גירסת הדפסה          
קבוצות דיון בית המדרש נושא #30478 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 30478
גבעתי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 19.5.04
41149 הודעות, 367 מדרגים, 704 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ו' בתשרי תשפ''ד    14:23   21.09.23   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

החיזוק היומי של רונן קרתא  

בס"ד

חיזוק יומי - ו' תשרי

האם אתה אוהב את הוריך יותר מאשר הם אוהבים אותך?

יעקב ורחל עמדו נרגשים תחת החופה. סביבם עמדו בני משפחה, חברים ומכרים רבים.

גם לאה, אחות הכלה עמדה שם, לבושה בשמלה לבנה, מחוייטת וצנועה.

לאה הייתה עקרה מספר שנים, עד שבורא עולם פתח את רחמה והעניק לה פיקדון יקר, בן.

בנה הקטן של לאה נכח אף הוא באירוע. במהלך החתונה אכל בנה של לאה את המעדן שהביאה לו אימו.

כשפניו מרוחות במעדן וידיו מלאות בשאריות השוקולד, ניגש אל אימו בריצה ובקריאות שמחה: "אמא, אמא, אני אוהב אותך, חבקי אותי".

כשראתה לאה את בנה מגיע אליה עם כמויות השוקולד אמרה לו: "עצור, אל תתקרב אליי!"
נפגע הילד ואמר בבכי: "אבל למה אמא? את כבר לא אוהבת אותי?"

"ברור שאני אוהבת אותך, אך אתה מלוכלך מאד, גש לכיור ושטוף את פניך וידיך, אז תבוא אליי ואתן לך חיבוק חזק ואוהב" (הרב יהונתן בן משה)

כמה אדם ייתן בשביל הוריו? הרבה מאד.

כמה ילד אוהב את הוריו? הרבה מאד.

אולם זה כאין וכאפס למה שייתנו ההורים לילדיהם וכמה אהבה יעניקו להם. לפי שאין דומה אהבת אב ואם לילדיהם לאהבת ילדים להוריהם.

אנו מצווים לאהוב את אבינו שבשמים בכל נפשנו ומאודנו, המשימה לא פשוטה כלל. אם אדם יגיע לדרגת אהבת הבורא בכל נפשו ומאודו הוא לא יתקרב לאהבתו של הבורא אליו.

בימים הללו אנו רוצים להתקרב מעט אל אבא שבשמים, מקפידים יותר על מצוות, מתפללים בכוונה ומקבלים קבלות טובות.
אנו "רצים" לאבא ורוצים "חיבוק" אוהב.

אבא, שכל-כך אוהב אותנו אומר לנו: "בניי היקרים, אני אוהב אתכם מאד, אני רוצה לחבק אתכם חזק, אך נקו עצמכם משאריות התאוות שנשארו עליכם, נקו את ידכם מגזל ומרמה, רחצו את פניכם, בואו אליי ואעטוף אתכם".

לפני שאנו רצים אל אבא, ננקה ואפילו במעט את עצמנו, נסור מרע, נעשה טוב, ונבוא אל בורא עולם נקיים יותר, טהורים יותר, והוא ברחמיו ימרק אותנו ביום הכיפורים ויהפוך אותנו ללבנים כשלג.

זכור! אבא שבשמים אוהב אותך בכל זמן, הוא מבקש שתהיה נקי וטהור יותר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות