קבוצות דיון
סקופים
נושא #614240
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי מקוון
צל"ש
|
חרדים

חבר מתאריך 9.3.08
2621 הודעות, 31 מדרגים, 40 נקודות. ראה משוב | יום שני כ''ז באדר תש''פ
01:40 23.03.20 |

|
מחדל: נוסעי טיסה מניו יורק נחתו שעות לפני ההוראות להיכנס לבידוד - חולה אותר, אבל הם לא בבידוד
|
נוסעי טיסת אל על LY008 מניו יורק לתל אביב שנחתה בשעה 16:00 ביום 9.3, תענית אסתר, 4 שעות בלבד לפני שישראל הכריזה כי הבאים מכל המדינות צריכים בידוד, לא עודכנו עד לרגע זה בצורה פרטנית כי עליהם להיכנס לבידוד, וזאת לכאורה, בניגוד גמור למה שצריך היה להיעשות. על הטיסה הספציפית הזו היה לפחות חולה קורונה מאומת, שאף הדביק לאחר מכן בישראל לפחות אדם אחד, אולם עד לרגע זה, נוסעי הטיסה לא קיבלו שיחה ממשרד הבריאות או מאל על בדרישה להיכנס לבידוד. ואם תגידו משרד הבריאות מפרסם את החקירות האפדימיולוגיות באתרו, הרי שברור שאף אחד לא יכול לעקוב אחר מאות מסלולים של אנשים, ובאתר אין אופציית חיפוש לפי טיסות אלא לפי כתובות מגורים - דבר שאינו יעיל במקרה מעין זה. בינתיים, מאות הנוסעים שהיו על הטיסה ממשיכים לנהל חיים כסדרם, ורובם מן הסתם כלל לא מודעים לכך שהם נדרשים להיות בבידוד.
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
baratz

חבר מתאריך 8.9.11
2930 הודעות, 38 מדרגים, 72 נקודות. ראה משוב | יום שני כ''ז באדר תש''פ
02:06 23.03.20 |

|
14. אכן איבוד שליטה מוחלט
בתגובה להודעה מספר 1
|
אנשים שנחשפו אין להם שמץ של מושג. וגם לאחר שיודעים שנחשפו - אף אחד לא מורה להם להכנס לבידוד. אני נחשפתי ל2 אנשים שנושאים את הנגיף ב2 מסיבות פורים שונות. על הראשון נודע לי לפני שבוע ימים, ומאז אני בבידוד עצמאית. רק ביום שישי משרד הבריאות פרסמו את "החקירה האפידימיולוגית" שלו. כמובן שאף אחד לא ביקש ממני ולא עדכן אותי שאני צריך להכנס לבידוד, גם לאחר הפרסום. יחד איתי, היו עוד עשרות חברים באותה המסיבה, וכולנו על דעת עצמינו החלטנו להכנס לבידוד, בלי שאף אחד הודיע לנו זאת. יתירה מכך, כשהתקשרנו למדא 101, נאמר לנו שאין כל צורך בבידוד כי הם לא מכירים את המקרה הזה (התקשרנו לפני שפורסם במשרד הבריאות).ביום שישי, התגלה החולה השני, שנכח במסיבה אחרת. שגם בה נכחו עשרות אנשים, אך ממעגל אחר. הם דווקא בחרו לקחת ברצינות את מה שאמרו במדא "לא מכירים", ואף אחד מהם לא נכנס לבידוד. כרגע כולם, כל מי שנכח באותה מסיבה, ממשיך להסתובב חופשי לחלוטין. ה"חקירה" של החולה הזה לא פורסמה, וכנראה שלא תפורסם לעולם. שימו לב שמפרסמים כרגע את מסלולם של פחות מ10% מהנדבקים. איבוד שליטה מוחלט. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
|
|