את שיחת הטלפון הראשונה קיבל אליה (19), תושב השומרון, באמצע נסיעה ברכבת ללימודי הנדסת בניין."מדברים ממשרד ראש הממשלה", אמר הקול מעבר לקו, "אנחנו מגייסים עובדים". אליה (שמעדיף לא לחשוף את כל פרטיו האישיים), תלמיד ישיבה בירושלים וגם מצוי בגזרת הגבעות ביו"ש, חשד מיד.
"אני יודע, אתם המחלקה היהודית בשב"כ, בוא נסיים כאן", חרץ והתכוון לנתק. "לא, לא", מיהרו להסביר לו, "אנחנו המחלקה הערבית. זו יחידה סודית נגד ערבים".
אליה החליט לבחון את הדובר, וביקש ממנו להתייעץ עם רבו וחבריו. להפתעתו הבקשה נענתה בהסכמה, בניגוד להתנהלות השושואיסטית האופיינית בעת גיוס סוכנים למחלקה היהודית. לאחר שהתייעץ והבין שייתכן כי באמת מגייסים אותו למה שנטען, הסכים אליה למפגש. "אני באמת רוצה לתרום למדינה", הוא מסביר את הסכמתו, "כך גם אמרתי למי שנפגש איתי, אדם בשם אייל. תמיד רציתי להיות ביחידה מובחרת. ההצעה פה אפשרה לי גם להמשיך ללמוד בישיבה, וגם לפעול במסגרת משימות ספציפיות במקום גיוס לצבא לשלוש שנים, ולתרום בצורה משמעותית לביטחון המדינה ולסיכול טרור".
הפגישות החלו באמצע הקיץ, לפני כשלושה חודשים. אייל, המפעיל, החל בשיחות היכרות ומבחני אישיות עם אליה, ובהדרגה החל לשלב אותו באימונים בשטח. "בהתחלה, בגלל שלא ידעתי טוב ערבית, נתנו לי משימות כמו להשקיף מרחוק על בתים או אנשים בריכוזים ערביים, ולחזור אליהם עם מידע. אחר כך עבדנו על איך אני בונה לעצמי דמויות, סיפורי כיסוי, כמו אצל מסתערבים". הוא נלקח למשימות ניווט באזור ירושלים, אחר כך נשלח למשימות־דמה של השגת מידע מאנשים אקראיים שאליהם הופנה על ידי מפעילו. כל המעטפת סביב אליה נבנתה בצורה אמינה ומשכנעת: האימונים, השיחות, התרגול – הוא אכן עומד לבצע משימות מול האויב הערבי ולסכל טרור ביחידה סודית ומיוחדת בתוך השב"כ.
משימת המבחן האחרונה הייתה פעולה בתוך הכפר אבו גוש. אליה נשלח למסעדה מסוימת, משם נדרש להביא כמה פרטי מידע מערביי המקום, בלי להעלות חשד ובלי להסתכן. אחרי שסיים את המשימה, ובתום יום עבודה כמעט מלא, הוא חזר למפגש שבו טפחו מפעיליו על שכמו בהערכה ובישרו לו כי הכיוון חיובי, והוא ככל הנראה יתקבל לעבוד ביחידה. בהזדמנות זו גם הועברו לחשבונו 800 שקלים.
סיפור כיסוי בחומש
בפגישה הבאה, שנערכה בהוד השרון, נחתמה ההסכמה בין אליה ומפעילו אייל כי הוא מתחיל את עבודתו ביחידה. אייל הבטיח לו גדולות ונצורות, שגם ימשכו אותו יותר: סידור מלא מול הצבא, מימון של כל מה שיצטרך כמו נשק, אופנוע, הוצאת רישיון וכדומה. ובמקביל, כאמור, יוכל להמשיך בשגרת חייו, ומדי פעם לצאת למשימות שאליהן יישלח.
לפני כשבועיים צלצל הטלפון: "אליה, עכשיו נכנסת ליחידה למשימה אמיתית", הבהיר אייל, "אני צריך אותך מרוכז. יש משהו בסילת (כפר ערבי עוין בצפון השומרון, ממוקם על הדרך בין היישובים חומש ושאנור, ח"ר). אני צריך אותך בחומש בשביל סיפור כיסוי. אתה תגיע לחומש, תבוא ליהודים שם עם סיפור כיסוי, והמשימה שלך זה לצלם משם את סילת".
במוחו של אליה, שמכיר היטב את האזור, החלו להתעורר סימני שאלה בעקבות המשימה המוזרה. "למה צריך שאצלם את סילת מחומש? הרי יש שם פטרולים צבאיים כל הזמן שיכולים לצלם?" הוא מסביר, "לא הבנתי למה צריך אותי. אבל שמרתי את השאלות לעצמי". במפגש ההכנה עם אייל לקראת המשימה, בקניון בכפר סבא, השאלות של אליה רק התחדדו. אייל סיפר, תחת מעטה סודיות כבד, כי בכפר סילת ישנה חוליית מחבלים שעומדת לעלות לחומש ולהשתלט שם על הבסיס הצבאי. "יש לנו חבר'ה בסילת שעוקבים אחרי זה", הסביר, "אבל אנחנו צריכים להכין גם פעילות הגנה למקרה שלא נתפוס אותם בזמן, להכין משהו בחומש".
אייל החל לשאול את אליה מאילו כיוונים הוא מעריך שחוליה כזאת תעלה לחומש, שנמצא ברכס מעל סילת. על סמך היכרותו עם השטח הוא הציע מיקומים מדויקים, אבל תוך כדי השיחה קלט כי האדם שמולו לא מכיר את האזור על בוריו, מה ששוב נראה לו משונה "כי הוא הציג את עצמו כאחראי על אזור צפון השומרון". אליה החל להקשות עוד ועוד על תוכנית המבצע, שנראתה לו "לא מבושלת מספיק", כלשונו. "הצעתי לו דרכים הרבה יותר הגיוניות לאסוף צילומים מהכפר מאשר שאני אעלה לחומש עם סיפור כיסוי ואצלם משם. הוא ניסה להתחמק וענה תשובות לא מספקות. הוא אמר: אתה תהיה קו ההגנה האחרון אם החוליה תעלה לחומש, תשים שם כל מיני מכשירים".
אליה כבר קלט לאן הולכים פני הדברים, ואייל ראה שהוא נבהל וניסה להרגיע. הוא החל להציע מתווים שונים לביצוע משימת צילום הכפר שאולי יתקבלו יותר על דעתו של אליה, אבל אליה כבר לא הסכים להמשיך. "הבנתי שהסיפור שלו לא מאה. למה המשימה הראשונה שלי בחומש? מבחינתי סיפור הכיסוי שלהם כמחלקה ערבית נפל. קלטתי אותם והבנתי שהם המחלקה היהודית, שניסו לסחוט אותי כדי שאהיה שבוי בידיהם. הם רצו שאלך לחומש, אכנס למקום עם סיפור כיסוי שקרי, אעשה איזושהי משימה - לצלם, לשים מכשירים, אבל המטרה לא הייתה הצילומים. המטרה הייתה להפיל אותי בפח שלהם. הם ידעו שאם החבר'ה בחומש יקלטו אותי ככה, הם ישר יבינו שאני סוכן שב"כ. ככה אנשי המחלקה היהודית יכלו להכניס אותי לטבעת חנק: אם לא אסכים לעבוד בשבילם, הם יאיימו לפרסם בחברה שלי מי אני, וככה להרוס לי את החיים. ברגע שיראו אותי מצלם שם, יש להם קלף עליי ואני הופך להיות כלי שלהם. החבר'ה מהשב"כ באמת נראו כמו ערבים, דיברו ערבית, נראים כאילו זו באמת מחלקה ערבית – אבל בעצם עובדים עליך במאה אחוז. מזל שהם נפלו עם סיפור הכיסוי ותפסתי את זה רגע לפני שנפלתי בידיים שלהם".
אליה חזר הביתה וגולל את הסיפור באוזני רבו, וגם דיווח לחברים שאותם שיתף לאורך התהליך. גם הם אמרו לו כי בוודאות מדובר בניסיון גיוס של המחלקה היהודית. ניסיון ההתקשרות של אייל למחרת, בניסיון להציע לו שוב לבצע את המשימה, נתקל בסירוב ובניתוק קשר. אליה הבין, בעצת מקורביו, כי הדרך היחידה להתמודד עם המניפולציות הנסתרות של השב"כ היא לפרסם את הסיפור לעין הציבור בבמה תקשורתית רחבה. "לחץ תקשורתי גורם להם לשחרר את הלחץ. ניתקנו מגע. במבט לאחור אני מבין את השקר - לא מגייסים בני 19 כמוני למחלקה ערבית בשב"כ, זה לא אמיתי. צריך להיות ממש חד מולם, אני קלטתי אותם ממש ברגע האחרון". יותר מכך, מתוסכל אליה מהציניות של אנשי המחלקה היהודית נגדו ונגד שכמותו. "אנחנו באמת רוצים לתרום למדינה, יש לנו מטרה טובה להגן על עם ישראל והם מנצלים זאת לרעה. הם חבורה של שקרנים", הוא זועם, "צריך להיות ממש חדים ולנתק איתם מגע מהרגע הראשון".
עורך הדין נתי רום מארגון 'חוננו' מלווה את אליה מאז שחשף באוזניו את הסיפור, וכעת הוא שוקל נקיטת צעדים משפטיים נגד המדינה בעקבות מעשה הרמייה. "גם בשעת מלחמה המחלקה היהודית ממשיכה בקונספציה, משקיעה את האנרגיות באנשי ההתיישבות ומתבלבלת בין אויב לאוהב", הוא אומר ל'בשבע'. "האירוע כאן חמור, ניצלו את הרצון של המתיישב לתרום לביטחון המדינה, ובמצג שווא היתלו בו וניסו לגייסו נגד המתיישבים, תוך גרימת נזק רב. אנו תקווה כי שר הביטחון החדש ינחה את השב"כ להילחם באויב ולא באוהב".
https://www.inn.co.il/news/652596?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=share
חבר מתאריך 17.5.23
4362 הודעות, 83 מדרגים, 165 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 22.1.21
1898 הודעות, 17 מדרגים, 24 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
או בנוסף
חבר מתאריך 19.1.20
441 הודעות
בתגובה להודעה מספר 1
אם לזה אתה מתכוון
חבר מתאריך 16.7.02
4920 הודעות, 39 מדרגים, 62 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
אם זה היה יותר פשוט היה נחמד.
אבל אם היינו מצליחים למנוע פעולות של משוגעים גם בימין עם שבכ איכותי כולנו היינו מרוויחים.
רצח רבין לדוגמא.
ואל תתכחמו ש"השבכ ידע" . מי שהיה צריך לדעת לא ידע. אולי בגלל שהוא טיפש או לא מתאים. או משהו אחר.
לכן צריך אנשים נאמנים , מהימנים ויצירתיים.
בהצלחה
חבר מתאריך 13.3.08
8120 הודעות, 86 מדרגים, 148 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 2
חבר מתאריך 7.6.15
3757 הודעות, 30 מדרגים, 50 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 2
חבר מתאריך 25.1.23
887 הודעות, 5 מדרגים, 2 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 9
שכחתם את שמפניה מר ארביב גם הוא היה סוג של לוכד אוהבי ישראל מנסים לצוד יהודים במקום מחבלים איפה היו ב7/10 היו עסוקים ביהודים
חבר מתאריך 17.5.10
55799 הודעות, 271 מדרגים, 508 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 25
על חולצתו תמונת רבין עם הכיתוב "אין מנוחה לבוגדים"
חבר מתאריך 9.9.24
1514 הודעות, 9 מדרגים, 18 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 2
המתיישבים ולסיפורי גרפיטי וכדו'
חבר מתאריך 30.7.19
360 הודעות
בתגובה להודעה מספר 2
אה... בעצם זה היה השב״כ שגייס והפעיל ודחף את יגאל עמיר....
