סוכנות החלל של יפן פירסמה סרטון המראה את הגשושית היפנית "הַיַאבּוּסַה-2" משגרת פצצה לעבר האסטרוריד "ריוגו" (Ryugu). הדבר היה ב-4 בחודש זה, כחלק ממחקר התהוות מערכת השמש. "היאבוסה-2" שיגרה את הפצצה מגובה של כ-500 מטר, ומייד זינקה אחורה כדי לא להיפגע מהנתזים המתעופפים. הפצצה פגעה באסטרואיד במהירות של 2 ק"מ בשניה, ויצרה בו מכתש בגודל של אוטובוס דו-קומתי. כך נחשפו שכבות תת-קרקעיות של האסטרואיד, מהן יילקחו דגימות בהמשך. הגשושית צילמה תמונות של הטלת הפצצה במרווחים של שתי שניות, ומהן הוכן הסרטון:
אם יקצו לזה אמצעים ניהיה לא פחות טובים. אין ספק שיש מדינות שמקדימות אותנו אבל הם גם הקדימו אותנו בהרבה דברים אחרים. רק התחלנו אח יקר. וכמו שאנחנו יודעים אם באמת נשקיע נגיע רחוק מאוד.
אתה מביא בחשבון את אוכלוסיית כלל אזרחי ישראל. בתוך המספר הזה יש 17%, שחלק גדול מהם היה מתאמץ כדי לקלקל לנו אם היה יכול. כשיש אימון של מילואימניקים בצאלים, ו'אזרחי' המדינה מסתובבים שם בטרקטורונים וגונבים מהם ציוד אישי וציוד צהלי - ברור שלא באמת אפשר לספור את אותם מחבלים כחלק מהמדינה.
לעומת זאת, היפנים לא מאכלסים את בני דת השלום במדינתם. לכן, יתרונם גם בכך שהם הרבה יותר מאיתנו וגם בכך שאין להם אויב מבית.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
הפוך גוטה
חבר מתאריך 14.3.16
17251 הודעות, 159 מדרגים, 304 נקודות. ראה משוב
יום רביעי י''ט בניסן תשע''ט
07:47 24.04.19
15. וגם, למה להשקיע דלק בזינוק הגשושית לאחור, אם יכולה לשלוח את הפצצה ממיקום רחוק יותר? בתגובה להודעה מספר 6
יכול להיות שהיה פיצוץ יזום (או השתחררות של קפיץ גדול וכו') מה שגרם לרתע בין שני הגופים, הגשושית והפצצה? וכך הפצצה קיבלה מהירות אל היעד שלה והגשושית קיבלה מהירות לכיוון ההפוך.
לפי זה: חישוב התנע: מסת הגשושית כפול מהירות הגשושית = מסת הפצצה כפול מהירות הפצצה. (גשושית גדולה ואיטית, פצצה קטנה ומהירה). חישוב אנרגיה: אנרגיית הפיצוץ/קפיץ הומרה לסך האנרגיות הקינטיות של הגשושית והפצצה.