אסף ויס, אחיו של רס"ב (מיל') אילון ויס שנפל בעזה, מספר על הפרויקט שנולד לזכרו ומביא לגיוס מחודש של חיילים שקיבלו פטור משירות.אסף ויס, אחיו של רס"ב (מיל') אילון ויס מפסגות שנפל בפיצוץ מטען על טנק בעזה, מספר על הפרויקט שנולד לזכרו, 'חוזרים למדים' שהצליח לגייס בחזרה עד כה כ-1,400 חיילים שהיו בפטור ורצו לחזור לשירות מילואים.
"תוך כדי שישבנו שבעה, הגיעו לנו סיפורים שאנשים שסיפרו לנו, שאילון הותיר עליהם השראה מאוד גדולה, מעצם העובדה שהוא היה בן 49, עם שבעה ילדים, סבא, שהיה עם כל הפטורים האפשריים ועדיין שירת. אותם אנשים סיפרו שהם מוגדרים בפטור ומאוד רוצים להתגייס ללחימה ולא מאפשרים להם. גילינו שרוב הסיבות לפטור הן ביורוקרטיות. לדוגמה, כל חיל הים יוצא למאגר של פטור כי אין מילואים בחיל הים. גיל הפטור ירד ל-35. סך כל מחזיקי הפטור מגיע לכ-40 אלף איש. מן הסתם לא כולם רוצים לחזור", מספר ויס.
השלב הבא היה לבנות טופס גוגל מאוד פשוט כדי לאסוף את הנתונים. "כשקיבלנו 100 תגובות התלהבנו, כשהגענו ל-200 ו-500 ההתלהבות רק הלכה וגדלה. הגענו אחרי מספר חודשים לכ-4,100 אנשים שפנו אלינו מיוזמתם. הם ראו את הרעיון הפייסבוק ובמקומות אחרים, גם בערוץ 7, ורצו להתגייס".
בשלב הזה התברר שלמרות המחסור בלוחמים, בדרגים הבכירים בצה"ל, לא ממהרים לאמץ את היוזמה. "בהתחלה היינו תמימים, חשבתי שנבוא לצבא עם רשימה של אלפיים איש, וישר זה יזיז את הדברים. הבנו שלפעמים נכון לעבוד יותר מלמטה. כשהפרויקט נחשף, גם בעלי תפקידים בתוך הצבא, מג"דים וסמג"דים, שמעו על זה, הרימו טלפונים וביקשו לגייס לוחמים. הרי יש שחיקה גדולה במלחמה ומקום המדינה לא היה כזה עומס של ימי מילואים. היופי בתהליך שאנחנו רק שדכנים. היחידות עושות את כל הפעילות מול אכ"א ומחזירות את הלוחמים לשירות.
בזכות אילון יש היום 1,400 חיילים שחזרו לשרת במילואים מפטור. אלה מספרים של מעל חטיבה. היום אנחנו כבר לא רק המשפחה בעניין הזה אלא אנשים שזה בדמם הקימו חמ"ל, תכננו בוט והקימו אתר אינטרנט. הצבנו לעצמנו יעד להגיע ל-10,000 חיילים שיחזרו מפטור למילואים".
ויס לא רק מדבר ומקדם את הפרויקט אלא מהווה דוגמה אישית. "אני חזרתי מפטור בשבעה באוקטובר ואחד השלישים שדיברתי איתו שאל אותי אם אני רוצה להצטרף אליהם לעזה והוסיף 'אבל מחר בבוקר צריך לבוא לחתום על נשק'. חזרתי הביתה, שיתפתי את אישתי ולמחרת יצאתי. אני כיום חלק מפלוגה, שמשרתת תחת אוגדה 162. אני מרגיש שזו שליחות שלי, לא רק לדבר על 'חוזרים למדים' אלא ממש לקחת חלק בזה".
"אילון אמנם נהרג בעזה לפני יותר משישה חודשים, אבל רוחו וההשראה שלו, מפעמת פה איתנו. זו זכות גדולה להצליח לעשות מיזם שמשלב הנצחה והשפעה משמעותית על עם ישראל בתקופה הזו", הוא מסכם.
https://www.inn.co.il/news/655966?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=share
חבר מתאריך 7.6.23
20644 הודעות, 106 מדרגים, 199 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 3.4.18
13918 הודעות
בתגובה להודעה מספר 1
חבר מתאריך 6.9.19
45943 הודעות, 99 מדרגים, 31 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 4
עצוב מאד. חבל.
חבר מתאריך 4.4.22
4203 הודעות, 65 מדרגים, 128 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
חבר מתאריך 27.9.19
7696 הודעות, 48 מדרגים, 82 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
לבין הטינופות העושות לביתם ומתגייסות כדי לשרת את עצמם ואת מעמדם החברתי, ועוד מעזות להשתמש בזה אח''כ לטרור פוליטי (שאין מה לעשות, מגיעים לרוב מהשמאל המטונף) אז זו אולי הפרדה מלאכותית - אבל היא לחלוטין קיימת.
אגב, מבלי לבדוק, אני מוכן להתחייב לך, שגם מה 1400 המוזכרים שאכן חזרו לשירות, רוב רובם המכריע הוא ממצביעי מפלגות הימין..
חבר מתאריך 30.11.03
48091 הודעות, 192 מדרגים, 381 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 7
חבר מתאריך 24.2.17
3497 הודעות, 6 מדרגים, 8 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
חבר מתאריך 24.10.14
6680 הודעות, 67 מדרגים, 106 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 9.9.24
2944 הודעות, 16 מדרגים, 28 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 2
חבר מתאריך 30.7.23
1171 הודעות, 4 מדרגים, 8 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 3
😉
חבר מתאריך 24.4.15
15064 הודעות, 73 מדרגים, 133 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 3
חבר מתאריך 15.12.14
11090 הודעות, 57 מדרגים, 114 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 6.9.19
45943 הודעות, 99 מדרגים, 31 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 16.6.21
8023 הודעות, 136 מדרגים, 272 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
עם ישראל מצדיע לכם
עם ישראל חי ויחיה לנצח נצחים ❤️🔥💖🇮🇱❤️🔥
חבר מתאריך 12.4.24
5930 הודעות, 43 מדרגים, 36 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
יש שם גורמים שעושים חבלות בכוונת מכוון בסיקול גיוס אנשים שמתחננים כבר שנה ו3 חודשים להתגייס!!!!
אני קורא לשבכ או למוסד או לוועדת חוץ וביטחון של הכנסת להיכנס מייד לעובי הקורה ולרדת לפרטי פרטים מה לעזאזאל מתרחש במשרדי אכא!!!!
יש מעל עשרות אלפי אנשים, מעלללל!!
שבולמים אותם באכא להתגייס בחזרה ללא שום סיבה שום סיבה!!
מישהו במערכת צריך לבדוק מייד מה מתרחש שם.
חבר מתאריך 10.1.24
819 הודעות, 4 מדרגים, 3 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 27.9.19
7696 הודעות, 48 מדרגים, 82 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 11
חבר מתאריך 3.8.18
31209 הודעות, 69 מדרגים, 128 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0