חבר מתאריך 2.1.17
36325 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 3.6.16
2107 הודעות
בתגובה להודעה מספר 3
חבר מתאריך 2.1.17
36325 הודעות
בתגובה להודעה מספר 8
חבר מתאריך 2.4.12
85372 הודעות
בתגובה להודעה מספר 10
https://www.ynet.co.il/news/article/rkuij3pdt
חבר מתאריך 2.1.17
36325 הודעות
בתגובה להודעה מספר 19
אמן לא מדבר עם שבכ, מוסד לא חולק מידע עם 8200?
חוקרי שבכ לא עובדים עם צה''ל?
הגיוני ששלושת גופי הבטחון ירצו לקיים דיאלוג ובכל הרמות.
חבר מתאריך 22.11.19
19975 הודעות, 152 מדרגים, 276 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 29
ראש הממשלה יזם את אותו קמפיין חקירת הדלפה כביכול שהשמאל הקפלניסטי חוגגים עליו כבר שבוע
חבר מתאריך 22.11.19
19975 הודעות, 152 מדרגים, 276 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 10
חבר מתאריך 9.9.24
בתגובה להודעה מספר 3
חבר מתאריך 14.2.18
1745 הודעות, 22 מדרגים, 44 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 7.6.23
18438 הודעות, 103 מדרגים, 193 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
השבכ שנכשל בלהגן על תושבי מדינת ישראל ב07.10. ממשיך לעסוק בכמה נערי גבעות שמקימים שירותים כימיים על איזו גבעה ביו"ש במקום לעסוק בנוח'בות רצחניות מעזה.
מה עוד צריך לקרות כדי שנתניהו יפטר את רונן בר?
חבר מתאריך 16.1.23
4250 הודעות, 32 מדרגים, 53 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 30.4.12
10722 הודעות, 34 מדרגים, 47 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חיים פרלמן לא רצח ולא כלום. התעללו בבן אדם והשחירו ציבור שלם.
ביבי צריך ללכת הביתה ולו רק בגלל הסיפורים האלה.
שכחו מה מטרת השבכ בסוף זה יתהפך על ביבי כמו מערכת המשפט
אה וכמו כן מעצר הבחור שעשה סרט על מעללי השבכ הוא מעצר פוליטי ק.ג.ב כמו ברוסיה ואינו קשור כלל בבטחון המדינה
חבר מתאריך 18.5.14
5132 הודעות, 32 מדרגים, 51 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
זה התחיל מכביכול הצעת עבודה במוסד ועוד שלל אגדות בהמשך. עד שקלטתי וניתקתי קשר.
מדובר במושחתים שהורסים חיים לחפים מפשע בלי לשלם שום מחיר על זה
חבר מתאריך 25.12.14
6594 הודעות, 35 מדרגים, 70 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 12
ביניהם הגיע איזה חמור, שגם השם הבדוי שלו זה "אייל", וניסה להתסיס אנשים תמימים ברגע חולשה גדול (אחרי שחברים שלהם נהרגו בפיגוע) ללכת לשרוף מסגדים. חארות חארות. בושה בושה בושה
חבר מתאריך 25.1.23
בתגובה להודעה מספר 12
תראה את כל ראשי השב"כ לשעבר איך הם מתבטאים ותבינו עם מי יש לנו עסק אוהבי כסף ושלמונים
חבר מתאריך 17.5.10
55799 הודעות, 271 מדרגים, 508 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 12
חבר מתאריך 27.10.16
2079 הודעות, 9 מדרגים, 14 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 4.9.24
1539 הודעות, 9 מדרגים, 18 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 2.4.12
85372 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
אולי המחלקה היהודית משתמשת בנתונים ממערכת החינוך ולשכות הגיוס כדי לחפש אנשים לא חכמים ולנסות לעבוד עליהם.
חבר מתאריך 18.5.14
5132 הודעות, 32 מדרגים, 51 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 18
המניפולציות שלהם מושקעות מאוד וזה לא פשוט לבחור חרדי צעיר שלא מכיר את העולם הגדול לקלוט סיטואציות כאלו לאשורן.
והם מחפשים לפי קריטריון די ברור קשרים לגבעות או לפעילי ימין.
חבר מתאריך 2.4.12
85372 הודעות
בתגובה להודעה מספר 20
ערכתי לאחרונה בתאריך 10.11.24 בשעה 00:08 בברכה, זבנג וגמרנו
אני לא חושב שהפרשנות שלו למשימה הראשונה נכונה, הם לא ניסו לסחוט אותו אלא לגרום לו להתרגל לעשות משימות קטנות נגד יהודים כדי שאחר כך יהיה לו יותר קל לעשות משימות יותר גדולות. כמו המשימות הראשונות שהאיראנים נתנו לסוכנים שלהם בישראל, הם לא עשו את זה כדי לסחוט אותם אלא כדי שהם יתרגלו לעבוד אצלם. אין לארגונים כאלה אינטרס לשרוף סוכנים שלהם, זה ירתיע אנשים אחרים לעבוד אצלם, ולכן האיום לחשוף אותם כדי שימשיכו לעבוד בשבילם הוא איום לא אמין והם לא משתמשים בו.
גם הפרשנות הלא נכונה הזו מראה שמדובר בבן אדם לא כל כך חכם.
עוד אפשרות היא שכל זה היה בכלל תרגיל חקירה כדי לגרום לו להודות או להפליל את עצמו בפעולת תג מחיר בכפר הזה שהוא אומר שהוא הכיר את הדרכים אליו. אם זה מה שקרה, אז ברגע שהמפעיל אמר את המילה "סילת" הוא שרף את עצמו, אבל זה לא משהו שהנחקר יכול להגיד בעיתון:
https://www.btselem.org/hebrew/node/215271
חבר מתאריך 6.6.22
1589 הודעות
בתגובה להודעה מספר 23
חבר מתאריך 2.4.12
85372 הודעות
בתגובה להודעה מספר 30
חבר מתאריך 13.1.15
103528 הודעות, 226 מדרגים, 420 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 25.1.23
בתגובה להודעה מספר 24
אמת ויציב אבל יש להם נושאים כמו הפולטי שהם מתערבים והכל קשור לכסף תבינו את זה
חבר מתאריך 27.12.17
80466 הודעות, 192 מדרגים, 296 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 6.9.19
44214 הודעות, 98 מדרגים, 29 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
ג'יימס בונד.
חבר מתאריך 2.9.07
131428 הודעות, 409 מדרגים, 644 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 9.9.24
בתגובה להודעה מספר 34
חבר מתאריך 18.12.13
10459 הודעות, 69 מדרגים, 134 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
נסיון (שוב) לא מוצלח של השב"כ
מקווה שבהגנה על מדיננת ישראל מהאוייב הערבי הם מצליחים יותר
חבר מתאריך 18.5.15
9493 הודעות
בתגובה להודעה מספר 36
ארגון כושל שמצליח רק בהתעללות ביהודים
חבר מתאריך 18.12.13
10459 הודעות, 69 מדרגים, 134 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 37
היו להם הצלחות לא מבוטלות בסיכון חוליות טרור וחיסולי בכירים.
י
חבר מתאריך 18.5.15
9493 הודעות
בתגובה להודעה מספר 38
חבר מתאריך 28.7.19
5975 הודעות, 62 מדרגים, 123 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
כמה מאמצים מפעילים נגד יהודים, לא יאמן...
חבר מתאריך 23.2.20
15439 הודעות, 33 מדרגים, 50 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מבחינתם יהודים שרוצים ליישב את כל חלקי הארץ הם האויב.
חבר מתאריך 5.3.23
512 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
חטיבה מיותרת של עובדים משועממים שמשחקים "חסמב"ה" על חשבוננו.
החטיבה היהודית עולה מאות מיליוני ש"ח בשנה מתקציב המדינה והתפוקה מהם אפסית, אם בכלל. הגיע הזמן לבטל את החטיבה המיותרת הזאת.
חבר מתאריך 4.2.24
380 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0