חוקרים יפנים יצרו מעבד בטכנולוגיה מיוחדת וקיררו אותו למינוס 263 מעלות צלזיוס. המטרה הייתה ליצור מעבד אדיאבטי, כזה שבעיקרון שלא צורך אנרגיה ולא מאבד אנרגיה בזמן החישובים.
המעבד MANA הוא המעבד הראשון מסוגו בעולם שמקיים תכונות קרובות לאלו.
10. מחיר: מליון דולר? שטויות. אולי 20$ בקמעונאות, וכמה דולרים בתעשיתי בתגובה להודעה מספר 3
לפני 40 שנה קררתי, לצרכי עבודת המגיסטר שלי, מתקן בגודל כמה סנטימטרים לטמפרטורה של מינוס 271 צלזיוס. איך? פשוט השתמשתי בהליום נוזל, שהינו נוזל קר מאד. אז כלל האצבע היה "ליטר אויר נוזל עולה כמו ליטר בירה, ליטר הליום נוזל עולה כמו ליטר וויסקי (בלי מסים)" בצורה תעשייתית, מקררים בשלבים - כל שלב עם דחיסה והתפשטות של גז אחר. המחיר הוא השקעת האנרגיה הנדרשת לקרור. הגבול התאורטי הוא (לקרור למינוס 263) "פי 27 קלוריות ממה שעולה קרור בטמפרטורת החדר". במציאות, המחיר הוא פי 270 לפחות.
בעצם זה יוצא לא מעט, אם אתה צריך לקרר את המתקן באופן רציף. ואנחנו לא יודעים מה גודל המתקן המדובר. אז אולי לא מליון, אבל כנראה לא מעט. מניחה שזה ייועד ליישומים ספציפיים חשובים, אז כנראה שזה משתלם.