בס"דחיזוק יומי - י' מרחשוון
כיצד תהיה סנגור טוב של הקב"ה?
רגיל היה רבי חיים מבריסק זצ"ל לצאת מביתו תוך כדי לימודו, כדי לשאוף מעט אוויר צח, ובכך תתברר לו הסוגיה היטב. כשהיה יוצא לא היה לובש את הכובע והחליפה שהיה נוהג ללבוש.
באחת הפעמים כשיצא מביתו, עבר רבי חיים ליד תחנת הרכבת, באותה עת ירד מן הרכבת אדם שלא הכיר את רבי חיים, ופנה אליו כדי לברר כתובת מסוימת - אכסניה אליה היה צריך להגיע.
רבי חיים הסביר לו כיצד עליו ללכת כדי להגיע אל הכתובת, אך הנוסע לא הבין את הסברו...
כשראה רבי חיים שהאיש אינו מבין, ליווה אותו אל הכתובת המיועדת. בדרך פנה האורח אל רבי חיים בבקשה: "עייף אנוכי מהדרך הארוכה, התוכל בבקשה לעזור לי ולשאת את מזוודתי?"
"בוודאי" השיב רבי חיים, נטל את מזוודתו מידו ונשא אותה.
דקות ארוכות נשא הרב את המזוודה אך כשהגיעו קרוב לאכסניה, אמר רבי חיים לאורח: "הנה בעוד מספר מטרים תגיע אל המקום אשר חפצת, מכאן אינני מלווה אותך ולא נוטל את חפציך".
למחרת היום לקח המארח בעל האכסניה את האורח לבקר את רב העיר, הלא הוא רבי חיים מבריסק.
כשהגיעו אל ביתו, חשכו עיניי האורח, הוא נדהם לגלות כי האיש שהטריח לשאת את חפציו, הוא לא אחר מאשר גדול הדור רבי חיים מבריסק. הוא לא ידע את נפשו מרוב בושה, וניגש להתנצל בפני רבי חיים על קורות יום האתמול, רבי חיים בטוב ליבו מחל לו בלב שלם, והרגיע אותו על שזיכהו במצווה.
אחר ההתנצלות פנה האורח אל רבי חיים: "תורה היא וללמוד אני צריך, ילמדני רבנו, מדוע לא יכול היה הרב לעזור לי בצורה מושלמת וליטול את המזוודה עד הכתובת אליה ביקשתי להגיע?"
השיב לו רבי חיים: "חששתי שמא בעל הבית יראה שהטרחת אותי לסחוב את המזוודה, ובוודאי יגער בך על שהעזת להטריח את הרב, לכן העדפתי שתקפיד עליי ותגער בי על שאינני עושה את המצווה בשלמות, ובלבד שלא תתבייש מהמארח שלך..."
לעיתים מקיימים אנו מצוות בחומרות יתירות, מקפידים על כל קוץ וקוץ אך מזלזלים בכבוד הזולת, פוגעים ורומסים בשם הדת את אחינו...
"דרך ארץ קדמה לתורה" - כדי לזכות בתורה ולהיות חלק ממנה, צריכים ללמוד כיצד להיזהר בכבוד הזולת.
בורא עולם חולק כבוד לכל אדם, נותן לו חיות, פרנסה, משפחה ועוד, גם לאלה המחציפים פניהם כלפיו הוא נזהר בכבודם.
בשם הדת האדם רומס חברה שלמה, מיעוטים ואנשים בודדים, בשם הדת אדם הופך לסנגור של הבורא ורומס בשמו את האחר שקצת רחוק, את המִנהגים הרחוקים ממנו.
כדי לזכות להיות סנגור של הבורא, תהיה כמותו - תיזהר בכבוד האחר, לא משנה כמה אחר ושונה הוא ממך... כבוד הזולת, הפתיחה לדרך ארץ טובה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
חבר מתאריך 29.3.18
30420 הודעות, 297 מדרגים, 573 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד