בוקר טוב... חיזוק יומי... יד' סיון חסד של אמת
ימים ספורים לאחר פטירת אשתו של הרב שלמה זלמן אויערבך זצוק"ל, הלך הרב לקנות מצרכים במכולת. נדהם בעל החנות והורה לו להשאיר את הסלים בחנות והוא ידאג להביאם לביתו.
השיבו הרב בחביבות: "לסחוב את המצרכים מהמכולת אני יכול בעצמי, אבל אם אתה רוצה לעשות חסד תלמד משניות לעילוי נשמת אשתי..."
אלפי חסדים אדם יכול לעשות בחייו, אולם רק חסד אחד נקרא חסד של אמת - חסד עם הנפטרים.
לא עלינו, יש אנשים שעזבו את העולם עם "שקים" מעטים של מצוות, וגם כשעלו עם "שקיהם", לא תמיד הם היו מלאים באוצרות נוצצים, לעיתים הם היו חלודים ומעופשים.
כשם שאנו עוזרים בחוץ, מסייעים, נותנים צדקה לעני, יש הזקוקים לעזרה שלנו הרבה יותר... הנפטרים, לא עלינו. חסד ללא תמורה, ללא רצון לקבל, זהו חסד אמיתי.
לעיתים סומכים אנו על הבאים אחרינו שיעשו בשבילנו, אשרינו שנזכה לכך, אולם ראוי ורצוי לכל אדם לעשות לעצמו, למלא את "שקו" ולא לחכות לאחרים שאולי ימלאו אותו.
עשה למען גלמודים, תן מהונך ומזמנך להחיות אחרים, אך אל תשכח להחיות גם... אותך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
חבר מתאריך 29.3.18
24806 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד