גירסת הדפסה        
   
קבוצות דיון סקופים נושא #886770 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 886770        
כל כתם
חבר מתאריך 8.9.19
6571 הודעות
יום שלישי ו' בשבט תשפ''ה    16:01   04.02.25   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

הבהלה לזהב בניו יורק מובילה למחסור במטילי זהב בלונדון  

 
  
החשש כי טראמפ יטיל מכסים על המתכת היקרה גרם לסוחרים בארה"ב לצבור מלאי זהב בשווי 82 מיליארד דולר. התוצאה: מחסור במטילי זהב בבנק המרכזי של אנגליה שמתקשה לעמוד בביקוש

זינוק במשלוחי הזהב לארצות הברית הוביל למחסור במטילי זהב בלונדון. הסוחרים צברו מלאי בשווי של 82 מיליארד דולר בניו יורק על רקע החששות מהמכסים שישית ממשל טראמפ. כך, זמן ההמתנה למשיכת מטילי זהב המאוחסנים בכספות הבנק המרכזי של אנגליה, עלה ממספר ימים לבין ארבעה לשמונה שבועות, כך לפי אנשים המעורים בהליך. זאת מכיוון שהבנק המרכזי מתקשה לעמוד בביקוש.
"אנשים לא יכולים להשיג זהב בגלל שכמות גדולה כל כך נשלחה לניו יורק, והשאר תקוע בתור", אמר בכיר בתעשייה. "הנזילות בשוק בלונדון התפוגגה".

מאז הבחירות בארצות הברית בנובמבר, סוחרי הזהב והמוסדות הפיננסיים העבירו 393 טונה לכספות של בורסת הסחורות של ניו יורק (COMEX), כך שרמות המלאי שם עלו בקרוב ל-75% ל-926 טונה – הרמה הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2022.
אולם, לפי בכירים בתעשייה כלל תזרים הזהב לארצות הברית הוא ככל הנראה גבוה בהרבה מהנתונים שפרסמה בורסת הסחורות, זאת מכיוון שככל הנראה היו משלוחים נוספים לכספות פרטיות בניו יורק שבבעלות HSBC וג'יי.פי מורגן. שני הבנקים סירבו להגיב.
סוחרים טוענים שהמשלוחים נועדו כדי להימנע מהמכסים שייתכן שיושתו על זהב בהוראתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. "התחושה היא שטראמפ עלול להטיל מכסים חדשים על מתכות גולמיות שיכנסו לארצות הברית, כולל על זהב", אמר מייקל היי, ראש מחלקת מחקר הסחורות בסוסייטה ז'נרל. "יש מאמצים ותנועה בקרב המשתתפים בשוק הזהב כדי להגן על עצמם".

המשלוחים הללו הם גם התוצאה של מחירים גבוהים יותר במסחר בחוזים העתידיים בניו יורק מאשר בשוקי ההון בלונדון. הזדמנות הארביטראז' הלא שגרתית הזו תמרצה את הסוחרים לשלוח את המתכת מעבר לאוקיינוס.
בינתיים טראמפ הצהיר שיטיל מכסים על קנדה, מקסיקו וסין, אך הכניס לתוקף בינתיים רק את המכסים על בייג'ינג. עם זאת, הוא עוד לא ציין ספציפית אם בכוונתו להטיל מכס על זהב, אף שהוא מאיים כל העת להטיל מכסים על כלל היבוא לארצות הברית.
מאז תחילת השנה עלו מחירי הזהב ב-5% , והם נמוכים כעת ב-כמעט 30 דולר מהשיא של כל הזמנים שנקבע באוקטובר ועומד על 2,790 דולר לאונקיה.

