|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
A_G

חבר מתאריך 14.7.11
35366 הודעות, 133 מדרגים, 217 נקודות. ראה משוב | יום רביעי כ''ט בטבת תשפ''א
20:47 13.01.21 |

|
33. חלק מההמצאות הגדולות התגלו בגלל שעמום.
בתגובה להודעה מספר 8
|
ערכתי לאחרונה בתאריך 13.01.21 בשעה 20:52 בברכה, A_G חוצמזה, אם אתה מתכנן לשלוח אטסרונאוטים למסעות ארוכים בחלל, אתה חייב לוודא שיהיה להם מספיק יין ושהוא לא יתקלקל  אגב, בדיקת יישון זה דבר שנעשה גם בארץ: בשנות ה-60 יצא וויסקי תוצרת הארץ בשם "אסקוט". אין לי מושג איך הוא היה כי לא יצא לי לטעום אותו, אבל הטעות הגדולה שעשו היצרנים הוא לציין על הבקבוק שמדובר ב-"ויסקי סקוטי מעולה". מה הבעיה? אסור היה להם לכתוב "ויסקי" בלי תוספת, ובוודאי שלא "וויסקי סקוטי", היות, ורק לוויסקי שיוצר ב-UK מותר להקרא "וויסקי" ללא תוספת, ורק לוויסקי שמיוצר בסקוטלנד מותר להקרא "וויסקי סקוטי" (או סקוטש). מאז עברו עשורים רבים ללא כל נסיון לייצר וויסקי בארץ. כשהתחילו להבשיל התנאים (בעיקר בגלל עליית פופולאריות המשקה) ליצור וויסקי בארץ, והיות והיישון הוא מרכיב מאוד קריטי בגיבוש אופי הוויסקי, החליטו לעשות נסיונות יישון לפני שמשקיעים בתשתית יקרה לזיקוק וויסקי ארץ ישראלי למהדרין. מה עשו? ייבאו מספר חביות וויסקי צעיר לארץ ונתנו להן להתיישן באזורים שונים בארץ. יצא לי לטעום מכל החביות וזה מדהים איך אותו הוויסקי מפתח אופי שונה (וגם אחוז אלכוהול שונה) בהתאם לאקלים ותנאי הסביבה.
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
|