קבוצות דיון
סקופים
נושא #547220
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
Joni_news

חבר מתאריך 6.1.19
2461 הודעות, 93 מדרגים, 180 נקודות. ראה משוב | יום ראשון ט''ז בניסן תשע''ט
22:35 21.04.19 |

|
מהשכונה בעפולה - למטוס הקרב: ''הנווטת שטיפסה לצמרת חיל האוויר''
|
ערכתי לאחרונה בתאריך 21.04.19 בשעה 23:31 בברכה, Joni_news https://twitter.com/newsisrael13/status/1120049874555293697 רב סרן א', אחת מהנווטות הבכירות בצה"ל, הייתה האישה היחידה שסיימה ב-2012 קורס טיס, אבל היא לא מוכנה שיקראו לה "גבר גבר": "אני 'אישה אישה' ויכולה לעמוד בזכות עצמי"רב סרן א', כיום אחת מנווטות הקרב הבכירות ביותר של חיל האוויר, מגיעה מרקע לא שגרתי. א' נולדה בסן פטרסבורג שברוסיה, ובגיל שנה וחצי עלתה עם הוריה לארץ – ישר לפריפריה הצפונית שבעפולה. לאחר גירושי הוריה חזר אביה לרוסיה ויצא מהתמונה, ואמה גידלה לבדה אותה ואת חמשת אחיה. בשונה מנווטים וטייסים אחרים – א' לא חלמה מגיל צעיר על התפקיד הנחשק. גם שני עשורים לאחר פסיקת בג"ץ אליס מילר, שפתחה את דלתות קורס הטיס בפני נשים, א' עדיין חריגה בנוף הגברי. ב-2012 סיימה את קורס הטיס, שם הייתה האישה היחידה. "מהר מאוד נשארתי לבד בקורס, וזאת גם כן התמודדות", סיפרה. "עם כמה שאני אומרת שאין הבדלים מגדריים, בסוף היום אומנם היה לי אוהל מרווח רק לעצמי, אבל הייתה גם תחושה של בדידות". "אני לא אוהבת את המונח 'גבר גבר'", הוסיפה א'. "עוד חודשיים אני מחליפה תפקיד ומישהו אמור להחליף אותי כאן, אז אמרו שזה צריך להיות מישהו שהוא 'גבר גבר'. גם עלי אמרו שאני 'גבר גבר', ובעיניי זה לא לגיטימי. כי אני אחלה 'אישה אישה', ויכולה לעמוד בזכות עצמי".
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|