ביום א׳ צפויה לעלות בוועדת שרים לחקיקה הצעת חוק של ניר ברקת שתאפשר לח''כים לוותר על חלק או כל שכרם.
ח"כ ניר ברקת-הליכוד: ביום א׳ צפויה לעלות בוועדת שרים לחקיקה הצעת חוק שלי ושל חבריי, שתאפשר לח"כים לוותר על חלק או כל שכרם. כראש עיריית ירושלים במשך עשור, הרווחתי שקל בשנה. צריך לאפשר גם לח"כים להפגין דוגמא אישית, ובמיוחד בתקופה מורכבת זו לסייע אפילו במעט לאלו שזקוקים לכך. שבת שלום!
12. הצעת חוק מטופשת. חברי כנסת צריכים לקבל שכר על עבודתם כפי שכל אדם אחר שעובד מקבל שכר. בתגובה להודעה מספר 0
לא הוגן להפעיל לחץ דווקא על חברי כנסת להפחית משכרם בגלל שמעצם התפקיד עליהם להיראות טוב לציבור ולכן מופעל עליהם לחץ לא הוגן במקרה כזה. חבר כנסת שרוצה כיום לוותר על השכר יכול לתרום אותו כאוות נפשו לעמותות וגופים נזקקים ולא חסרים כאלו.
אף אחד אחר לא מעלה לעצמו את המשכורת מתי שרק בא לו. אף אחד אחר לא מקבל כסף בזמן שהוא מחליט לטרלל מדינה שלמה ב3 מערכות בחירות כשהוא למעשה לא עובד. אף אחד אחר לא מעלה לעצמו את המשכורת בזכות העובדה שהוא גרם למשבר כלכלי בארץ מה שהעלה את השכר הממוצע במשק, בזמן שהמשכורת שלו במקרה צמודה אליו.
אף אחד אחר לא מקבל משכורת על עבודה שנוא כלל לא מחויב להגיע אליה (ראה ערך יאיר לפיד ומספר ההופעות שלו במליאה)
| לעבודה מאתגרת דרוש מנהיג ציוני בעל חזון ואמונה בצדקת הדרך.
19. אתה מדבר על מצב ספציפי כמו זה שמתקיים כיום. אני מדבר על העקרון ככלל ולאו דווקא על המצב הספציפי שמתקיים בתגובה להודעה מספר 17
שם בשנתיים האחרונות.
בכל מקרה, אל תשכח שבידי הציבור ישנו כלי מאוד אפקטיבי לפקח על זהות היושבים במשכן הכנסת כל 4 שנים (במקרה הטוב עבור היושבים שם). האם העם בישראל עושה שימוש נכון בכלי הזה שנמצא בידיו, זו כבר שאלה אחרת ופתוחה לדיון (או במקרה של רוטר, לוויכוח )
שיתעסקו בדברים יותר רציניים מהבזבוז זמן הזה.. אם אני הייתי ח"כ גם לא הייתי מוותר.. היה צריך להגיש הצעה על קיזוז / הפחתה בסכום מסויים מהמשכורת השמנה שהם מרוויחים בלי הצדקה.