גירסת הדפסה          
קבוצות דיון פוליטיקה ואקטואליה נושא #34374 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 34374   
קליפת השום לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 1.12.21
1895 הודעות, 26 מדרגים, 52 נקודות.  ראה משוב
יום שבת ח' בחשון תשפ''ה    17:43   09.11.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

''הצליחו למכור לי לוקש''. טקסט מעניין עם מוסר השכל גם לארצנו?  

לחץ כאן לצפיה דרך טוויטר

‏הצליחו למכור לי לוקש.

העיתונאית מירב מורן:

"קיראו לי מנותקת, קיראו לי תמימה, גם: טפשה זה נכון הפעם. אני, מירב מורן, עיתונאית מיום גיוסי לצבא, והצליחו למכור לי לוקש. סיפור על "מומנטום" של קמלה האריס, על ״מרוץ צמוד״ ועל בוחרי טראמפ שלא ישלימו עם ניצחון הדמוקרטים ובאכזבתם יפרצו מהומות עד למלחמת אזרחים בנשק חם. כל הסימנים היו שם – רק שאף אחד לא טרח לעדכן אותי שהם פנטזיה.

אני כותבת בעיתון כבר שנים. בפוליטיקה? לא נוגעת – לא קוראת ולא כותבת. ידוע שאני "כותבת רק לפי מסמכים״, ובפוליטיקה, כמו בביטחון ובדיפלומטיה, המסמכים המלאים נחשפים רק שנים לאחר שאיבדו את ערכם האקטואלי ועברו לארכיון. לכן אני בורחת לשולי החדשות. למשל לתחבורה ולתכנון – מרכז העולם בעיניי – ויום יבוא שכולם יבינו שאלה הדברים החשובים באמת. כאן אני יכולה לדבוק בעובדות שראיתי בעצמי ובנתונים שעיבדתי לבד. כל היתר, מבחינתי - רעשי רקע.

אבל הפעם, אחרי קיץ ארוך ומיוחד במינו בארה״ב בין ניו יורק לערים בחופי המערב וביניהן, הבחירות האמריקאיות הצליחו לסקרן ולמשוך את ליבי. אז עקבתי. ניוז, מגזיני, ביקורת, סאטירה, עברית ואנגלית. עשיתי את המאמץ, והייתי לגמרי בעניינים. לפחות ככה הרגשתי.

אני בטוחה שלא התכוונו לשקר חס וחלילה. פשוט עברו מדיווח על אירועים, לשידור ישיר ומשכנע של משאלות הלב. בסופו של דבר, ועם היוודע תבוסת הדמוקרטים בכל החזיתות, הבנתי: בטוחה שאני עוקבת אחר דיווחים מהשטח, בעצם עקבתי אחרי עלילה דמיונית שחיברו המוכשרים שבכותבים. ז'אנר חדש נולד: דיווח על מה שאני רוצה שיקרה, במקום על מה שקורה באמת.

אז מה אני מרגישה עכשיו? בעיקר מטומטמת, כן. מטומטמת כמו מי שבהתה שלושה חודשים מול ספקי מידע מגוונים, והם טמטמו לה את המוח בקמפיין מתוזמר ויקר לשיווק מציאות מדומה.

כמי שמחזיקה מעצמה יודעת כל ומבינה בכל, והצליחו לעבוד עליה יפה-יפה, התגובה הטבעית הראשונה שלי היתה כעס ועלבון. ואז התעשתתי: הן היתה פה חריצות, היתה גם השתדלות ובטח גם שפע כוונות טובות. בסך הכל עבדו בשבילי קשה וברצון טוב ואז גילו את הדפקט: המציאות לא מתאימה את עצמה לכל סיפור שרוצים לספר. הכי אנושי ואפילו בריא לברוח לאוטוסוגסטיה כהגנה עצמית מפני חרדת כישלון. עיתונות זה לא".

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  כתוב יפה קרא לי א 09.11.24 21:34 1
  הנה עוד אחת שמכרו לה, ומכרה לעצמה ולאחרים לוקשים. מומחית. פרה אדומה 09.11.24 22:29 2
     אני חייב, אבל חייב לראות את התגובה שלה אחרי הבחירות משלי 10.11.24 02:38 3

קרא לי א לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 22.1.21
1896 הודעות, 17 מדרגים, 24 נקודות.  ראה משוב
יום שבת ח' בחשון תשפ''ה    21:34   09.11.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. כתוב יפה  
בתגובה להודעה מספר 0

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
פרה אדומה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 30.4.12
65729 הודעות, 385 מדרגים, 756 נקודות.  ראה משוב
יום שבת ח' בחשון תשפ''ה    22:29   09.11.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. הנה עוד אחת שמכרו לה, ומכרה לעצמה ולאחרים לוקשים. מומחית.  
בתגובה להודעה מספר 0

לחץ כאן לצפיה דרך טוויטר

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
משלי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 18.4.20
4812 הודעות, 144 מדרגים, 280 נקודות.  ראה משוב
יום ראשון ט' בחשון תשפ''ה    02:38   10.11.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. אני חייב, אבל חייב לראות את התגובה שלה אחרי הבחירות  
בתגובה להודעה מספר 2

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות