*משבר שידורי האירווזיון**בשל התנהלות מנכ"ל תאגיד השידור קובלנץ - שיבושים בלו"ז הפקת הארוויזיון*
צילומי סרטוני "תעודות הזהות" שאמורים להיות מוקרנים במשדר האירווזיון לא יתקיימו השבוע. זאת בשל הצעדים שנוקט ארגון אק"ט במחאה על התנהלותו של מנכ"ל תאגיד השידור כאן, אלדד קובלנץ. בעקבות צעדי המחאה נדחו צילומים אלו למועד לא ידוע. נציגי המדינות המשתתפות באירווזיון נתבקשו לדחות את הגעתם לארץ לצילומים שנקבעו לשבוע זה. ביום שני השבוע היתה אמורה להצטלם נציגת אוסטריה באירווזיון אולם הצילומים כאמור בוטלו.
יוזכר כי כבר בחודש ינואר 2018 פנה איתמר אביטן מנכ"ל אקט אל תאגיד השידור הישראלי "כאן" במטרה לנהל מו"מ ולהגיע להסדרה קיבוצית של השכר ותנאי העבודה של עובדי מקצועות הסט המועסקים בהפקות שהתאגיד לוקח חלק בהפקתם בדומה להסכם שהתאגיד חתם מול איגוד השחקנים. מאז ועד היום מר קובלנץ סירב להגיע להסדרה ולחתום על הסכם מול האיגוד המאגד את העובדים.
*מנכ"ל ארגון אקט איתמר אביטן מסר בתגובה:* "ההתנהלות של אלדד קובלנץ היא בריונית. במקום לקיים איתנו מו"מ אינטנסיבי הוא אינו עונה לטלפונים, לא מזמן פגישות ונראה כי הוא מנסה בכל כוחו להחריף את המשבר שעלול להעמיד בסכנה את הפקת הארוויזיון כולה. כל מה שאנחנו מבקשים זה להגיע הסכם מול התאגיד ולהסדיר את זכויותיהם של העובדים אבל לאלדד קובלנץ כנראה שלא בוער. בהתנהלותו זו הוא לא מותיר לנו ברירה אלא לנקוט בצעדים שמשבשים את ההכנות".
בעניין האיום של התאגיד להביא עובדים מחו"ל לצורך ביצוע עבודות הפקת הארוויזיון אמר אביטן כי ״האיגוד לא יאפשר אפילו צילומו של פריים אחד ע"י עובדים זרים על חשבון העובדים הישראלים. רק מנכ״ל כוחני כמו מר קובלנץ יכול לחשוב על פתרונות כאלה ולהיות מנותק מהציבור הישראלי.
מכל הבירורים שערכנו עולה שהאיומים הללו מצד התאגיד הם בסך הכל נסיון להלך עלינו אימים. זה לא יצליח. במקום לאיים אנו מציעים להנהלת התאגיד לשבת למו"מ מואץ לגיבוש הסכם כפי שקיים בגופי שידור אחרים".
לפרטים נוספים
גיא דוברות אקט