בס"ד*חיזוק יומי - ט' כסלו
האם העין שלך שבעה ממה שיש לך?
באחד ממסעותיו של אלכסנדר מוקדון הוא הגיע אל מעיין. שטף שם ידיו והריח בהם ריח מיוחד. "כנראה שמעיין זה נובע מגן עדן" אמר אלכסנדר ומיהר ללכת לאורכו של המעיין עד שהגיע לפתחו של גן עדן.
הרים אלכסנדר את קולו וקרא: "פתחו לי, פתחו לי" יצאה בת קול והשיבה: "זה השער לה' צדיקים יבואו בו" – רק צדיקים יכולים להיכנס בפתח גן העדן.
אלכסנדר לא ויתר ואמר: "אני מלך ואדם חשוב, אנא תנו לי דבר-מה". מגן העדן יצאה גולגולת אדם. לקח אלכסנדר את הגולגולת ושם אותה על כף מאזניים.
על הכף השנייה הוא הניח כסף וזהב, והגולגולת הייתה כבדה מהם. שאל את החכמים: "מהי גולגולת זו שהיא כבדה יותר מזהב וכסף?"
השיבו לו: "זו גולגולת של אדם, שתמיד עינו הייתה מתאווה עוד ועוד ולעולם לא באה על סיפוקה".
אמר להם אלכסנדר: "זאת מנין לכם?"
לקחו החכמים את הגולגולת וכיסו את עינו, ואת הגולגולת במעט עפר ומיד הכריעו הכסף והזהב את הגולגולת. שכן ביום הפטירה, כאשר קוברים את האדם, שוב אין הוא מוסיף להתאוות לתענוגות העולם הזה (מסכת תמיד לב
אומר שלמה המלך: "שְׁאל וַאֲבַ לֹא תִשְׂבַּעְנָה וְעֵינֵי הָדָם לֹא תִשְׂבַּעְנָה" (משלי כז, כ)
מפרש מצודת דוד: הקבר והגיהנום אינם שבעים מלקבל אנשים, וכן עיני האדם לא תשבענה מן העושר וחושק להרבות עוד.
העין של האדם לא שבעה, הוא רוצה לקבל עוד ועוד, לתפוס את כל העולם, לכבוש אותו ולמלא את תאוותיו.
ככל שאדם מתאווה יותר כך הוא מפספס את חייו, הוא מנסה לתפוס עוד ועוד, וכל היום עסוק ברדיפת התאווה. אך המרדף הזה חסר סיכוי, כי לעולם האדם לא ישבע. שהרי אם יש לו מאה, הוא רוצה מאתיים, יש לו מאתיים הוא רוצה אלף.
המרדף אחר התאווה, אחר כיבוש היעדים לא נותן לך לעצור לרגע וליהנות ממה שיש לך כרגע. אתה נמצא בסחרור להשגת דברים עד שאינך שם ליבך להיות מאושר ממה שיש לך כעת ולא ממה שיהיה לך עוד זמן רב.
לפני שאתה כובש את העולם, עצום את עין התאווה, תתמקד במה שיש לך, הרי טבע האדם לא לשבוע ממה שיש לו, אז לפחות תהנה ממה שיש לך כעת, שהרי יתכן וגם את זה לא יהיה לך בעתיד...
יש לנו לנצל את הזמן עם המשפחה שיש לנו, עם הדברים האהובים לנו כעת, ולא לחפש מה אין לנו. תמיד יש לשאוף קדימה, אבל אל תעשה זאת מטרה עליונה רק לשאוף לעלות אל ראש הפסגה, בלי ליהנות מהדרך אליה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
חבר מתאריך 29.3.18
31036 הודעות, 298 מדרגים, 575 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד