קבוצות דיון
גילוי מסמכים
נושא #18397
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
lurker
חבר מתאריך 18.9.05
15764 הודעות | אור ליום שלישי א' בניסן תש''ע
21:03 15.03.10 |
|
למה קוראים למחנה שלך “בית-ג’ברין''? , מר גדעון סער!
|
משרד החינוך, בראשותו של גדעון סער, ממשיך להטעים אותנו מ"נפלאות" ה"נכבה" וזכות השיבה. והפעם ילד בן 15, מספר לנו על ה"נכבה" ומדוע הוא גר ב"בית גוברין" שנמצאת בכלל בבית לחם ולא ידענו
למה קוראים למחנה שלך “בית-ג’ברין”?
קראו למחנה בשם זה כי תושביו, מהכפר בית-ג’ברין, הפכו פליטים בזמן מאורעות הנכבה בשנת 1948. תושבי המחנה הגיעו במקור מהרבה ערים וכפרים פלסטינים כמו: תל אלצאפי, בית-ג’ברין, בית-נתיף, עג’ור, ראס אבו עמאר, אלקבאב ואחרים.
השנה היא שנת הזיכרון ה- 60 לנכבה, איך אתה מרגיש כילד פליט? אני מרגיש מרירות כי רבים מילדי העולם חיים בתנאים אנושיים יותר ממה שאנחנו חיים בהם. עם זאת, אני מרגיש גאה בעצמי כי אני שקדן ועובד תמיד לקדם את עצמי ולשקף את התמונה האמיתית על חיי, אמונותיי ורגשותיי כפליט. עד כאן דבר ה"פליט" בן ה-15. באתר לימודי של המרכז לטכנולוגיה חינוכית, ברשות ובסמכות של משרד החינוך. ולמי מומלץ לפנות כאשר מדובר על ה"נכבה"? (בנוסף למשרד החינוך ולמט"ח) העמותה ופעולותיה זוכות לסיוע של שתיל, שהנה הזרוע המבצעת של הקרן החדשה לישראל.
מי ששלחה את המכתב אל אתר האינטרנט הנה, רותי עצמון, עורכת המגזין. מדובר בפעילת שמאל קיצוני שהקימה, בעבר, את עמותת "מועדון חלונות" ששם לו למטרה לארגן סיורים לכפרים הערבים "הכבושים" ולקדם את זכות השיבה (דוד בדין, מקור ראשון, 7.12.2001 ) כעת היא ממקדת, ככל הנראה, את פעילותה בתחום התקשורתי, לאחר הקמת עמותת "זוכרות" בשנת 2004. הנה חתימתה על עצומה בעד זכות השיבה, משנת 2003. יחד עם אורי אבנרי, רוני ערמון ואחרים. ובקשה לסיום, לאנשי מטה קרמניצר במשרד החינוך ואנשי מט"ח (שמשתפים פעולה בנושא ה"נכבה" עם גרורות הקרן החדשה לישראל). כשתסירו את ה"חלאה התקשורתית" הזו מאתרכם, אל תשכחו למחוק גם את המקבילה בערבית. ובהזדמנות זו, מחקו גם את דבריה בערבית, של המשוררת הצעירה, מתיכון ערערעה, על זכרון ה"נכבה" ועל היהודים הרוצחים. המקור בעברית נמחק, אך דבריה בערבית עדיין שם. ולמי שיכנס לקישור. כן, משרד החינוך תומך ונותן חסות. מתברר שהם שכחו או הורידו את הלוגו, מעל דבריה בעברית של משוררת ה"נכבה" והשיבה.
http://makomakan.cet.ac.il/Article.aspx?ArticleID=c8d9cf87-d21a-414c-9312-b0e642f0fd41&Language=2
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|