בעוד שמשנה לשנה מופיעות בשוק עוד ועוד אלטרנטיבות לבשר - מההמבורגרים של ביונד מיט ועד רידיפיין מיט הישראלית - דווקא חובבי הדגים נשארו עד כה עם צלחת ריקה. חברת פודטק ישראלית מדווחת שהיא הדפיסה בתלת מימד את פילה דג הלוקוס (דקר), הראשון אי פעם המוכן לבישול באמצעות תאים של בעלי חיים שטופחו וגדלו במעבדה. 
חברת Steakholder Foods הישראלית שיתפה כעת פעולה עם חברת Umami Meats שבסיסה בסינגפור לטובת הדפסת פילה דג במעבדה. Umami Meats מחלצת תאים מדגים אמיתיים ומצמיחה אותם לשרירים ושומן. Steakholder Foods מוסיפה אותם ל'ביו-דיו' המותאם למדפסות תלת מימד מיוחדות. התוצאה: פילה המחקה את תכונות הדגים שנתפסו בים. Umami מקווה להביא את המוצרים הראשונים שלה לשוק בשנה הבאה, החל בסינגפור ולאחר מכן, עד לרגולציה, למדינות כמו ארצות הברית ויפן. גידול תאים לבדו עדיין יקר מכדי להשתוות לעלות דגים אמיתיים, ולכן לעת עתה תאי הדגים מדוללים במרכיבים צמחיים בדיו הביולוגי.

"ככל שהזמן יעבור, המורכבות והרמה של המוצרים הללו יהיו גבוהים יותר, והמחירים הקשורים לייצורם ירדו", אמר אריק קאופמן, מנכ"ל Steakholder Foods.

צלחת זכוכית מחליקה קדימה ואחורה במדפסת התלת מימד, כשאשר פילה הדג הלבן באורך האצבע נבנה ומקבל יותר צורה בכל מעבר. המראה והמרקם מאוד דומים לדגים המסורתיים ולאחר טיגון קשה להבחין בהבדל. התהליך פשוט יותר מאשר הדפסת בשר בקר, אבל יש כמה חסרונות. תאי גזע של פרה נחקרו בהרחבה אבל הרבה פחות ידוע על תאי דגים, אמר מנכ"ל Umami, מיהיר פרשד. "אנחנו עדיין צריכים להבין מה התאים אוהבים לאכול, איך הם אוהבים לגדול, ופשוט אין כל כך הרבה ספרות להתחיל ממנה", אמר. "אתם יכולים לתאר לעצמכם שמספר המדענים שעובדים על ביולוגיה של תאי גזע של דגים הוא חלק מאוד קטן מאלה שעובדים על תאי בעלי חיים ותאי אדם".

בכוונת החוקרים לפתח גידול מעבדה לבשר דגים מעוד שלושה מינים של דגים הנמצאים בסכנת הכחדה כבר בחודשים הקרובים, אמר. עמידה במחיר הדגים מהים היא אתגר מרכזי. "אנחנו רוצים שהצרכנים יבחרו את המוצרים על סמך הטעם שלהם ומה זה יכול לעשות עבור העולם והסביבה, כאשר בכוונתנו להוריד את העלות מהשולחן כשיקול", הוסיף פרשד.
https://www.reuters.com/world/middle-east/dished-up-by-3d-printers-new-kind-fish-fry-2023-05-03/
חבר מתאריך 28.11.21
4610 הודעות, 36 מדרגים, 0 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
יותר פשוט להדפיס כסף
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 26.5.22
10641 הודעות, 43 מדרגים, 8 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
הרבה פחות הרג.
הרבה פחות דם.
והכל בתהליך הדומה מאוד לשכפול מפתח.
וגידול האוכלוסיה וגם האקולוגיה מחייבים.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 21.11.10
40429 הודעות, 154 מדרגים, 300 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 9
נקודה חשובה אחת לפחות יש בו, לא אמורות להיות בו מתכות הנמצאות בים.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 1.3.23
776 הודעות, 7 מדרגים, מינוס 10 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 9
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 9
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 27.11.14
3656 הודעות, 20 מדרגים, 40 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 20.3.23
896 הודעות, 5 מדרגים, 4 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
הכל...טעם של פלסטיק
וסליקון...
הבשר
הדגים
כרטיס האשראי....
הכל מהונדס..ויקר
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 2
מדובר בתאים של דג לוקוס אמיתי שמגודלים במעבדה. אמנם כרגע הם מעורבים עם תאי צמח בשל העלות הגבוהה, אבל בסופו של דבר כאשר העלויות ירדו יהיה ניתן לקבל העתק של בשר הדג המקורי מבלי הצורך לצוד ולהרוג דגים אמיתיים. הטעם יהיה אותו הטעם בדיוק ואפילו יהיה ניתן לשפר אותו, לדוגמה - לצרף תאים של מספר דגים לאותו נתח, לשלוט ברמות השומן, וכולי וכולי
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 20.3.23
896 הודעות, 5 מדרגים, 4 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 5
מקרה....
אני לא מאמין בזה
ולא נוגע בזה בשום אופן
כי כל מה שמתערב
בטבע סופו להיכשל ..
או שיסבול מחוסר ביקוש במקרה הטוב
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 16.12.15
7127 הודעות, 181 מדרגים, 356 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
הוא אחרי התערבות בטבע. גם אשכולית שתגדל בגינה היא הכלאה של תפוז ופומלה. ילדים מתרוצצים בינינו משום שהוריהם טופלו בטיפולי הפריה. לא יהיה מנוס מייצור בשר, חלב, דבש וכל מוצר אחר שאנחנו צורכים.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 20.3.23
896 הודעות, 5 מדרגים, 4 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 16
אפשר להזמין..
ילדים מאמזון..
בקלי קלות..
אתה בוחר צבע
משקל..תוך מספר ימים
זה אצלך בבית
ואפילו אתה לא משלם מס....
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 16.12.15
7127 הודעות, 181 מדרגים, 356 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 18
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.4.16
3105 הודעות, 32 מדרגים, 15 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
וחיטה ופירות הדר
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
כמעט כל מה שתאכל היום עבר תהליכים כלשהם - החל מהשבחות והכלאות, לרבות שימוש בהנדסה גנטית, שימוש במגוון תוספי גדילה, הורמונים, ריסוסים נגד עשבים וטפילים, אנטיביוטיקה בגידול חלק מבעלי החיים למאכל ועוד…
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 26.11.20
226 הודעות
בתגובה להודעה מספר 7
20-30 שנה יהיו הרבה פחות מכולות וסופרמרקטים ויותר ספקים שפשוט יספקו לך הביתה תערובות מוכנות להדפסה בקופסאות קטנות.
עוד 50 שנה כבר תוכל להדפיס ארוחה מלאה בלחיצת כפתור. ייתכן אפילו שאני מגזים עם הערכות הזמן שלי.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 1.3.23
776 הודעות
בתגובה להודעה מספר 49
https://soylent.com
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 26.11.16
4978 הודעות, 19 מדרגים, 22 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 5
אבל אובדן מוחלט של הרומנטיקה
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 10
איזה רומנטיקה יש עם דגים חיים? 🫣
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 5.2.15
3906 הודעות, 286 מדרגים, 570 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 27
ערכתי לאחרונה בתאריך 24.05.23 בשעה 14:29 בברכה, ציון דרך
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 31
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 1.3.23
776 הודעות, 7 מדרגים, מינוס 10 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 10
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 52
דווקא דג בטבע יהיה מזוהם - רעלים במים, טפילים, חיידקים ופטריות. במעבדה אין כלום מזה.
כימיקלים, מייצבים ומשפרי טעם? שום דבר מזה. מדובר בתאי שריר של דג, בדיוק אחד לאחד אותם התאים שיש לדג שתקנה בסופר. כרגע מדללים את התערובת בתוספות צמחים, טבעי לגמרי.
