קבוצות דיון
סקופים
נושא #333059
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
ram

חבר מתאריך 8.3.08
14999 הודעות, 90 מדרגים, 174 נקודות. ראה משוב | יום ראשון י''ח בתמוז תשע''ו
07:41 24.07.16 |

|
משרד החינוך מעודד את תלמידי התיכון להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה?
|
ערכתי לאחרונה בתאריך 24.07.16 בשעה 08:41 בברכה, ram לפי כתב גל"צ מיכאל האוזר טוב, תשובה אפשרית לשאלת הבגרות "מהי הדרך להתמודד עם השסע הלאומי בישראל" - היא הפיכת המדינה למדינת כלל אזרחיה. האם לכיוון מחשבתי זה מעודדים את תלמידי התיכונים בישראל?
לחץ כאן לצפיה דרך טוויטר
- - - - - - - - פרסום ראשון: ישראל מדינת כל אזרחיה - תשובה נכונה בבגרות משרד החינוך הנחה בוחנים לקבל את הפתרונות להפוך את ישראל למדינת כל אזרחיה, או לבטל את הסממנים היהודיים שבה לשאלה בבגרות "מה יפתור את השסע הלאומי בין יהודים לערבים?" שתי תשובות שנויות במחלוקת משרד החינוך נותן לשאלה אחת שהופיעה בבחינת הבגרות האחרונה באזרחות. בטופס התלמידים נתבקשו לתת שתי דרכים ל"התמודדות עם השסע הלאומי במדינת ישראל", עם המחלוקת בין ערבים ליהודים במדינה. התשובות שמלמדים בדרך כלל בכיתה לשאלה הזו נעות בין קיום בחירות שמבטיחות יצוג בכנסת גם לערבים, מדניות של העדפה מתקנת כלפיהם ועוד כמה אופציות. אולם כפי שמפורסם לראשונה בגלצ שניתנה השנה לבודקי השאלון היא לקבל לאותה שאלה את שתי התשובות הבאות: הראשונה היא הפיכתה של המדינה למדינת כלל אזרחיה, והשניה היא פשוט ביטול כל המאפיינים היהודיים במדינה. התשובות הללו הוגדרו כנכונות על ידי המפקחת הראשית על המקצוע האזרחות יעל גוראון. מי שענה שהפתרון לסכסוך היהודי ערבי הוא הפיכת המדינה למדינת כלל אזרחיה ללא סממנים יהודיים, בעצם ביטול אופייה היהודי והדמוקרטי - קיבל את מלוא הנקודות ממשרד החינוך. ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי שתי התשובות הללו נמצאות בספרי האזרחות שמאושרים להוראה, ולכן אושרו. אבל בודקי מבחנים רבים אומרים שזו פרשנות מאוד רחבה ופשוט לא נכונה של מה שנאמר באחד הספרים, ושבכל אופן הם רואים את התשובות הללו כשערורייה, בעבר הן לא התקבלו ואין שום סיבה לקבלן כעת, לדבריהם. http://glz.co.il/1064-85952-HE/Galatz.aspx
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
אלדר

חבר מתאריך 20.5.13
3440 הודעות, 81 מדרגים, 160 נקודות. ראה משוב | יום ראשון י''ח בתמוז תשע''ו
08:12 24.07.16 |

|
13. מצד אחד ברור שזה רע..
בתגובה להודעה מספר 7
 |
כול הליברליזם וההומניזם הזה.. ערכים יפים אבל הם אוטופיה שלא קיימת גם בשוויץ.. מצד שני לי זה היה טוב כי כבר מאז פיתחתי שנאה חריפה לקונספט הזה.. מעדיף את מדינת העם היהודי.. רק שהעמדות שלי כבר אז זיכו אותי בשיחות עם היועצת ובתיוג כימני קיצוני.. אשכרה פחדו שאני אעשה משהו, ולא הייתי קיצוני, רק הגנתי בקול על האמת שלי.. אבל זה כבר היה יותר מידיי לסיסטם.. מקצוע האזרחות צריך להיות משהו כמו מדעי, שמגיש עובדות קרות ויתן לכול תלמיד להתחבר למה שמתאים לו, כי דרך המקצוע הזה אמורים להקנות מסגרת לחיים, לא ערכים לחיים.. ובימינו בצורה מועצמת וגם אז, זה לא מקצוע מדעי ויש בהחלט ביטוי גבוה למחנכ/ת שלו שמתווים את השיעורים במטרה לעצב דעת קהל.. וכשבנט ניסה טיפה לשנות מזה כולנו ראינו מה קרה לו... המסקנה שלי, ילד צריך לחנך בדברים האלה בבית.. מה נכון ומה לא נכון, זה לא 1+1 שלומדים בכיתה ובגזרת האחריות של ההורים להעניק תוכן רוחני או קוד מוסרי אם תרצה לילדיהם.. מכבי ראשון - אלופת המדינה בכדורסל 2015/16! |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
|
|