קבוצות דיון
סקופים
נושא #164994
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
ירושלמי ציוני
חבר מתאריך 1.1.13
23839 הודעות | יום ששי כ''ז בכסלו תשע''ה
09:17 19.12.14 |

|
אבו מאזן: ''יישוב בעיית הפליטים- לאחר הנסיגה''
|
המערכה המדינית הפלסטינית במועצת הביטחון מכוונת להשיג הכרה בינלאומית במדינה מבלי שהפלסטינים ויתרו על דבר בסוגיות המהות. דלית הלוי, כ"ז בכסלו תשע"ה, 19/12/14 08:20 יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, מסביר את האסטרטגיה הפלסטינית העומדת מאחורי הגשת הצעת ההחלטה למועצת הביטחון החותרת לקבל אישור למועד לסיום "הכיבוש". מדבריו משתמע, כי הרשות הפלסטינית מעוניינת לכפות על ישראל לסגת לגבולות 67' ולאחר מכן לתבוע את יישום שיבת הפליטים לשטח ישראל.להלן קטעים מדבריו של אבו מאזן בעניין זה: "אתמול (17 בדצמבר) הגשנו הצעת החלטה למועצת הביטחון החותרת לקבוע תקרת זמן לסיום הכיבוש הישראלי של אדמות מדינת פלסטין... המהלך הזה ננקט במסגרת המערכה המדינית שלנו לשחרור האדמה ולסיום הכיבוש של מדינת פלסטין ובירתה ירושלים המזרחית..." "הצעת ההחלטה מדגישה את תוכן החלטת ההכרה במדינת פלסטין בעצרת האו"ם בשנת 2012, ובפרט את ההדגשה לפיה פתרון שתי המדינות חייב להיות על בסיס גבולות ה-4 ביוני 1967. "ירושלים תהיה עיר הבירה של שתי מדינות כאשר ירושלים המזרחית תהיה בירת המדינה הפלסטינית, התוויית פתרון צודק ומוסכם לבעיית הפליטים הפלסטינים בהתאם ליוזמת השלום הערבית והחלטה 194, הפסקה מוחלטת של פעולות ההתנחלות, התוויית סידורי ביטחון שיבטיחו נוכחות של צד בינלאומי שלישי, הסכמה לכינוס ועידה בינלאומית להשקת המו"מ ובתנאי שתקופת המו"מ לא תעלה על שנה וסיום הכיבוש הישראלי של מדינת פלסטין יהיה לפני סוף שנת 2017". מקור: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/289583
 |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
sodom
חבר מתאריך 8.5.13
15894 הודעות | יום ששי כ''ז בכסלו תשע''ה
09:38 19.12.14 |

|
6. משטר אובמה מתנגד רק ללוח הזמנים
בתגובה להודעה מספר 0
|
כלומר - על החלטה "ירושלים תהיה עיר הבירה של שתי מדינות כאשר ירושלים המזרחית תהיה בירת המדינה הפלסטינית, התוויית פתרון צודק ומוסכם לבעיית הפליטים הפלסטינים בהתאם ליוזמת השלום הערבית והחלטה 194, הפסקה מוחלטת של פעולות ההתנחלות, התוויית סידורי ביטחון שיבטיחו נוכחות של צד בינלאומי שלישי" לא תוטל וטו QUESTION: Can you outline what in the resolution you find particularly objectionable? MS. PSAKI: Well, I’m not going to get into too many specifics, or any, really, about the particular resolution. I will say, broadly speaking, in general our principles have been, which I’ve spoken about in this room over the course of this week, that we can’t support – we wouldn’t support, I should say, any action that set a specific deadline for withdrawal of security forces. And so those are some of the issues that we’ve talked about publicly, and certainly the parties are well aware of our concerns about.
a new and democratic libya |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
זבנג וגמרנו
חבר מתאריך 2.4.12
17126 הודעות | יום ששי כ''ז בכסלו תשע''ה
12:08 19.12.14 |

|
24. אבל הבית היהודי הוא שמאל בעצמו כפי שחשף יועז הנדל חברו של בנט:
בתגובה להודעה מספר 15
|
בנט נגד בנט נפתלי בנט הוא כוכב שנולד. בשלוש שנים בלבד הפך לאליל נערים מתבגרים בציונות הדתית, לשחקן פוליטי שלא מפסיד ולמנהיג של מפלגה עם פוטנציאל לראשות ממשלה. בנט הוא קוסם בדיוק כפי שנתניהו היה בגילו. האיש שהוציא מים מסלע, ומנדטים ממפלגה מצומקת עם שפם. לפני שבחר לכבוש את מפלגת הבית היהודי שוחחנו על הרעיון. אני הייתי משוכנע שהוא טועה. הוא הולך במודע לכבוש בית קברות נטול אויבים. השנתיים האחרונות מעידות שאני טעיתי. על פי כמות המתפקדים והמועמדים מפלגת 'הבית היהודי' רחוקה מלהיות בית קברות וגם אויבים לא חסר. ההצלחה גוררת עניין, היא גם גוררת פחדים. בנט מפחיד את מי שלא מצביע לו. הוא מפחיד את הליכודניקים שחוששים לאבד את מעמדם כמפלגת שלטון. הוא מפחיד את שאר המפלגות שרואות בו ימין קיצוני וכריזמטי. לעיתים קרובות מידי אני מוצא עצמי בשיחה עליו. החוששים מצד אחד ואני מצד שני. בנט לא מפחיד אותי, הוא פרגמטיסט למרות כל ההצהרות שלו. לפני שבועיים אמר בנט במצב האומה שדברים שרואים מכאן הוא יראה גם משם. זו היתה שורה מתוכננת. המסר היה: אני לא אשתנה. אשאר נאמן להצהרות שלי. הוא צדק אבל הטעה. המציאות הפוכה למסר: בנט אכן לא ישתנה אם יגיע לעמדה בכירה יותר, אלה ההצהרות שלו שישתנו עם הזמן. אני לא מפחד מבנט כראש ממשלה. יכול להיות שדווקא יהיה מוצלח בשל גילו הצעיר והנפש שלא התמלאה עדיין ייאוש פוליטיקאים. אני לא מפחד לראות אותו מתמודד עם הממשל האמריקאי. עם אחריות למלחמה ושלום. אני לא מפחד אבל נדמה לי שדווקא בנט הוא זה שמשדר חשש מעצמו. בנט ואתו חלק גדול מהציונות הדתית גדלו בסביבה דתית מתונה. הישראליות הייתה בולטת יותר מכל רב עם זקן. הכיפה היתה מוצר צדדי. בציונות הדתית הזאת שאליה בנט משתייך לא חולמים על בניית בית המקדש השלישי אלא על בניית חברת הי טק. ראשונה, שנייה או שלישית, מה שבא קודם. בחברה הזאת עם ישראל חשוב יותר מעוד קרוואן על גבעה. המתנחל הוא דוד או אח, אבל נחמד לא פחות לגור ברעננה, כפר סבא או גבעת שמואל. בחברה הזאת יש צעירים דתיים שיוצאים לפעמים עם חילוניות שלא שומרות מרחק נגיעה. יש שמתחתנים איתן כי זה אידאל לשלב ידיים. בחברה הזאת מדברים ברצינות על הבעיה הפלסטינית ומתווכחים ברצינות – לא דרך הבטחות אלוהיות. חברה פרגמטית, חושבת, אמיצה, אלא שזה בדיוק מה שמדאיג את בנט. הפרגמטיזם הפך לאויבם הגדול של המשיחיים בתוך בציונות הדתית. שרון היה פרגמטי ותראו מה קרה- הם אומרים. זמביש היה פרגמטי בכפר מימון ותראו מה קרה. חלילה שגם בנט יהיה פרגמטי. בנט מפחד שיעלו עליו כפרגמטי לכן הוא מתכחש. כך פעל בניגוד לתפיסת עולמו בענייני דת ומדינה. השאיר את העבודה של הציונות הדתית לאלעזר שטרן. כך הוא ממעיט לדבר ברעיונות המדיניים שלו- שמא יגידו שהוא מחזק את הסכמי אוסלו. וכך הוא תומך בסיסמא 'בית גדול מול כל השמאל'. הצהרה שאין בה דבר לגבי הזהות העצמית רק לגבי האויב הנורא. למרות קיתונות האירוניה שנשפכים על יוני שטבון (חלקם מכיווני בתקופות כאלה ואחרות) דווקא הוא הבחין בדואליות הזאת. הוא יודע היטב מי הוא בנט ומה אופיים של רוב מצביעי הבית היהודי ולכן הלך למקום אחר. שטבון עשה אמת בנפשו כשהלך לשבת בחסות החרדים. שם מקומו. אולי אפילו יועיל סוף כל סוף כדי לעודד אותם לעשות שירות צבאי. בנט לעומת זאת עדיין מתכחש. הציונות הדתית המתונה שידעה להיות לאומית וליברלית לא נעלמה. היא שם בהמוניה. אם בנט לא היה מפחד היה נותן לה ולעצמו ביטוי במקום ליצר בריתות פסולות עם תקומה ורבניה. אם בנט לא היה מפחד . היה עומד זקוף ראש מיישר את הכיפה הקטנה שלו ונותן מבט לא רק בשמאל 'הנורא' (שלא משפיע על כלום- בטח שלא על המנדטים שעוברים לימין) אלא בבבואה שלו שבמראה. יש לו את זה. כשיסתכל יוכל להיות פוטנציאל לראש ממשלה. אם בנט יפרוש בפתאומיות מהחיים הפוליטיים, זה טוב או רע ליהודים? |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
|
 |
|
|