הצדדים מנהלים מו"מ תחת פערים גדולים: בעלי "ישראל בידור" ביקשו תמורת הקבוצה 15 מיליון שקל - גבוה ממה שאלי עזור מוכן לשלם • הקבוצה, שהוקמה לפני כחמש שנים על ידי דוד סער בהיותו בן 19, נחשבת לאוטוריטה בתחום סיקור הבידור בקרב קהל צעיר ועמודיה הם הנעקבים ביותר בתחום בישראלאיש העסקים אלי עזור במו"מ לרכוש את חברת התוכן "ישראל בידור" ולשלב אותה בתוך וואלה, כך נודע לגלובס. על פי מקורבים בין הצדדים התנהלו מספר שיחות, אך הפערים בין הצדדים היו גבוהים: האחים דוד ושלמה סער, בעלי "ישראל בידור", ביקשו תמורת הקבוצה 15 מיליון שקל - גבוה ממה שעזור מוכן לשלם
"ישראל בידור" נחשבת לסחורה לוהטת בכל הנוגע לסיקור תעשיית הבידור בישראל. הקבוצה החלה את דרכה ב-2014 כעמוד אינסטגרם שהקים דוד סער בן ה-19 דאז, והציג דרך חדשה המותאמת לצעירים לאופן שבו מסוקרת התעשייה. העמוד הפך במהירות לעמוד הבידור הנעקב בארץ ולאוטוריטה בתחום בקרב צעירים, כיום יש לו כמעט מיליון עוקבים והוא התרחב מאינסטגרם גם לאתר אינטרנט מצליח ולפעילות בטיקטוק.
בהתחלה התבססה הקבוצה בין היתר על מכירת אייטמים, פוסטים וסטוריז, אבל המיתוג הגבוה הכאוטוריטה, לצד חוצפה והעזה שיווקית, אפשרו לגבות מחירים גבוהים בהרבה ביחס למקובל בשוק. בשלב מסוים נכנסו ב"ישראל בידור" להפקת תוכן ממש, כמו חידוש השיר "יש בי אהבה והיא תנצח", שהפגיש לביצוע מחודש את הזמרת עדן בן זקן עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מבחינת האינטרסים רכישה של וואלה מתאימה לעזור ככפפה ליד. נזכיר כי עזור רכש לפני מספר חודשים מקבוצת בזק את אתר וואלה ושילם תמורתו כ- 65 מיליון שקל (עשרה מיליון מתוכם בעסקאות מדיה). וואלה נחשב בעבר לחוד החנית בעולמות הדיגיטל, אך בשנים האחרונות איבד מזוהרו. נזכיר כי נגד בעלי בזק לשעבר, שאול אלוביץ, הוגש כתב אישום על כך שהיטה את הקו החדשותי-מערכתי בוואלה לפי רצונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תמורת הטבות לקבוצת בזק. החקירה נגד אלוביץ ובהמשך כתב האישום הביאו לשינויי בעלות, ולהחלטה למכור גם את וואלה. תהליך המכירה לקח זמן רב, בין היתר בגלל המחיר הגבוה שדרשה בזק עבור האתר, במשך הזמן שחלף נמנעו מלבצע השקעות שיווקיות, נסוגו מפעילויות תוכן שהיו, וכפועל יוצא מזה האתר נחלש מאוד בכל הנוגע לתנועת גולשים.
הכניסה של עזור צפויה להכניס משאבים חדשים לוואלה, לא רק כלכלית, אלא בעיקר במישור התוכן. נזכיר כי בבעלותו תחנת הרדיו 103, שמתמקדת בשנתיים האחרונות באקטואליה, ועיתון מעריב, כך שבתחום החדשותי יש באפשרותו להרחיב את היריעה באופן ניכר. "ישראל בידור" עשוי לתת לו פתרון של טראפיק ולא פחות חשוב, הגעה לקהל היעד הצעיר שאתרי החדשות לא תמיד מצליחים להביא, בוודאי לא בכאלה מספרים.
מבחינת "ישראל בידור", חיבור עם עזור מקפיץ אותם ליגה ופותח בפניהם אפשרויות של התפתחות על פלטפורמות נוספות בהן אין להם חלק כיום, למשל אפליקציות.
עם זאת, מדובר בערבוב של שני סוגים של DNA מקצועי. אנשי "ישראל בידור" הם יצרני תוכן שלא גדלו על ברכי התפיסה המסורתית של יצרני תוכן. בתעשייה מכנים אותם "מתאבדים" או "אינדיאנים", וטוענים שאתיקה והפרדה בין תוכן ממומן לתוכן מערכתי הם לא בהכרח ערכים שהם נר לרגליהם. אמנם בחלקים רבים מתעשיית התוכן והחדשות יש תוכן שיווקי, אולם ב"ישראל בידור" לקחו אותו שלושה צעדים קדימה. לוואלה יש זרועות הנושקות לבידור, המשמעותית בהן היא וואלה סלבס, אבל גם הרבה תוכן "מסורתי", ובעיקר למרות (אולי בגלל) התערבויות העבר גם תפיסת עיתונות יותר ממוסדת. כך שעם כל האופציות שהחיבור יאפשר להן, אנשי "ישראל בידור" ייאלצו לאמץ נורמות חדשות, בהנחה שהעסקה אכן תקרום עור וגידים.
בוואלה וב"ישראל בידור" בחרו שלא להגיב לידיעה.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001357207