גירסת הדפסה          
קבוצות דיון בית המדרש נושא #30666 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 30666   
גבעתי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 19.5.04
41290 הודעות, 367 מדרגים, 704 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי י''א בחשון תשפ''ד    09:35   26.10.23   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

החיזוק היומי של רונן קרתא  

בס"ד

חיזוק יומי - יא' מרחשוון

פטירת רחל אמנו - נִפְלְאַתָה אַהֲבָתְךָ לִי מֵאַהֲבַת נָשִׁים

באחד הימים סיפר רבי נפתלי מרופשיץ לחסידיו: "כשהייתי ילד קטן למדתי לקרוא בתורה, אבי לימד אותי שכאשר מופיעים שני יודים הכתובים זה לצד זה, זהו שם ה' (יי)
התחלתי לקרוא ובכל סוף פסוק ) אמרתי את שם ה'.

פנה אליי אבי ושאל: 'בני, מדוע בכל פעם שאתה מגיע לסוף פסוק אתה אומר את שם ה'?'
השבתי לו: 'אני עושה בדיוק מה שלימדת אותי, בכל פעם שיש שני יודים אחד ליד השני זה שם ה'...'
חייך אבי ואמר לי: 'כאשר יש שני יודים אחד ליד השני זה שם ה', אבל כאשר יש שני יודים אחד מעל השני זהו סוף פסוק ולא שם ה'...'

"למדתי מכך מוסר גדול" המשיך רבי נפתלי לומר לחסידיו - "כאשר יש שני יודים (יהודים) עומדים אחד ליד השני, עוזרים, תומכים ואוהבים איש את רעהו, זהו שם ה', הקב"ה שוכן בינהם, הם מורידים את השכינה למטה...

אך כאשר יש שני יודים (יהודים) אחד מעל השני, אחד דורך על השני, רומס את חברו כדי לעלות מעלה, מתנשא על חברו - זהו סוף פסוק..."

לאחר ששאול המלך ובנו יהונתן נפלו במלחמה מול פלישתים, ספד להם דוד וכך אמר על יהונתן: *"צַר לִי עָלֶיךָ אָחִי יְהוֹנָתָן נָעַמְתָּ לִּי מְאֹד נִפְלְאַתָה אַהֲבָתְךָ לִי מֵאַהֲבַת נָשִׁים" (שמואל ב א כו)*

דוד אהב את יהונתן כאהבת נשים. שואלים חז"ל לאילו נשים דוד התכוון?
והם משיבים: כאהבת רחל ללאה.

אהבת רחל ללאה, הייתה אהבה של ויתור, של הקרבה ואכפתיות. כך אהב דוד את יהונתן, ואף יותר, אהבה כמו שצריך לאהוב כל יהודי.

מה צריכים אנו לעשות כדי לזכות לגאולה אמיתית, לשנה טובה יותר, לניצחון במערכה? צריכים אנו לאהוב כאהבת הנשים רחל ולאה, צריכים אנו אהבת חינם.

יסוד ההצלחה של עם ישראל הוא באהבת אחים ואחדותם.

בימים הללו, כשחרב מונחת על צאוורנו נתחזק באהבת החבר, בעזרה לזולת, בקבלת השונה ובהרבה ויתור כלפי השני.

ניהיה מאוחדים ביננו, נתקרב איש אל אחיו, נתקן את מעשינו ונזכה בעזרת ה' לאלתר לחיים טובים ומתוקנים, הצלחה וניצחון גדול... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  תודה יוסף 26.10.23 10:01 1

יוסף לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 29.3.18
30443 הודעות, 297 מדרגים, 573 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי י''א בחשון תשפ''ד    10:01   26.10.23   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. תודה  
בתגובה להודעה מספר 0

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות