לאחר שההצבעה האחרונה אתמול עברה ברוב של 223 מול 205 הניסיון להפציר בפנס להכריז על טראמפ כלא כשיר לא צלח. פנס ענה במכתב לפלוסי שהוא לא חושב שהמהלך הזה מביא תועלת ושהוא גם לא עקבי עם החוקה.
היום הדמוקרטים מתכוונים להתכנס מחדש ולהצביע על האשמת טראמפ בהסתה לאלימות נגד הממשלה של ארה"ב.
תרחישים אפשריים: (תודה ל"פנקס הקטן" על תרגום הדברים) תרחיש 1: אין רוב רגיל בבית הנבחרים (התחתון). טראמפ ממשיך כרגיל עד סוף כהונתו. תרחיש 2: יש רוב רגיל בבית הנבחרים (כצפוי כי לדמז יש רוב). טראמפ במעמד של "אימפיצ'ד". וכאן זה מתפצל: תרחיש 2.א: אין דיון המשך בסנאט מסיבות שונות. טראמפ ממשיך כרגיל. תרחיש 2.ב: הדיון עולה לסנאט. מכאן זה מתנהל כמו משפט. כאן זה מתפצל: 2.ב.א: הדמוקרטים משיגים רוב של 2 שליש (67). טראמפ מורשע ומסיים את התפקיד מיידית. יידרש דיון נוסף אם ירצו גם לשלול ממנו זכויות של נשיא לשעבר ולמנוע ממנו לרוץ בעתיד. 2.ב.ב: לא משיגים רוב. טראמפ מזוכה.
ההימור שלי: יהיה אימפיצ'מנט בבית התחתון (כי מספיק בשביל זה רוב רגיל שיש לדמוקרטס), אבל לא יצליחו בסנאט להשיג 67. זה אומר 17 רפובליקנים עריקים. לא סביר. זה שהדמוקרטס חסרי יושר וכבוד עד האחרון שבהם זה מיותר לציין כמובן
איזה גאונים מי שיצרו את החוקה וקבעו שצריך 2 שליש מהסנאט כדי להדיח נשיא. זה ממש כאילו הם חזו את "העידן השחור".
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
פנקס הקטן
חבר מתאריך 6.8.20
3700 הודעות, 72 מדרגים, 144 נקודות. ראה משוב
יום רביעי כ''ט בטבת תשפ''א
11:11 13.01.21
6. הבולשביזם שטמון עמוק בdna שלהם ושכרון כוח הרסני. הבטיחו לחשוף את הקראקן והנה הוא בתגובה להודעה מספר 3
הסתתר כל הזמן מתחת לחליפות שלהם. הסיבה העיקרית אני חושב זה כדי להשחיר את דמותו ההיסטורית. כלומר ילדים שיוולדו עוד 100 שנה ילמדו בבית ספר על טראמפ "הנשיא שהודח בסוף כהונתו". כמו שאומר הסלוגן הבולשביקי הידוע: "החינוך מחדש של המחר מתחיל היום!"
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
Lucky
חבר מתאריך 11.5.08
7404 הודעות, 72 מדרגים, 95 נקודות. ראה משוב
יום רביעי כ''ט בטבת תשפ''א
11:23 13.01.21
11. ההתעקשות שלהם ברורה - הם רוצים לקרוע את הרפובליקנים מהתמיכה הציבורית בתגובה להודעה מספר 3
הציבור האמריקאי מתחלק עכשיו ל-3 מחנות: דמוקרטי, רפובליקני ותומכי טראמפ. ככל שהקרע בין תומכי טראמפ לרפובליקנים יגדל, הדמוקרטים יזכו ליותר כוח.
השאלה האמיתית היא למה הרפובליקנים כל כך ששים להתאבד פוליטית? התשובה היא כנראה כי הם מפחדים פחד מוות מהתקשורת וענקיות האינטרנט. הם קיבלו הדגמה כואבת של מה קורה למי שלא מיישר קו עם האליטה שמנהלת בפועל את המדינה. ארה"ב צוללת לתקופה חשוכה שלא ברור אם תוכל להיחלץ ממנה.
גם אני מחקתי את חשבון הטוויטר שלי - אומרים לא לסתימת פה באינטרנט!
תרחיש 1: אין רוב רגיל בבית הנבחרים (התחתון). טראמפ ממשיך כרגיל עד סוף כהונתו.
תרחיש 2: יש רוב רגיל בבית הנבחרים (כצפוי כי לדמז יש רוב). טראמפ במעמד של "אימפיצ'ד". וכאן זה מתפצל: תרחיש 2.א: אין דיון המשך בסנאט מסיבות שונות. טראמפ ממשיך כרגיל. תרחיש 2.ב: הדיון עולה לסנאט. מכאן זה מתנהל כמו משפט. כאן זה מתפצל: 2.ב.א: הדמז משיגים רוב של 2 שליש (67). טראמפ מורשע ומסיים את התפקיד מיידית. יידרש דיון נוסף אם ירצו גם לשלול ממנו זכויות של נשיא לשעבר ולמנוע ממנו לרוץ בעתיד. 2.ב.ב: לא משיגים רוב. טראמפ ממשיך כרגיל.
הצד הפרוגרסיבי שרודף אותך שואף לעולם ״מודרני״ ומשעבד נטול אלוהים, חזקים וערמומיים ככל שיהיו לבסוף הם יפלו (או יפילו את ארה״ב מבשרת בשורת החירות לעולם מגדולתה).