רצה הגורל ונולדתי למשפחה מופלאה - משפחה שאוהבת אותי, דואגת לי ורוצה בהצלחתי. רוצה בה קצת יותר מדי, משום שנולדתי למשפחה משכילה. אפילו משכילה מאוד.סבא רבא היה מהנדס מכרות.
סבא וסבתא היו פיזיקאים.
אבי בתחום הנדסת החומרים.
ואילו אימי הינה ביולוגית.
כבר מגיל צעיר, היינו אנשים אחרים. אלו שמקדמים לא רק כל אחד את תחומו, אלה את העולם כולו. היינו אותם אנשים שהם המנוע של ההיסטוריה, התרבות והכלכלה, האנשים שבלעדיהם שום דבר לא זז. אותם אנשים שיודעים תמיד יותר טוב מה טוב בשביל כולם, בין עם בפוליטיקה ובין עם בחיים בכלל.
אבל אז יש אותי.
אינטליגנציה, אני יכול להחמיא לעצמי שלא חסרה לי. באחד המבדקים האלו שעשו לי בצעירותי קיבלתי מנת משכל של 130+, משהו כזה. אלה שרצה אותו גורל והוליד אותי עם פקעת רצינית של התמודדויות בחיים, בין עם בשל היותי על הספקטרום האוטיסטי ובין עם בגלל ההפרעה הטורדנית כפייתית שלי, או סתם בגלל חוסר היכולת שלי לשבת זמן ממושך וללמוד.
לא קל לי, וגם לא קל למשפחה שלי. מבחינתם, היה זה מובן מאליו שגם אני אהיה משכיל, השאלה זה רק מתי, ובאיזו גישה, ושרק אם אטול עוד תרופה כלשהי או אלך לעוד טיפול מסוים וודאי ימצאו לי הכוחות לשבת וללמוד איזה תחום דעת. כואב להם שאני אולי לא מסוגל, לא כמוהם - וזה כואב לי אפילו יותר.
אני מוצא בקונפליקט ביני ובין משפחתי הרבה דמיון לקונפליקט שיש כרגע בחברה הישראלית. בין אלו שחושבים שהם יודעים הכי טוב בשביל כולם ובין אלו שרוצים להחליט עצמאית לגורלם. שנאה במשפחה שלי חס וחלילה אין. אני תמיד יהיה שם בשבילם כמו שהם תמיד יהיו שם בשבילי. ולדעתי אותו הדבר נכון גם לחברה הישראלית.
שתהיה לכולנו שנה טובה, ושנדע להכיל ולהבין זה את זה מעט יותר, גם כאשר לא מסכימים על דבר.
חבר מתאריך 29.8.19
11343 הודעות, 160 מדרגים, 293 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
הסיפור שלי לא רחוק משלך בכמה מובנים, ובטח שברעיון אותו אתה מנסה להעביר.
גם ממני היו ציפיות גבוהות בהרבה תחומים , אבל משום מה נמשכתי תמיד לתחומים אחרים לגמרי, שלא נחשבים ל"מוצלחים" בעיניי רוב החברה, וגם לא בעיניי המשפחה שלי כמובן.
ניסיתי הרבה שנים להלחם בעצמי כדי לנסות "ליישר קו" עם הציפיות , אבל זה לא הצליח.
בשנים האחרונות ממש, התחלתי להבין שזה מאבק מיותר ולא בטוח שנכון בכלל.
התחלתי להתעסק יותר דווקא בתחומים שאני מתחבר אליהם , למרות שהם לא נחשבים מקצועות "מוצלחים" , בטח לא מבחינה פיננסית(וזה אגב נכון אובייקטיבית ) , אבל הסיפוק שאני מרגיש בסוף כל יום, מפצה לפעמים על הדוחק הכלכלי הקיים .
החברה הקרובה עדיים מרימה גבה מדי פעם , וזורקים פה ושם הערות אגב. פעם הייתי נלחץ ופועל מזה אבל לאט לאט אני לומד לווסת את זה, ופחות להתייחס.
אני מרגיש יותר שלם עם עצמי. לא אשקר - הלבטים עוד קיימים. כעל שהוצאות המחייה עולות, המצב דחוק ויכול להיות שבעוד תקופה כזו או אחרת אבין שאין ברירה ואני אצטרך להלחם בזה דוב ולחזור לעסוק בתחומים שאני לא אוהב, אבל בגלל הפרנסה לא תהיה ברירה.
אבל אני מאד מקווה ומתפלל שלא אגיע לזה 🙏
תודה על השיתוף ועל ההזדמנות שלי גם לשתף!
שנה טובה!!
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 15.11.20
793 הודעות, 12 מדרגים, 24 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
ותודה גם לך על השיתוף!
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד