליו בדם קר ושאל אותו: "אתה דוקטור קסטנר?" ורצח אותו. אני כל השנים האמנתי שאילו – אבא שלי מת בכל מקרה – אבל אמנתי שאילו היה רוצח אותו אדם שחש נבגד ע"י קסטנר, שחשב שמשפחתו נספתה בגלל קסטנר, הייתי מבינה את זה יותר זה היה לי יותר קל. ורציתי לדעת מה הביא אדם צעיר לרצוח אדם אחר בדם קר
ניב רסקין: הצלחת להבין?
ז'וז'י קסטנר: כן בהחלט, הצלחתי להבין שלקחו אדם צעיר, נתון להשפעה, רגיש ותמרנו אותו פשוט תמרנו אותו
ניב רסקין: גורמי ימין קיצוניים באותה תקופה
ז'וז'י קסטנר: ימין ושמאל היה שם אני חושבת די בלגן בכל הנושא הזה, הוא גם מספר שחלק גדול מאנשי המחתרות מאנשי המחתרת היו אנשי שב"כ שנשלחו על מנת לעקוב אחרי מה שקורה במחתרות, כך ש..
ניב רסקין: מושתלים מטעם שירותי הביטחון הישראלים
ז'וז'י קסטנר: כן, אכן
ניב רסקין: תחילת הפגישה שלכם מתועדת בסרט אחר כך הוא מבקש מימך לפרוש יחד איתו למרפסת, אתם יושבים שם שעה ארוכה, מה הבנת ממנו? מה שמעת ממנו שלא ידעת לפני?
ז'וז'י קסטנר: זה לעתיד
ניב רסקין: מה זאת אומרת?
ז'וז'י קסטנר: זאת אומרת שמה שנאמר בארבע עיניים בינתיים.. נשאר בארבע עיניים..
ניב רסקין: את מרגישה שבסופו של דבר אחרי כל כך הרבה שנים שכמובן מה שזכור מישראל קסטנר זה את אותו משפט של אותו שופט שאמר שהוא: "מכר את נשמתו לשטן" ושיתף פעולה עם הנאצים, מרגישה שהסרט הזה אולי בסופו של דבר ישים קץ לדיבורים על כך שהוא בגד?
ז'וז'י קסטנר: בהחלט, אמנם הסרט.. קודם כל זה תהליך של הרבה מאוד שנים של יותר מ 25 שנה, זה התחיל בסרטים של הערוץ הראשון של יהודה קוה ואחר כך הייתה הצגה ואחר כך הייתה סידרה בטלוויזיה ונעשו סרטים גם ע"י מפיקים זרים וככל שהתקדם הזמן והתגלו מסמכים שהוכיחו שמה שאבא שלי אמר היה אמת, ובשנים האחרונות גם הניצולים מדברים
ניב רסקין: יד ושם הכיר בו באופן רשמי
ז'וז'י קסטנר: יד ושם, כך שזה תהליך אבל הסרט נתן לזה דחיפה עצומה
ניב רסקין: חייב לשאול אותך ככה לסיום, בסרט ודיברנו על קודם בשיחה עולה תיאורית הקונספירציה, מדובר ברצח שהסעיר את ישראל של שנות החמישים, סוג של רצח פוליטי. המתנקש היה איש ימין פנאט, הרצח הזה ארע מאות מטרים מכיכר מלכי ישראל, ובמקרה הזה שוחררו הרוצחים אחרי 7 שנים בלבד, שקיבלו חנינה מהנשיא זלמן שזר. לא יודע, כשאני ראיתי את הסרט הזה לא יכולתי שלא לחשוב על רצח אחר שארע כמה מאות מטרים משם, גם את בתחושה הזאת?
ז'וז'י קסטנר: אני חושבת שיש הרבה נקודות דמיון, אבל מעבר לזה אני לא יכולה להביע דעה. וזה שהרוצחים שוחררו אחרי זמן כל כך קצר – וכפי שנאמר קיבלו תנאים מיוחדים בכלא – זה רק מוכיח את תיאורית הקונספירציה של הרצח של אבא שלי. ביחס לרצח של רבין אני לא יכולה להביע דעה, כי אני לא מצויה כל כך בפרטים ואני לא חושבת שזה רלוונטי לגביי או לגבי אבא שלי
ניב רסקין: ברור
ז'וז'י קסטנר: מה שלנו חשוב זה באמת שסוף סוף.. מבצע ההצלה הגדול שלו שאין שני לו בשואה – מובא לקדמת הבמה
ניב רסקין: הדברים ראויים, סוזי קסטנר, ז'וז'י קסטנר בתו של ישראל קסטנר, תודה לך
ז'וז'י קסטנר: תודה לך
ניב רסקין: להתראות
ז'וז'י קסטנר: להתראות ואני מקווה שכמה יותר אנשים יצפו בסרט
ניב רסקין: תודה
מקור:
http://glz.msn.co.il/pop_video.aspx?newsid=4052