שלי יחימוביץ: מנהל בית חולים מציג מצג שווא על מנת לגרום לאנשים להתחסן
ערכתי לאחרונה בתאריך 13.01.21 בשעה 15:45 בברכה, רוברט_חסד
ב5.1 מנהל בית החולים ברזילאי, פרופ' יניב שרר, עולה לשידור ברדיו ומתראיין לכאן ב' עם שלי יחימוביץ', כמתחסן הראשון של בית חולים ברזילאי. לפני הראיון דובר בית החולים מציג אותו לתכנית כאדם שלא חלה בקורונה שהראה עלייה "מטורפת" של נוגדנים בדם לאחר החיסון. בראיון הוא לא מספר על כך שלפני שהתחסן הוא בכלל חלה, החלים ולאחר מכן עשה בדיקה סרולוגית שהראתה רמה גדולה של נוגדנים, אלא מציג מצג שכאילו העלייה בנוגדנים היא בעקבות המנה הראשונה של החיסון.
שלי וגואטה מנסים להבין מה קרה כאן ויוצאים עם יותר שאלות מאשר תשובות:
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אלפקה-מן
חבר מתאריך 2.4.20
5215 הודעות, 52 מדרגים, 98 נקודות. ראה משוב
יום רביעי כ''ט בטבת תשפ''א
15:50 13.01.21
26. כמעט אף פעם לא בודקים נוגדנים לפני שנותנים חיסון באופן שיגרתי. מה עוד שאין קשר ישיר בין בתגובה להודעה מספר 9
רמות נוגדנים בדם לבין האם בן אדם מחוסן או לא. יש קורולציה טובה בין בדיקת נוגדנים 1-3 חודשים לאחר מחלה או חיסון לבין מידת החיסון. אבל אם מישהו היה יולה או חוסן לפני שנה ורמת הנוגדנים הנבדקת היא מתחת לסף, זה לא אומר שהוא לא מחוסן. כמו כן, רמה גבוהה של נוגדנים בזמן מחלה לא בהחרך אומרת שהם נוגדנים יעילים או שיהיה זיכרון חיסוני מעבר לחצי שנה.
חלתה לפני 9 חודשים. נניח שהיא מאלה שלא מפתחים הרבה נוגדנים, ונניח שהיא נדבקה בגל הענק האחרון (ללא קשר לחיסון). האם עשו לה באישפוז הנוכחי בדיקת פי.סי.אר לשלילת קורונה?
הרי אף פעם לא יצליחו להוכיח לך שבעוד עשר שנים החיסון יהיה בטוח. (כלומר, הוכיחו, אבל זה לא עוזר) ובעוד עשר שנים תגיד שעדיין לא ראינו מה קורה עוד 20 שנה, וכן הלאה.
אפילו אני, שבדרך כלל לא מקשרת בין שמות ודעות, יודעת כבר איזה אשכולות אתה מעלה. אתמול ניחשתי שהאשכול שלך, רק על סמך הכותרת.