דוברת בית הנבחרים בארצות הברית, ננסי פלוסי, הודיעה אתמול כי החל מהשבוע הבא, המחוקקים יעמדו בפני קנסות כבדים אם יסרבו לעבור דרך גלאיי מתכות שזה עתה הותקנו בכניסה לבית הנבחרים.
פלוסי אמרה כי בית הנבחרים יאמץ כללים חדשים כאשר יחזור למושב 21 בינואר, כדי לאפשר להטיל קנסות נוקשים בגין עקיפת אמצעי הביטחון: 5,000 דולר בגין העבירה הראשונה ו -10,000 דולר בגין השנייה. הקנסות ינוכו משכר המחוקקים.
"זה טרגי שצעד זה הוא הכרחי, אך בית הנבחרים של העם חייב להיות בטוח", אמרה פלוסי בהצהרה.
הקנסות החדשים בגין סירוב למלא אחר אמצעי הביטחון החדשים, מגיעים לאחר שרבים מהרפובליקנים של הבית התווכחו עם שוטרי משטרת הקפיטול ביום שלישי ורביעי, על שביקשו מהם לעבור דרך גלאי המתכות.
כמה מחוקקים של ה- GOP דחקו בהתרסה את שוטרי הקפיטול הצידה, ונכנסו לאולם הראשי מבלי לעבור במגנטומטרים.
חברי הקונגרס מקבלים פטור מאמצעי בידוק במתחם הקפיטול, אם הם מראים את סיכות המחוקקים שלהם, אך אמצעי הביטחון החדש נכנס לתוקף ביום שלישי, לאחר הפריצה לקפיטול.
"כדי להבטיח עמידה בתקנות משטרת קפיטול הנוגעות לנשק חם ומכשירי תבערה, כמו גם לספק סביבה בטוחה ומאובטחת בה ניתן לנהל חקיקה, ותקף באופן מיידי, כל האנשים, כולל חברי הבית, נדרשים לעבור בדיקת אבטחה כאשר נכנס לחדר הבית", כתב אחראי האבטחה, טימותי בלודגט, בתזכיר למחוקקים ולאנשי הצוות.
הנציגה הרפובליקנית לורן בוברט, שדחפה להתרת נשיאת אקדח בקפיטול, נראתה על ידי עיתונאים ביום שלישי בערב כשהיא מפעילה את גלאי המתכות, ומסרבת למסור את תיקה למשטרה לבדיקה.
רפובליקני אחר, סטיב וומאק, צעק לעבר המשטרה "תתרחקו" ו"אל תיגעו בי".
חמישה בני אדם מתו בפריצה לקפיטול ביום רביעי שעבר, בהם שוטר משטרת הקפיטול, בריאן סיקניק, שהוכה למוות על ידי הפורעים. שוטר אחר במשטרת הקפיטול, האוורד ליבנגוד, התאבד בסוף השבוע, לאחר שהיה בתפקיד בפעם האחרונה ביום הפריצה.
למעלה מ -50 שוטרי משטרת הקפיטול ומשטרת המטרופולין נפצעו, כולל כמה שנאלצו להתאשפז. בדיון ביום שלישי בלילה, חשפה המחוקקת מרי גיי סקנלון, כי קצין אחד עשוי לאבד עין, ושהמתפרעים ניסו לירות בקצין אחר באמצעות אקדחו שלו.
"בשם הבית, אני מביעה את תודתי העמוקה למשטרת הקפיטול האמריקאית על הגבורה שהפגינה במהלך המרד הקטלני בקפיטול, כאשר הגנו על חיי הצוות והקונגרס", אמרה פלוסי באותה הכרזה בה הודיעה על הקנסות החדשים.
"למרבה הצער, רק כמה ימים לאחר מכן, רבים מהרפובליקנים של הבית זלזלו בגיבורינו, בכך שתקפו אותם מילולית וסירבו לדבוק באמצעי זהירות בסיסיים השומרים על חברי קהילתנו בקונגרס, כולל משטרת הקפיטול", הוסיפה פלוסי.
שני שוטרי משטרת הקפיטול הושעו מאז התקיפה בשבוע שעבר: קצין אחד נראה מצטלם סלפי עם פורע, ואילו השני חבש כובע "Make America Great Again" והנחה את האספסוף.
זו הפעם השנייה תוך כמה ימים שמנהיגי הבית הדמוקרטים מטילים קנסות כדי לאלץ את הרפובליקנים לעמוד בכללים שנועדו להבטיח את שלומם של האנשים בבניין.
הדמוקרטים בבית אימצו שלשום בלילה כללים חדשים להטלת קנסות על מחוקקים שאינם מצייתים לכללים המחייבים מסכות על רצפת הבית, במהלך מגיפת הקורונה. אי לבישת מסכה תביא לקנס של 500 דולר בעבירה הראשונה ו -2,500 דולר בגין עבירה חוזרת.
אימוץ הקנסות בגין אי לבישת מסכות הגיע לאחר שכמה חברי הבית מהמפלגה הרפובליקנית היו חסרי מסיכה, בזמן שבילו שעות בצפיפות במרחב המאובטח עם מאות מחוקקים אחרים ביום רביעי האחרון. שלושה דמוקרטים נמצאו חיוביים לקורונה מאז אותו אירוע.
מקור: https://thehill.com/homenews/house/534165-pelosi-announces-lawmakers-will-be-fined-if-they-bypass-metal-detectors-to
טראמפ - הנשיא הראשון בהיסטוריה המודרנית להפסיד למפלגתו את שני בתי הקונגרס והבית הלבן תוך 4 שנים בלבד