קבוצות דיון
סקופים
נושא #215719
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
צדק
חבר מתאריך 20.12.13
11060 הודעות | אור ליום ששי י''ח בסיון תשע''ה
23:23 04.06.15 |

|
הקונצרט היהודי-ערבי להרוגי ''צוק איתן'' שהרגיז תושבים בדרום. בני גנץ השתתף גם
|
בקיבוץ כפר עזה מתקיים הערב אירוע מוזיקלי במלאת שנה למבצע ברצועה, כשהמטרה, לדברי המארגנים - לקדם פיוס. 11 פעילי שלום מעזה הוזמנו, אך לא הצליחו להגיע. תושב שדרות: "אירוע שישפיע על חמאס? אשליה". בקונצרט משתתף גם הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ 
כמעט שנה אחרי מבצע "צוק איתן", מתקיים הערב (חמישי) בקיבוץ כפר עזה הסמוך לגבול הרצועה קונצרט חגיגי – בהשתתפות יהודים וערבים, בסימן התקווה לדיאלוג ולפיוס. בערב משתתפים גם הרמטכ"ל לשעבר, ומי שניהל את המערכה האחרונה בעזה מצדה הישראלי, רב-אלוף במיל' בני גנץ וכן ראש מועצת אשכול הנבחר גדי ירקוני וקודמו בתפקיד ח"כ חיים ילין.
החלק הראשון של האירוע "במלאת שנה לסבב הדמים בין ישראל לעזה", כך לפי המארגנים, מוקדש ל"קינה ואשכבה להרוגים משני הצדדים". בעקבות זאת, היו תושבים בדרום שמחו על קיום האירוע, שלטענתם משווה "בין הצד התוקף לבין הצד המותקף". הפרויקט המוזיקלי הוא יוזמה פרטית של אזרחים ומוזיקאים. אנשי כפר עזה, המועצה האזורית שער הנגב ותושבים מהנגב המערבי סייעו להוציאו לפועל. לקונצרט הוזמנה קבוצה של 11 פלסטינים פעילי שלום מעזה, שהביעו רצון להשתתף, אולם הם לבסוף לא הצליחו להגיע. "בחלק הראשון יבוצעו הרקוויאם של מוצרט וקטעי קינות יהודית וערבית, כתפילת אשכבה לקורבנות המלחמה האחרונה, ישראלים ופלסטינים", נמסר מהמארגנים. "בחלק השני של הקונצרט, שמסמל את התקווה לפיוס, מוזיקאים יהודים וערבים, נשים וגברים, ישתפו פעולה וישירו ביחד בשתי השפות". אולם, כאמור, לא כולם בדרום מקבלים בצורה חיובית את הקונצרט למען השלום. "אני לא מצליח להבין איך מתקיים ערב שמעמיד את הצדדים באותו מעמד. 130 אומנים מתגייסים לטובת 11 פלסטינים (אלו שהוזמנו להשתתף – י"י), שלא ברור מה האינטרס שלהם", אמר לוואלה!NEWS רון שטרן תושב נתיבות. "נראה לי שזה ערב מיותר, שמבזה את הקורבנות בצד הישראלי ועוד על רקע השיגורים אתמול ובשבוע שעבר". גם אלברט גבאי, עיתונאי משדרות, הביע פליאה על קיום הקונצרט. "אנחנו עם מזוכיסטי", טען. "המחשבה שאירועים כאלה ישפיעו על מחבלי החמאס היא אשליה. הגיע הזמן שבקיבוצי שער הנגב יתעוררו מהחלום ההזוי הזה. השכנים שלנו מהרצועה רוצים רק דבר אחד - לחסל אותנו סופית. במצב הקיים אני לא רואה שום סיכוי להידברות עם החמאס ושאר הארגונים הרוצחים. הם כבר מכינים את המערכה הבאה נגדנו ובכפר עזה שרים להם". http://news.walla.co.il/item/2860722
חרם על ישראל? הכל מתחיל מפה חברים שעושים דה לגיטימציה ליהדות ואין פוצה פה ומצפצף |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
u174
חבר מתאריך 20.8.12
1400 הודעות | יום ששי י''ח בסיון תשע''ה
00:49 05.06.15 |

|
28. הזויי וסהרוריי כפר עזה
בתגובה להודעה מספר 0
|
טיפשים , מטומטמים , איבדתם את מעט הסימפטיה שעוד נישארה לי עבורכם ,מעכשיו כשאני אשמע ששוב אתם חוטפים מרגמות , קסאמים , גראדים , וכו' ,זה יהיה עבורי בדיוק כמו שאני שומע עכשיו על מה שקורה בסוריה , לוב ואוקראינה, מבחינתי אתם חו"ל . רק חבל לי מאוד על כל ההרוגים שלנו הי"ד שבאו להגן עליכם ואיבדו את חייהם , וזו התודה שלכם חבורת צואה אנושית. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
 |
|
 |
מיכל
חבר מתאריך 31.12.08
655 הודעות | יום ששי י''ח בסיון תשע''ה
07:36 05.06.15 |

|
46. הרבה יותר מכך
בתגובה להודעה מספר 41
|
הנורא מכל הוא אובדן חיי האדם, חיילים ואזרחים, איש איש וסיפורו, איש איש וההחמצה אותו. לנצח. ויש מחירים נוספים: חיילים ואזרחים שכל חייהם יישאו בגופם או בנפשם צלקות ומכאובים שלא ניתנים לריפוי, מחירים של מילואימניקים- צעירים ובעלי משפחות, סטודנטים שהלך להם סמסטר, חופש גדול שלא היה חופשה, וכמובן- גם הנטל הכלכלי- החל מהצימצומים הכבדים בתקנים בצבא, והמשך בהצטיידות, מיסוי, נזק לתיירנים, שיקום הריסות אצלנו ומה לא. מדהים איך כל זה לא פוקח לחבורה התמימה הזו את העיניים. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
|
|