צחי הנגבי: התעקשתי וצדקתי; בקרוב יסולקו המכולות מקרקעית המפרץ; לא הייתי מוכן שמטעמים תקציביים נותיר על קרקעית מפרץ אילת 40 טון של תחמושת מסוכנת
27/11/2002 | מאת: גלית יצחק
לאחר שנה וחצי של מחלוקות, אותרו המכולות נושאות הפגזים שנפלו עקב תקלה לעומק מפרץ אילת.לאחר נפילת המכולות, הוציא ביולי 2001, השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, צו המורה לרשות הנמלים והרכבות לפעול לאלתר לאיתורן ולמשיתן - אולם מנכ"ל הרשות, דאז נמנע מביצועו, בטענה כי אין כל סכנה בהותרת מכולות הנפץ במקומן וממילא קטן הסיכוי למצוא אותן.
רק לאחר הליכים משפטיים, הגיעו השר לאיכות הסביבה והמנכ"ל החדש, עמוס רון, להסדר בדבר פעולה מהירה של הרשות לאיתור המכולות.
המכולות אותרו על-ידי חברת אוקיאנה - שנשכרה בהנחיית מנכ"ל רשות הנמלים, עמוס רון, בעומק של 150-180 מטר ובמרחק 400 מטר מזרחית לנמל אילת.
השר הנגבי הגיב על הבשורה: "איתור המכולות הינו שלב הכרחי בדרך למשיתן ולסילוקן הסופי מן המפרץ, אתר רגיש מבחינה ביולוגית ורב חשיבות מבחינה תיירותית. זו הסיבה שהתעקשתי - ואני שמח שצדקתי. יש אפשרות טכנולוגית לאתר היום כל חפץ בעומק הים - ולא הייתי מוכן שמטעמים תקציביים נותיר על קרקעית מפרץ אילת 40 טון של תחמושת מסוכנת".
בשבוע הבא תבוצע בדיקה סופית באמצעות מכשיר ROV - רכב מונחה מרחוק - על-מנת לוודא סופית את מיקומן של המכולות - ולאחר מכן יחלו המשרד לאיכות הסביבה ורשות הנמלים בתכנון הליך משיתן מן המים.
http://www.nfc.co.il/showonedoc.asp?SubjectId=1&DocId=15630&PageNumber=&GoBackXTimes=
מבחן התוצאה
פ"ש