מנגד, דווקא למזון עבור דגים טריים מוסיפים כל מיני חומרים לא בריאים - לסלמונים למשל מוסיפים צבע מאכל מזיק רק כדי שיהיה לבשר הדג צבע כתום חזק. ראה כתבה בנושא:
כנגד הכלובים הימיים, הועלו טענות רבות, הטוענות שהם גורמים לזיהום מוגבר בשל הפרשות הדגים, להפצה מוגברת של מחלות בשל הצפיפות, לאיכות נמוכה של הסחורה בשל שאריות חומרים כמו מזרזי גדילה, אנטיביוטיקה ותרופות וכן לניוון והרס המערכות האקולוגיות בסביבה.
צבע בשרו של הסלמון החיי בים הוא ורוד-כתום, מקורו של הצבע הוא בפיגמנטים אשר נמצאים אצל סרטנים (סרטן הפלנקטון-(krill ומיני אצות החיות בים ואשר ניזונים על-ידי הסלמון.
צבע בשר דג הסלמון הגדל בכלובי גידול או בבריכות הוא לבן-אפור, מאחר שבני האדם מעדיפים את הצבע ורוד-כתום, מוסיפים למזון (שמכיל בדרך כלל קמח דגים ושמן דגים) צבעי מאכל ממשפחת הקרטנואידים (דומה לקרוטין שהוא הפיגמנט שנותן לגזר את הצבע הכתום) בעיקר e161j ;e161g צבעי מאכל אלא מיוצרים בדרך כלל באופן מלאכותי בגלל עלותם הזולה.
על-פי מאמרו של ד"ר מאיר ברק מהמחלקה לביולוגיה מבנית ממכון ויצמן למדע, עולה שלחומר e161 j פוטנציאל לגרום נזק לעין, במידה והוא נצרך בכמויות גדולות, מאחר שהוא מצטבר ברשתית העין. מדינות רבות דורשות לציין במפורש על גבי האריזה מה מקור הקרטנואידים, מדוע לא קיים נוהג זה גם בישראל ? מדוע לא לחשוף בפני הצרכן את המידע?
https://m.news1.co.il/Archive/0024-D-56789-00.html#?AfterBan=1
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 21.5.15
379 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות
בתגובה להודעה מספר 3
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 3.11.19
27387 הודעות, 149 מדרגים, 279 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 4
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 8
התוצר הסופי יהיה זהה מבחינת ההרכב לתאי דג, כאשר בשונה מדג אמיתי שנחשף לזיהומים בים ובפרט למתכות כבדות דוגמת כספית (ראה הרחבה בקישור), במקרה הזה התאים יהיו אף בריאים יותר מהמקור בשל העדר זיהומים כאלו והעדר מוחלט של טפילים שאף הם נפוצים בדגים חיים
https://tinyurl.com/yn9r8x6r
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 3.11.19
27387 הודעות, 149 מדרגים, 279 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 21
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 22
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 17.9.19
2053 הודעות
בתגובה להודעה מספר 22
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 3.11.19
27387 הודעות, 149 מדרגים, 279 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 39
לשום תוכנית
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 2.12.08
8731 הודעות, 46 מדרגים, 87 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 4
האוכל שמיוצר במעבדה מתאים אינו נחשב בשרי גם אם המקור בשרי, ונטול בעיות כשרות, כך שבעתיד הקרוב שומרי הכשרות יוכלו לאכול בשר חזיר מעבדתי בהמבורגר עם גבינה צהובה.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 16.2.15
13508 הודעות, 129 מדרגים, 250 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 11
בכלל לא פשוט העניין
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 11
מניח שלא כולם מקבלים את העניין על אף ״החותמת״, במקרה הזה מלכתחילה אין חשש
להרחבה
https://www.alysefer.com/cultured-meat/
שאלה אליך באותו ההקשר, מה בדבר בשר אדם שמיוצר במעבדה? לכאורה גם כשר לפי אותו רציונל
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 29.7.14
15175 הודעות, 68 מדרגים, 126 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 3
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.11.17
17524 הודעות, 184 מדרגים, 368 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 20.7.22
4416 הודעות, 34 מדרגים, 68 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 12
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 12
תהליך בישול של חלבונים (שהם מרכיב משמעותי בבשר - כ-20%), מביא לשינוי בתכונות החומר. התהליך נקרא דנטורציה, והדוגמה הטובה ביותר היא השינוי שעוברת ביצה טריה לאחר בישול (ממצב נוזלי שקוף, לחומר צמיגי לבן). היות שתהליך ההדפסה מבוסס על שימוש בנוזל המוזרק באמצעות צינור דקיק לצורה המבוקשת, חימום שלו ברמה המספיקה לבישול תהפוך אותו לבלתי שמיש בהזרקה. מעבר לזה תהליך הבישול כולל שימוש במגוון חומרים נוספים (שמנים, תבלינים), המעורבים גם הם בתהליך הבישול. מניח שלא היית נהנה לאכול סתם בשר מחומם ללא תיבול. בדרך זו משמרים גם את היכולת לתבל ולחמם במגוון אפשרויות לפי הטעם הרצוי.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%94
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.11.17
17524 הודעות, 184 מדרגים, 368 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 23
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 46
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 18.10.08
14981 הודעות, 116 מדרגים, 225 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 15
ערכתי לאחרונה בתאריך 24.05.23 בשעה 14:23 בברכה, פיטר
לא מסרטן 🦀😉
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 18.10.08
14981 הודעות, 116 מדרגים, 225 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 24
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 45
מה מסרטן בזה?
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.7.20
16172 הודעות, 59 מדרגים, 63 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
פה לוקחים חלבונים מבושלים אינרטיים - לא הוראות גנטיות (יותר נכון באגים) - ומכניסים אותם באמצעים הטבעיים למערכת העיכול שמפרקת אותם לחומצות אמינו כמו שהיא נועדה לעשות. ודווקא כאן מתחילים לחשוש
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 19
פויקה אנא גש למזכירות
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.7.20
16172 הודעות, 59 מדרגים, 63 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 29
נעלם הבחור
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 23.2.20
5314 הודעות, 12 מדרגים, 20 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
ביחס לאוכל אמיתי
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 28
לוקחים תאים מדג כלשהו ומשכפלים אותם במעבדה, אותם תאים כמו במקור. מזון מהונדס הוא בעל חיים או צמח שעבר התערבות גנטית כזו אחרת שמביאה לתוצר שונה מהמקור.
כולם אוכל אמיתי אגב. מה זה אוכל לא אמיתי?
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 19.11.21
598 הודעות, 1 מדרגים, 2 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 2.3.21
6256 הודעות, 19 מדרגים, 30 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2023.04.21.537778v1.full
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 35
בכל מקרה מלכתחילה גידול דגים פחות מזיק מגידול בקר למשל, ועדיין חוות גידול בים מזהמות. גידול במעבדה מהבחינה הזו ללא ספק עדיף
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 6.7.14
1925 הודעות, 14 מדרגים, 4 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
כמה שפחות התערבות מעבדות כאלו ואחרות ..
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 10.11.13
14204 הודעות, 171 מדרגים, 340 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 40
עוד כמה שנים לא יבינו בכלל איך אכלנו חיות ״אמיתיות״. בדומה לזעזוע שלנו ממה שהסינים אוכלים (כלבים, חיות חיות לגמרי וכולי)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 30.10.08
13745 הודעות, 66 מדרגים, 42 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 6.3.18
48757 הודעות, 150 מדרגים, 288 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 1.3.02
46129 הודעות, 297 מדרגים, 147 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 12.11.15
7232 הודעות, 90 מדרגים, 169 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 7.7.14
15336 הודעות, 137 מדרגים, 269 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד