גירסת הדפסה        

קבוצות דיון סקופים נושא #880586 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 880586        
סופר
חבר מתאריך 18.1.24
1392 הודעות
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    12:35   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

ראש מועצת שלומי: ''427 בתים נפגעו בשלומי, רבים מהם מטילי בורקאן; אני מקדם תוכנית שתבטיח את ביטחון התושבים, ולא קורא להם לחזור כעת לבתים''  

ערכתי לאחרונה בתאריך 09.12.24 בשעה 13:15 בברכה, סופר

קשה להשיג את ראש מועצת שלומי, גבי נעמן, בימים אלו. הוא עסוק עד מעל לראש, לא רק בניהול הקשר האישי שיצר עם תושביו הפזורים ברחבי הארץ, אלא גם בשורת פגישות שהוא עורך, בין היתר עם בכירים בצה"ל ועם גורמים שאמונים על שיקום הצפון.

איך אתם רואים את הסכם הפסקת האש? אנו שואלים את נעמן כאשר הוא מתפנה לשיחה לאחר ישיבה נוספת שעסקה בשיקומה של שלומי.

"על הסכם הפסקת האש הממשלה החליטה וצה"ל מייצר את ההסכם בשטח", הוא פותח. "החשש שלנו הוא בעיקר מהיעדר רצועת ביטחון של שניים-שלושה קילומטרים בגבול. אנו חוששים שזה עלול חלילה לפגוע באזרחים עם התקרבות פעילי חיזבאללה אל הגבול, כולל כמובן לשלומי הסמוכה לגדר הגבול".

מה הפתרון לדעתך במצב הנתון?

"אני עומד על כך שצה"ל יתייצב צפונה מקו הבתים, יציב שם בסיסים ויפעל לאבטח את המקום. לכן נצטרך לבנות פה - יחד עם פיקוד העורף ופיקוד צפון - מערך שונה לחלוטין ממה שידענו לפני שבעה באוקטובר, ולבחון היטב האם יש מענה ביטחוני לתושבים, כך שאנו אכן צפויים לחודשים מאוד מתוחים עד שנאמר לתושבים אתם יכולים לשוב לבתיכם באופן מלא".

כלומר, אינך קורא לתושבים לשוב לבתיהם בעת הזו?

"אנו נקרא לתושבים לשוב בעוד כחודשיים, לאחר שנקים כאן מערך שנדע שיוכל להגן עליהם היטב. ביום שלישי הקרוב, אני אמור להיפגש עם גורמי ביטחון נוספים, שיגיעו עם מפות ותוכניות מסודרות שנועדו לפרוס את התוכנית של צה"ל להגן על שלומי. גם לי כמובן יש דעה מאוד מוצקה בנושא, ובסוף נבנה מערך ביטחון ראוי בלי לסמוך על שום דבר מלבד מראה עיניים".

הזהירות כעת היא על סמך מחדל העבר. האם האמנתם שהאירועים בדרום אפשריים אצלכם?
"לא, הופתענו מאוד ממה שקרה בעוטף עזה, והתגלה שבצפון יכל להיות גרוע אף יותר".

מה אתה כן ממליץ לתושבים לאחר הפסקת האש?

"אני קורא להם להגיע לבתים, לאוורר אותם, זה גם יפוגג את החשש וגם יאפשר להם להתכונן לחזרה. כאשר אנשים מגיעים ורואים, ויותר יקל עליהם לשוב לאחר שנשיג הסדרי ביטחון טובים לאזור".

האם יש תושבים שלא ממתינים וכבר שבו לבתיהם?

"מעטים חזרו", הוא משיב. "אתן דוגמה מוחשית לחשש שירד בצורה דרמטית: מאז פרוץ המלחמה אני שוהה כאן לבד בשבתות, הרחק ממשפחתי. בשבת האחרונה הם הגיעו לראשונה, נשמעו קולות של תינוקות – נכדיי – בבית, וזה היה מרגש".

מה מצב הבתים בשלומי?

"לא מעט בתים נפגעו לצערי. בשלומי יש לנו כארבע מאות עשרים ושבעה בתים שנפגעו מפגיעות טילי חיזבאללה. טילי הבורקאן (טילים בעלי ראש נפץ גדול במיוחד בן מאות קילוגרמים של חומרי נפץ) חוללו כאן שמות. כל טיל כזה שפגע כאן גרם לפגיעה סביבתית מאוד גדולה. וכעת אנו בתהליך של שיקום המקום".

האם לדעתך יש כאלו שלא יחזרו?

"אני אדם מאוד אופטימי וחושב שמאה אחוזים מתושבי שלומי יחזרו. אבל גם אם כרבע מהתושבים לא ישובו ויכאב לי על כך מאוד, יגיעו אחרים שיבקשו לגור כאן. היום (שני) יבקר אצלי מנהל המחוז של מקרקעי ישראל, וכנראה נצא בהודעה משותפת שנפתח שכונה חדשה דרומית לשלומי וגם נפרסם מכרז לבניית בית מלון בשלומי. זו הדרך שלנו להראות שאנו המנצחים ולא החיזבאללה", הוא מסכם ושב לפעילות השיקום האינטנסיביות של המועצה.

מקור: 'מרכז העניינים'

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה         (ניהול: למבזק)        
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  בהצלחה עט הזמיר 09.12.24 12:49 1
  אנשים מתחילים להגיע לנקות/ לסדר/ לתקן. רוב המשפחות מתכננות לחזור בחופשת הקיץ לקראת שנת הלימודים הבאה איזי מהחונטה 09.12.24 13:25 2
  החיזבאללה הובס, ואין שום סכנה ממנו. אפשר לחזור. עכביש 09.12.24 13:27 3
     עדיין קיים ככוח, ואין בכלל ספק שהוא יתחמש מחדש שוב סופר 09.12.24 13:31 4
         מי יחמש אותו ואיך? עכביש 09.12.24 13:56 5

עט הזמיר לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 9.9.24
2668 הודעות, 15 מדרגים, 26 נקודות.  ראה משוב
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    12:49   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. בהצלחה  
בתגובה להודעה מספר 0

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
איזי מהחונטה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 4.3.18
73314 הודעות, 185 מדרגים, 264 נקודות.  ראה משוב
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    13:25   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. אנשים מתחילים להגיע לנקות/ לסדר/ לתקן. רוב המשפחות מתכננות לחזור בחופשת הקיץ לקראת שנת הלימודים הבאה  
בתגובה להודעה מספר 0

לא פשוט להחזיר בית וחצר שהיו נטושים 14 חודש
גם בית שלא נפגע ישירות, ניזוק מההדף של הבורקאן

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
עכביש לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 17.9.15
23060 הודעות, 120 מדרגים, 203 נקודות.  ראה משוב
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    13:27   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. החיזבאללה הובס, ואין שום סכנה ממנו. אפשר לחזור.  
בתגובה להודעה מספר 0

סופר
חבר מתאריך 18.1.24
1392 הודעות
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    13:31   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. עדיין קיים ככוח, ואין בכלל ספק שהוא יתחמש מחדש שוב  
בתגובה להודעה מספר 3

עכביש לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 17.9.15
23060 הודעות, 120 מדרגים, 203 נקודות.  ראה משוב
יום שני ח' בכסלו תשפ''ה    13:56   09.12.24   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. מי יחמש אותו ואיך?  
בתגובה להודעה מספר 4

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות