תורי הענק במוקדי החיסון: ''אין ספק שהיו שם הדבקות רבות''
הישראלים הסתערו על מתחמי החיסון, וכעת גוברות ההערכות שחלקם נדבקו בזמן ההמתנה או ההתאוששות לאחר הזריקה. גורם בכיר באחד מבתי החולים תקף את משרד הבריאות: "הלחץ לחסן מהר ובכל מחיר הביא להתנפלות, זו התוצאה". המשרד בתגובה: "האחריות על שמירת הכללים במתחמים חלה על קופות החולים" אדיר ינקו, נינה פוקס, אסף זגריזק, ynet
בכיר בבית חולים אחר אמר: "מה שקרה במתחמים זו קטסטרופה. ניסינו להפריד עד כמה שניתן אבל הייתה צפיפות רצינית במתחמים". גם במשרד הבריאות הביעו חשש מהנושא. "אכן, אנחנו חוששים מהדבקות במוקדי החיסונים", אמר בכיר במשרד. הגדרנו בתחילת התהליך שאתרי החיסונים צריכים לפעול לפי התו הסגול. יש להקפיד גם על התו הסגול וגם על עטיית מסכות וכדומה. זה נורא ואיום. אנשים לא מבינים שהמחלה כאן".
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
קריימר
חבר מתאריך 2.1.08
7282 הודעות, 55 מדרגים, 106 נקודות. ראה משוב
יום ששי ט' בשבט תשפ''א
00:01 22.01.21
2. התחסנתי היום בכללית. בכניסה לבניין שומר וידא שיכנס רק מי שיש לו תור בדקות הקרובות בתגובה להודעה מספר 0
והכניס אנשים רק כשאחרים יצאו מתחם החיסון גם הוא חולק ל-2 וסדרן דאג לחלק ולפזר את המתחסנים והמחלימים. אפילו בחדר בו התחסנתי שמתי לב כמה מקפיד האח על חיטוא של כל דבר אפשרי. זו הייתה החוויה האישית שלי, אבל בהחלט ייתכן שיש בעיות במתחמים אחרים.
על מנת להימנע מהדבקה במקום העברתי 15 דקות באוויר הפתוח מחוץ למתחם בקרבת הדלת לאחר שהתחסנתי. התרחקתי שני מטר מאחרים.
האמת היא שלא התכוונתי להתחסן בטכנולוגיה החדשה ורציתי להמתין לאסטרהזנקה. כשהבנתי שאולי אסטרהזנקה לא יגיעו לכאן אף פעם, והתחלואה בחוץ משתוללת והציבור מתנהג בהפקרות החלטתי להתחסן עם פייזר.
אך לעיתים אני משתמש בהן כשאינני מוצא את האמריקאיות. בכל מקרה גם כעת כשאני אחרי שתי מנות החיסון + הבדיקה הסרולוגית הבוקר עם התוצאה היפה, אמשיך לשמור על עצמי.
1. ואהבת לרעך כמוך. 2. אני לא שונא ערבים- אני אוהב יהודים!
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
הפוך גוטה
חבר מתאריך 14.3.16
23101 הודעות, 214 מדרגים, 412 נקודות. ראה משוב
יום ששי ט' בשבט תשפ''א
00:15 22.01.21
16. האחריות גם על המתחסנים. גם בהמתנה, מי שמקפיד על מסיכה ועל כך שאיש לא ידבר לו לתוך הפרצוף - לא יידבק. בתגובה להודעה מספר 8
הקורונה היא מחלה מאוד לא מדבקת. מקדם ההדבקה בסין לפני שידעו שיש מגיפה היה כ-3. כלומר, אדם שבא במגע עם מאות אנשים, הדביק בממוצע רק כ-3 (בדרך כלל קרובי משפחתו/חבר לעבודה וכו').
היום קיבלתי את המנה השניה , מחסנים כל פעם 10 אנשים בחדר סגור ללא אופציה לפתיחת חלונות , צפיפות מטורפת בכניסה לתור , אנשים משתעלים אחד על השני , רבים מי היה בתור לפני מי ואת אף אחד זה לא עניין ! בנוסף ל10 שמתחסנים ממתינים עוד מספר אנשים באותו חדר כדי להתחסן , גם כשניסיתי לדבר עם השומר האחראי הוא אמר שאין מה לעשות .
פעם אחת, בהמתנה בקופה בסופר, מישהי שהיתה אחריי עם מסכה רק על הפה, נצמדה אליי. אני מתרחקת והיא מתקרבת. לא התאפקתי ושאלתי אותה למה לא שומרת מרחק ובנוסף לא עוטה מסכה כמו שצריך. היא תקפה אותי כאילו אני לא בסדר.
חצופה!
ואם נחרבנו ונחרב העולם עמנו ע"י שנאת חנם,נשוב להבנות והעולם עמנו יבנה ע"י אהבת חנם
31. חוסר האכפתיות של משרד הבריאות לבריאות הציבור מוצגת לראווה לעיני כולם. אך מרוב שכולם מפוחדים מהקורונה בתגובה להודעה מספר 0
אין להם כוח לחשוב מחשבות מפחידות נוספות.
אז הולכים להתחסן, על הדרך נדבקים בקורונה, בסוף מתחסנים בזכות ההדבקה בקורונה. אחר כך יספרו להם בתקשורת כמה החיסון מועיל וכמה שביבי ומשרד הבריאות דאגו להם ולבריאותם שהביאו לארץ את החיסון של פייזר כל כך מהר. והם יאמינו, כי הם מחוסנים, יש להם נוגדנים.