|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
בול טרייר
חבר מתאריך 13.5.07
1214 הודעות |
01:06 13.09.04 |

|
47. יגאל עמיר: ''תדבר אלי בנימוס, לא רצחתי אף אחד''
בתגובה להודעה מספר 46
|
יום רביעי, 18 בדצמבר 2002, 23:26 מאת: נדב שרגאי ומשה ריינפלד, הארץ במהלך עדותו הרבה עמיר לכנות את רצח רבין: "סיכול ממוקד". לטענתו, זהו מונח מקביל ל"דין מוסר" ביהדות. עמיר מחה על דברי התובע כשאמר כי הוא רצח את ראש הממשלה. "אני לא מכיר ביטוי אחר", אמר לו עו"ד שילה. "תדבר אלי בנימוס, לא רצחתי אף אחד", אמר עמיר. עמיר סיפר כי הכיר את רביב בסוף שנת 93'. רביב ארגן אז פעילות בשבתות בבית הכנסת העתיק ביריחו, ועמיר הצטרף אליו יחד עם חבריו הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן. בתחילת 94' הגיעו לעמיר שמועות ראשונות שרביב הוא סוכן שב"כ. לטענת עמיר, האמין באותה תקופה להכחשותיו של רביב כי הוא אינו איש שב"כ, משום שרביב נהג להתרברב על פעילותו בתקשורת. עם זאת, סבר עמיר, לטענתו, כי רביב הוא יעד של השב"כ, ומסיבה זו נזהר מפניו "כמו מאש". עמיר הדגיש כי בשום שלב לא היה רביב חבר אישי שלו, והחשדות שהוא סוכן שב"כ השפיעו על כך. "כשהיינו בבית חגי הזמנו את בני אלון להרצות. אחרי שהרצה, בא אלי אלון ואמר לי: אתה יודע, תיזהר מאבישי רביב. אמרתי לו: בסדר, אני מרסן אותו", אמר העד. עמיר העיד עוד שהוא תיכנן את רצח רבין במשך כמה חודשים וסיפר לכמה אנשים על ניסיונותיו שנכשלו, בהם אחיו חגי עמיר, וחבריו, דרור עדני ומרגלית הר שפי. לדבריו, איימה הר שפי להסגיר אותו למשטרה, אבל לבסוף השתכנעה שהוא אינו מתכוון לכך באמת. לטענתו, לא הייתה מטרת השיחות הללו להתרברב אלא לבחון אם מישהו יעזור לו בתוכניותיו. עמיר הדגיש כי תמיד קיים את השיחות הללו לאחר מעשה, וכי איש לא התייחס אליו ברצינות. לדבריו, התגובות הללו הביאו אותו בתחילת 95' להחלטה לבצע את הרצח לבד. עמיר הבהיר כי מעולם לא שוחח עם איש על כוונתו לרצוח בעצמו את רבין, גם לא עם אחיו. לעומת זאת, הרבה לומר בשיחות עם אנשים כי צריך להרוג את רבין כדי לעצור את אוסלו. עמיר סירב למסור עם מי שוחח, וציין במפורש רק את שמו של בני אלון. במהלך עדותו הרבה עמיר לכנות את רצח רבין: "סיכול ממוקד". לטענתו, זהו מונח מקביל ל"דין מוסר" ביהדות. עמיר מחה על דברי התובע כשאמר כי הוא רצח את ראש הממשלה. "אני לא מכיר ביטוי אחר", אמר לו עו"ד שילה. "תדבר אלי בנימוס, לא רצחתי אף אחד", אמר עמיר.  |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
|
|