לונדון וניו יורק הם שני שווקי המסחר המרכזיים בזהב, כשמרבית המסחר הפיסי מתרחש בבריטניה, בעוד ששוק החוזים העתידיים הוא בארצות הברית. רבים ממשתתפי השוק משווים את הבהלה הנוכחית לזהב בארצות הברית לסיטואציה שנוצרה בזמן מגפת הקורונה, כשהסגרים וחוסר הוודאות סביב משלוחים של זהב הציתה זינוק במלאי הזהב בבורסת הסחורות בניו יורק.
הבנק המרכזי של אנגליה מחזיק בזהב עבור צדדים חיצוניים כמו מוסדות פיננסיים, וכן עבור בנקים מרכזיים אחרים ומשרד האוצר הבריטי. נגיד הבנק, אנדרו ביילי ניסה להפחית מחשיבות העלייה הזו בזמני ההמתנה להוצאת זהב מהכספות. "לונדון נותרה שוק הזהב המרכזי בעולם. מי שמעורב בשוק הזה ורוצה לסחור או להשתמש בזהב שלו, באמת חייב שהוא יהיה בלונדון", אמר בשבוע שעבר לוועדת האוצר של הפרלמנט.
מלאי הזהב בבורסת הסחורות בניו יורק זינק החודש ב-36%, עם תזרימים של 244 טונה- תזרימי הזהב הגבוהים ביותר מאז מאי 2020, בשיא המגפה.
סוחרים טענו כי הם זקוקים לגישה לזהב כדי לעמוד בחוזים עתידיים מסויימים, שמאפשרים לקונה לקבל משלוחים פיסיים של זהב. "התנועה של זהב שצריכה לעשות את דרכה לניו יורק, היא למעשה מה שהובילה לעלייה במלאי", אמר ג'ון קוונטוני, אסטרטג במועצת הזהב העולמית. "כתוצאה מכך הרבה אנשים רוצים להקדים את המגמה, וזה מה שמוביל לעליות בשוק החוזים העתידיים".

עם זאת, קוונטוני אמר כי הוא שומר על זהירות אופטימית ומאמין שישנה סבירות גבוהה שהמכסים המתקרבים לא יכללו זהב. "מהרטוריקה של הממשל לא עולה התחושה שבכוונתם לכוון נגד מתכות מוניטאריות", אמר.
בשבוע שעבר, החוזים העתידיים ליוני נסחרו בניו יורק בפרמיה של עד 60 דולר לאונקיה לעומת המחיר בלונדון. הפער הזה הצטמצם מאז בחזרה ל-10 דולר לאונקיה, זאת על רקע המעבר של זהב לניו יורק.
https://www.calcalist.co.il/world_news/article/bypaiijtkx



              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה         (ניהול: למבזק)        
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  מוזמנים לקבוצת הזהב שלי בוואטסאפ כל כתם 04.02.25 16:01 1
     מכתב פיצה 04.02.25 16:28 2
  לפי מחירי הנכסים האחרים והאינפלציה שהיתה במחירים, הזהב צריך להיות פי כמה יותר גבוה... מרעישלבן 04.02.25 17:06 3

   
   
כל כתם
חבר מתאריך 8.9.19
6571 הודעות
יום שלישי ו' בשבט תשפ''ה    16:01   04.02.25   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. מוזמנים לקבוצת הזהב שלי בוואטסאפ  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
https://chat.whatsapp.com/B5IJNkpIV9YFF5g10RiYa2



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
פיצה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 24.12.19
11259 הודעות, 56 מדרגים, 64 נקודות.  ראה משוב
יום שלישי ו' בשבט תשפ''ה    16:28   04.02.25   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. מכתב  
בתגובה להודעה מספר 1
 
  



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
מרעישלבן
חבר מתאריך 22.10.24
493 הודעות
יום שלישי ו' בשבט תשפ''ה    17:06   04.02.25   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. לפי מחירי הנכסים האחרים והאינפלציה שהיתה במחירים, הזהב צריך להיות פי כמה יותר גבוה...  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
התחיל לזוז כמו שצריך השנה



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
   
   


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות