*דוברות משרד האוצר**ועדת שרים לחקיקה אישרה את תיקוני החקיקה שסוכמו במסגרת עסקת החבילה במשק*
בחודש נובמבר האחרון סיכמו שר האוצר, אביגדור ליברמן, שרת הכלכלה, אורנה ברביבאי, יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי ונשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל, ד"ר רון תומר על עסקת החבילה במשק הכוללת העלאה מדורגת של שכר המינימום ל-6,000 שקלים, מתן גמישות בהעסקת עובדים וכלים להמרצת המשק, וכן, יצירת ודאות ביחסי עבודה במגזר הציבורי הכוללים דחיית הסכם המסגרת במגזר הציבורי ל-2023 ומתן תקציב לפתרון בעיות.
*תיקוני החקיקה הכלולים בעסקת החבילה:*
• תיקון חוק שכר מינימום:
*העלאת שכר המינימום במשק תוך התחשבות במצב שוק העבודה והאילוצים התקציבים. שכר המינימום יעלה בצורה מדורגת ואחראית, תוך דגש על צמצום פערים וחיזוק מעמדם של העובדים בעלי השכר הנמוך וזאת עד ל-6,000 ש"ח.
*מועד - גובה שכר המינימום
*אפריל 2022- 5,400 שקלים
*אפריל 2023- 5,500 שקלים
*אפריל 2024- 5,700 שקלים
*אפריל 2025- 5,800 שקלים
*דצמבר 2025- 6,000 שקלים
• תיקון חוק חופשה שנתית - תוספת יום חופשה לעובד המועסק עד 5 שנים במקום העבודה.
• תיקון חוק שעות עבודה ומנוחה- תיקון חישוב השעות הנוספות שמטרתו העסקה גמישה של עובדים עבור המעסיק ואיזון בית-עבודה טוב יותר עבור העובד. כמקובל במרבית מדינות ה-OECD, הצדדים סיכמו על חישוב שעות נוספות המביא לידי ביטוי את הגמישות הנדרשת לצורך איזון בין עבודה ופנאי ומתן מענה לתקופה המאתגרת שבפניה אנחנו ניצבים.
חבר מתאריך 12.7.14
47246 הודעות, 168 מדרגים, 303 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
ונהי בעינינו כחגבים, וכן היינו בעיניהם
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.2.09
58288 הודעות
בתגובה להודעה מספר 1
למעשה חילקו את העלייה ככה שזה בעצם כמו עליית מדד עתידית, עבודה בעיניים.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 5.10.20
4125 הודעות, 33 מדרגים, 61 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
סימה קדמון ב"ידיעות אחרונות": את המחאה על יוקר המחיה ראה ראש הממשלה כהזדמנות לייצר תחרות ״איזה יופי של משבר. בואו ננצל את זה״, אמר בנט.
https://hm-news.co.il/news-flash/244924/
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 30.10.08
13137 הודעות, 62 מדרגים, 46 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חתיכת גזר דחפו..
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד