**הבית הלבן: ארה"ב משיקה מחשב-על חדשני לקידום חדשנות באנרגיה ומובילות בתחום הבינה המלאכותית**תאריך: 30 במאי 2025, 03:21 לפנות בוקר (שעון ישראל)
הבית הלבן פרסם אמש (29 במאי 2025) הודעה רשמית בעמוד הטוויטר שלו, בה שיתף מחדש פוסט של משרד האנרגיה האמריקאי (@ENERGY) המכריז על שיתוף פעולה חדש עם חברות הטכנולוגיה המובילות NVIDIA ו-Dell Technologies. במסגרת הפרויקט, שיובל על ידי שר האנרגיה כריס רייט, מתוכנן להיבנות מחשב-על מתקדם בשם "דאודנה" (Doudna), שצפוי להיכנס לפעילות בשנת 2026 במעבדת לורנס ברקלי הלאומית שבברקלי, קליפורניה.
המחשב, שנקרא על שם חוקרת הגנטיקה זוכת פרס נובל ג'ניפר דאודנה, מפורסמת בזכות תרומתה לפיתוח טכנולוגיית CRISPR לעריכה גנטית, ישתמש בטכנולוגיה מתקדמת הכוללת שבבים חדשים מסוג "ורה רובין" (Vera Rubin) מבית NVIDIA, המותקנים בשרתים מקוררי נוזל של Dell. על פי ההודעה, המחשב החדש ישרת כ-11,000 חוקרים וצפוי להפוך לכלי מרכזי בקידום מחקר מדעי בתחומים כמו כימיה, פיזיקה, ביולוגיה ועוד, תוך שימוש נרחב בבינה מלאכותית (AI).
בהכרזה שנערכה במעבדת ברקלי, שר האנרגיה כריס רייט הדגיש את חשיבות הפרויקט במסגרת המאמץ הלאומי של ארה"ב להבטיח את מובילותה במירוץ הבינה המלאכותית העולמי. "המחשב הזה יהיה כוח מניע לחדשנות מהירה שתבטיח את ניצחונה של אמריקה בתחום ה-AI," אמר רייט. הוא הוסיף כי ממשל טראמפ מחויב לנצל את התשתיות המחקריות המתקדמות של המדינה כדי לשמור על יתרון טכנולוגי ואסטרטגי.
הפרויקט גם משקף את הדאגות הגוברות בארה"ב בנוגע לביטחון הלאומי והתחרות הטכנולוגית מול סין. לאחרונה, הסנאטור טום קוטון, המיועד לעמוד בראש ועדת המודיעין של הסנאט, התריע בחשבון הטוויטר שלו מפני הסיכונים הכרוכים בהעברת שבבים מתקדמים של בינה מלאכותית לסין. לדבריו, "אסור לנו לאפשר לסין להשתמש בטכנולוגיה שלנו נגדנו – עלינו להגן על היתרון הכלכלי והטכנולוגי שלנו."
המחשב "דאודנה" צפוי להוות צעד משמעותי במאמצי ארה"ב לשלב בינה מלאכותית במחקר מדעי, תוך חיזוק מעמדה כמובילה עולמית בתחום. המהלך זוכה לתמיכה רחבה בקרב הקהילה המדעית והטכנולוגית, שרואה בו הזדמנות לקדם פריצות דרך במגוון תחומים המשפיעים על עתיד האנושות.
---
https://x.com/energy/status/1928224634694160540?s=46&t=a-01WRDH-Rtm76KE7LTfMw
**מקור:** פוסטים בחשבונות הטוויטר של הבית הלבן (@WhiteHouse) ומשרד האנרגיה האמריקאי (@ENERGY), וכן דיווחים נוספים ממקורות אמינים.
חבר מתאריך 21.1.09
2829 הודעות, 33 מדרגים, 64 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
לעתיד טוב יותר וחיים איכותיים וארוכים יותר?
או זה יהיה שוב בסגנון התחרות מי היה בחלל/על הירח ראשון?
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 5.3.23
3220 הודעות, 20 מדרגים, 13 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 5.1.24
1720 הודעות, 7 מדרגים, 14 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
אבל יש גם הסבר הגיוני במקרה זה.
פשוט, הסינים, החוקרים הסיניים ובעלי העסקים הסיניים מעורבים עמוק ברוב תהליכי החדשנות בעולם. באוניברסיטאות, במכוני המחקר ובחברות ההייטק.
הם חתומים על רבים מהמחקרים החדשים ופורצי הדרך בפיזיקה, בכימיה ובביולוגיה. ואין מתחרה להם בריגול תעשייתי...
לכן, שום דבר לא מבטיח לארה"ב יתרון ונצחון. הם לגמרי מאותגרים על ידי הסינים.
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 7.2.13
16680 הודעות, 54 מדרגים, 86 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 6.6.22
9149 הודעות, 34 מדרגים, 66 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 15.6.16
2729 הודעות, 21 מדרגים, מינוס 17 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מדינה שהורסת את עצמה במו ידיה ( ראו מה עשתה לאחרונה לזרים, בהם גאונים רבים, בעניין ויזות לימודים להארווארד) מול מדינה שמשקיעה בהון האנושי שלה.
ה
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד