אם כי הזכירו חלק מהם בקצרה בתגובות למעלה ועוד.למשל יש הסבר בוינט בין היתר כך-
כלי נשק חדשני שיכול לירות פגז במהירות הגבוהה פי 7 ממהירות הקול הוצג לראשונה בפומבי. תותח המסילה (Railgun) שמפתחיו מתארים את הטכנולוגיה שהובילה לייצורו כ"טכנולוגיית מלחמת הכוכבים", יכול לחדור בטון מזוין, במרחק 160 ק"מ מהמקום שממנו שוגר.
באמצעות שימוש באנרגיה אלקטרומגנטית, התותח יכול לירות פגז במשקל 10 ק"ג, שיגיע למהירות מטורפת של 8,700 קמ"ש. גם העוצמה והדיוק שלו מדהימים. ב"דיילי מייל" נכתב כי הפגז יוכל לחדור שלושה קירות מזוינים או שישה לוחות פלדה עבים.
...
"זה יורה", צוטט קלנדר ב"דיילי מייל". "תותח מסילה אלקטרומגנטי הוא תותח שמשתמש רק בחשמל, ואין בו כלל אבק שריפה. הוא יכול לירות פגז למרחק העולה על 160 ק"מ במהירות של 7 מאך. כלי נשק מבוססי אנרגיה, כמו תותח המסילה הזה, הם העתיד של לוחמת הצי". משגרים אלקטרומגנטיים היו מהרעיונות שנבדקו ביוזמת ההגנה האסטרטגית של נשיא ארצות הברית לשעבר רונלד רייגן, תוכנית שנודעה יותר בשם "מלחמת הכוכבים", בעקבות סדרת הסרטים.
22 אלף דולר לפגז, במקום 900 אלף דולר לטיל
"זה יעזור לנו בהגנה האווירית, בהגנה מפני טילי שיוט וגם בהגנה מפני טילים בליסטיים", אמר אדמירל קלנדר והצביע על יתרון חשוב נוסף של תותח המסילה: "אנחנו מדברים על תותח שיירה פגז שעלותו 1 חלקי 100 מעלות טיל שמשוגר כיום. האויבים יצטרכו לחשוב טוב - 'האם אני בכלל רוצה להיכנס לקרב עם ספינה של הצי?'".
ספינות מלחמה יכולות לשאת עשרות טילים קונבנציונליים, שעלות כל אחד מהם בסביבות 900 אלף דולר. בעתיד הן יוכלו להיטען במאות פגזי תותח מסילה, בעלות של 22 אלף דולר בלבד כל אחד. פרט לחיסכון הכספי, ב"פוקס ניוז" נכתב כי תותח המסילה הוא גם אלטרנטיבה בטוחה למערכות הנשק של הדור הנוכחי. עקב העובדה שהוא לא משתמש באבק שריפה, קטן הצורך לאחסן חומרי נפץ בספינות וקטנה הסכנה המלווה לכך. גם מחוץ לים הבטיחות גוברת. מכיוון שהוא משתמש במהירותו העצומה לפגיעה, קטנה הסכנה לאפשרות של אמצעי לחימה שלא התפוצצו בשדה הקרב.
כלי הנשק החדשני לא משתמש בחומר נפץ כדי להשמיד את המטרה, אלא במהירות האדירה שלו. באמצעות שימוש בכוח אלקטרומגנטי שמכונה "כוח לורנץ", התותח מאיץ את הפגז בין שתי מסילות שמוליכות חשמל, לפני שמשגר אותו במהירות מדהימה. האנרגיה הקינטית (אנרגיית התנועה) של הפגז מספיקה כדי לגרום נזק עצום.
תותחי המסילה הראשונים נהגו כבר לפני מאה שנה, והפטנט רשום על שמו של הממציא הצרפתי לואי אוקטבה פוקו-וילפלי. במלחמת העולם השנייה גרמניה הנאצית השתמשה ברעיון כדי לפתח תותחים נגד מטוסים.
מקור -http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4623731,00.html
בוואלה כתבו בין היתר כך -
"בשנת 2017 יסתיים שלב הפיתוח הבא, שבסופו יוכל הנשק לשגר פגזים למרחק של עד 161 קילומטרים במהירות של עד 9,010 קמ"ש - פי כמה וכמה ממהירות הקול. לשם השוואה, הנשק בו חמושות ספינות חיל הים האמריקאי כיום מסוגל לירות רק למרחק של כ-20 קילומטרים. כמו כן, ניתן יהיה לשלב בפגז מערכת GPS לפגיעה מדויקת במטרה. אם הפיתוח ימשיך כמתוכנן, צפוי הנשק העתידני לשמש את הצבא האמריקאי כבר בשנת 2020. לפי התכנון, הוא ישמש את חיל הים להשמדת ספינות אויב, להגנה מטילים ולהפגזת מטרות על היבשה."
מקור - http://news.walla.co.il/item/2512896