ראש המנהל האזרחי בריאיון מיוחד מבהיר כי היחידה שלו כמו כל צה"ל כפופה להחלטות הדרג המדיני ולדבריו אנחנו מדינה שיש לה צבא ולא להיפך. עוד אמר: "אין מה להשוות טרור פלסטיני לפעולות מתיישביםהראיון המלא: https://www.ynet.co.il/news/article/h1tyergqyl
ראש המנהל האזרחי תת אלוף הישאם אבראהים, התייחס בראיון לעיתון "ידיעות אחרונות" לפינוי המאחזים ואמר כי כמו כל צה״ל היחידה בפיקודו כפופה לממשלה.
"אם הדרג המדיני החליט שיאכפו פחות מאחזים ישראלים אז אוכפים פחות מאחזים ישראלים. איפה שאנחנו מבינים שיש בנייה בלתי חוקית שפוגעת בביטחון אני פועל בערוץ הביטחוני דרך מפקד פיקוד מרכז והדרג הצבאי, ולעיתים נדירות, בהתערבות שר הביטחון. כמו הפינוי של עוז ציון. יש שם כמה נערים שישבו באדמות פלסטיניות פרטיות קרוב לכפר פלסטיני. הנערים הללו פורעי חוק שפגעו בחיילים שלנו. הם הפכו את המרחב של עוז ציון למוצב קדמי שממנו יצאו לפעולות תג מחיר בכפרים הפלסטיניים".
תת אלוף אבראהים התייחס בראיון לתיאום הביטחוני בין צה״ל למנגנונים, תיאום המתבצע באמצעות היחידה: ״אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, ויש פה מדינה עם צבא ולא להפך. יש החלטת קבינט לשמר את היציבות ברשות הפלסטינית כדי לשמר יציבות ביטחונית ביו"ש. עצם העובדה שאנחנו יודעים בשיח מול הרשות להשיג דברים שמחזקים את הביטחון, זה חיובי. לדוגמה, כניסות ישראלים לשטחי A. בגלל התיאום ההדוק אני יודע לעשות טלפון, ומיד המנגנונים נותנים הגנה ומוציאים את הישראלים החוצה. ככה מצילים חיים. כשאני מבצע הערכת מצב באירועים מיוחדים, והמנגנונים נמצאים בשטח ועוסקים במשילות בזמן שאנחנו פועלים, אז הם תורמים לביטחון. יחד עם זאת, ב־7 באוקטובר למדנו שביטחון תושבי ישראל, פה ביו"ש או בתל־אביב, זה רק אחריות שלנו".
עוד אמר: "אני בדעה שיש לפעול ללא פשרות מול הפלסטינים ומול הישראלים - כל מי שמפעיל אלימות״. מפקד המנהל האזרחי, תת אלוף אבראהים הבהיר כי ״ברור שאין מה להשוות טרור פלסטיני לפעולות של מתיישבים. אבל יש פה בשוליים, פעילות של מתיישבים נגד פלסטינים, זה דבר שהוא לא יהודי ולא מקובל, לא על ידי כוחות הביטחון ולא על על ציבור המתיישבים שמוקיע את הדבר הזה. צריך להילחם בזה ביד קשה וצריך לדעת לסגור מעגל מול הפורעים שמקומם מאחורי סורג ובריח".
נזכיר כי עד לפני פחות שנה, פיקד תת אלוף הישאם אבראהים על חיל השריון והוביל את התמרון בצפון הרצועה, אבראהים איבד במלחמה חברים קרובים, ביניהם מחט 401 אל״מ אחסאן דקסה וסא״ל סלמאן חבאקה, שניהם פקודיו מהחיל וחברים קרובים, בני העדה הדרוזית, אבראהים התייחס לנפילתם: ״זה מחדד אצלי את השליחות שבגללה אנחנו כאן. נכשלנו ב־7 באוקטובר. אנצור בלבי את הכישלון הזה כל החיים כדי להבין מה המחיר אם אני לא עומד במשימה. יחד עם זאת, אני חושב שהצבא התעשת ומאז הוא מביא הישגים אסטרטגיים. אני גאה להיות חלק מזה", אמר.
https://www.bhol.co.il/news/1679425
חבר מתאריך 22.2.22
40537 הודעות, 176 מדרגים, 319 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
רק תעיף את המילה פלסטיני מהלקסיקון
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 17.5.10
55927 הודעות, 271 מדרגים, 508 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
ב"ה הוא לא נשמע אחד מבעלי הקונספציה
חבר מתאריך 30.11.16
14170 הודעות, 44 מדרגים, 81 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 24.7.14
9808 הודעות, 92 מדרגים, 138 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
וליהודים משתולל בחימה ומפעיל את צה"ל על כל קראוון ואוהל כמו שהיה היום בלילה.
עובדים במנהל 200 פלסטינים עם פנסיה תקציבית שאושרה להם לפני כמה שנים כי זה לא לפי החוק הישראלי.
גנץ בזמן כהונתו עם בנט ואבואדולף מאזן
חברו משכבר הימים התעלם בכוונה מאלפי בניות לא חוקיות
חבר מתאריך 20.1.23
5137 הודעות, 36 מדרגים, 72 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
אחרי ה7.10 אפשר להפסיק את כל השיח הרעיל כלפי ההתיישבות? אין מקום ללאומיות פלסטינית בין הים לנהר. אפשר להתאחד סביב זה, סביב כיבוש דרום לבנון, סביב הביטחון והציונות. לא תהיה פה מדינת הלכה ולא תהיה פה יוריסטוקרטיה.
חבר מתאריך 18.2.12
9063 הודעות, 51 מדרגים, 85 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
שמטרתו לסבך את המצב ביו"ש לרעת ישראל ולסייע דה פקטו בהקמת מדינה פלסטינית עוינת בלב ישראל.
חבר מתאריך 15.2.16
11265 הודעות, 78 מדרגים, 145 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 6
אם רוב העובדים שם הם מההתיישבות עצמה
חבר מתאריך 1.4.12
15468 הודעות, 124 מדרגים, 189 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 26.1.06
23783 הודעות, 104 מדרגים, 181 נקודות. ראה משוב