לבוב
חבר מתאריך 3.11.19
35471 הודעות, 178 מדרגים, 334 נקודות. ראה משוב
יום שלישי ו' באייר תשפ''ד
11:07 14.05.24
כן גיוס חרדים- לא גיוס? דעה מזוית שונה
עבר עריכה לאחרונה בתאריך 08.12.24 בשעה 05:10 על-ידי גבעתי (מפקח)
עצם העלאת הנושא היא משמיים. במצב של הסתר פנים שאנו נמצאים הקדוש ברוך הוא מדבר איתנו דרך החיים לפי הבנתי הדלה והלא נחשבת הקדוש ברוך הוא אומר לנו שאיכות לימוד התורה אינו כמצופה משמיים לא האיכות ואולי גם לא הפוקוס שעליו שמים הדגש ברור שיש גם את הלהבדיל כמו בכל דבר- רצון היצר הרע שהוא לאבד את התורה שהוא לגרום למחלוקות פרוד ושנאה אבל אני מעוניין בדיון זה להתמקד במה רוצה השם יתברך מאיתנו בהעלאת הנושא הזה לראש בבחינת יסורים הבאים על אדם- יפשפש במעשיו
אלסטי-7
חבר מתאריך 2.4.20
6785 הודעות, 67 מדרגים, 118 נקודות. ראה משוב
יום חמישי ח' באייר תשפ''ד
07:02 16.05.24
1. היסוד של חזרה בתשובה זה שאדם מפשפש במעשיו. מעשיו בדווקא ולאו במעשה חבריו... בתגובה להודעה מספר 0
לכן שאלת גיוס חרדים/אי גיוס חרדים צריכה להיות תחת כותרת אחרת שאינה קשורה ל'פשפש במעשים'.
אבל עצם עניין איכות לימוד התורה, הפוקוס הנכון וכ' הוא דבר חשבו כשלעצמו לכל חברה וחברה. כי התורה היא כמו סם. זכה-נעשית לו סם חיים. לא זכה-נעשית לו סם המוות. נקודת המיקרו לשאלת 'גיוס חרדים' מוציאה את האדם מריכוז פנימי עמוק לחשבון נפש, אל מערכת התקפת הצד שכנגד. מעבר לכך שזה חשבון נפש מזוייף זה גם לא יעיל..
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
לבוב
חבר מתאריך 3.11.19
יום שני ט''ז בתמוז תשפ''ד
18:56 22.07.24
7. אני מתבונן ושואל מתוך החרדים ולא מתוך מי שדורש מהם להתגייס בתגובה להודעה מספר 1
ולכן בהחלט יש כאן עניין של לפשפש במעשים. אם אני בתור יהודי נתקל שוב ושוב באותה סוגיה לא משנה מה אני עושה בכדי לנטרל אותה אני מבין מזה שהיא באה אלי מתוך משהו שהשם רוצה ממני ולא בגלל שיש לי שונאים שרוצים ברעתי
יוסף
חבר מתאריך 29.3.18
35398 הודעות, 314 מדרגים, 607 נקודות. ראה משוב
יום שלישי י''ז בתמוז תשפ''ד
17:53 23.07.24
10. יודע אני בעצמי שאני יכול וצריך להוסיף עוד ועוד בלימוד התורה הקדושה בתגובה להודעה מספר 4
פעמים רבות לאורך ההיסטוריה של עמנו ספגנו גזירות ולא תמיד היה ניתן לקשר בין המעשה לגזירה שבאה בעקבותיו עד שבאו חזל הקדושים גילו לנו מקצת מהם. אחינו הטועים והתועים (מתוך הנחה שהם אכן יהודים) חובטים בארץ ישראל, בעם ישראל ובתורתו כמעט בכל מקום שניתן. אולי בגלל שהכל טעון שיפור, אולי מפני שה' יתברך רוצה להחיש גאולתינו. אבל גם אם אדבר רק בשמי- להתחזק בתורה צריך תמיד וכל שכן בעת כזו. אנסה להוסיף מעט ויהא זה שכרך ושכרי תבורך
אליהו הקטן
חבר מתאריך 10.10.23
4020 הודעות, 27 מדרגים, 53 נקודות. ראה משוב
יום רביעי י''א בתמוז תשפ''ד
11:26 17.07.24
6. סליחה שאולי אני לא במיין סטרים. אבל לעניות דעתי (והיא באמת עניה) בתגובה להודעה מספר 0
הרי כל מה שעושה השם לטובה הוא עושה. א"כ מה זאת עשה ה' לנו? הרי יודעים אנו שלצהל לא חסר חיילים?! הרי יודעים אחנו שצהל פיטר אלפי מילואמניקים לאחרונה. הרי אנחנו יודעים שכל הגנרלים דגלו כל השנים בצבא "קטן וחכם". הרי יודעים אנו שאם צהל היה באמת ובכנות רוצה את הציבור החרדי אז הוא כבר מזמן היה פותח פלטפורמות מתאימות כפי שדורשים גדולי הדור כולם מזווית לזווית (אין אחד חולק)?! אז אפשר להיות פשטן ולומר שהם רוצים לזרוק את אשמת אוקטובר על מישהו אחר ובסיבוב זה נשמע שצהל נכשל כי לא היו מספיק חיילים או כי .. במילים אחרות, הציבור החרדי לא התגייס.
אבל אני רוצה להעלות סברא אחרת. רוחנית יותר. לדעתי הקב"ה רוצה להאיץ את הגאולה, ועקב כך הוא צריך לייהד ולחזק את הציבור הישראלי הגדול. והקב'ה יש לו חוש הומור, אז הוא משתמש בראש של אויבי ישראל ממש כפי שהוא השתמש בבלעם שבא לקלל ונמצא מברך, הוא משתמש בבג"ץ שחולק על תורת משה וחולק על חוקי תורה בשאט נפש, ועתה הוא משתמש בו בכדי לחזק את אזרחי ישראל. בקיצור לעניין אולי.. ואני אומר אולי.. (אנחנו נעשה ככל אשר יורונו גדולי ישראל בכל מחיר) אבל אם ירצה השם ויתגייסו החרדים, אז יהיה הרי פחות קלקול מאחר ומדובר בציבור עצום שיכנס לצבא. (זו אגב צריכה להיות עוד דרישה שאו שלא יתגייסו בכלל או שיתגייסו כולם בבת אחת שכך יהיו פחות קלקולים. וכמובן שמייד נראה צבא שלאט לאט הולך בדרכי השם. נראה אוכל כשר למהדרין, ואם האוכל יהיה כשר יותר, וההשגחה תהיה הדוקה ואחראית יותר, אז הלבבות יוכשרו לאהוב ולהאמין בהשם אלוהי ישראל יותר. ומשם הציבור כולו מלמטה, ישנה את המערכב של הערב רב הנאלח שבנה כאן מקום עבודת אלילים למען ה"ציונות". וציונות במרכאות כי אנחנו הציונים האמיתיים.. אנחנו אלו שהתפללו 3 פעמים ביום אלפי שנים למען ציון. אנחנו אלו שמסרו נפשם בעבור תורת ישראל שהיא היא זאת שהחזיקה אותנו יהודים והשאירה יהודי אחד בעולם. וכמו שכתב "אחד העם" שהיה ממייסדי הציונות לאחד האדמורים (מי שירצה לראות מקורות יחפש את הסרטון של הרב אהרן לוי תחת הכותרת "מה החרדים תורמים למדינה" ) ששאל אותו האדמו,ר תגיד לי בכנות, הלא אתה יצרת את הציונות ואתה בין מייסדיה, האם הציונות שלכם סותרת את דת ישראל. הוא ענה לו כן! ובאמת בצורה פשטנית אין שום סתירה בין הציוונות לתורה, אולם בהתבונן פנימה בצורה עמוקה ויסודית יש סתירה בכל פרט ופרט בין הציונות שלנו לתורת ישראל שלכם. בעזרת השם שיבוא לציון גואל אמן ואמן. ותודה לחבר גבעתי שהזמין אותי לכאן.
אני אנקוט בדוגמא אחת לעת עתה יש איזה תופעה של אנשים מסויימים שמקיימים כל המצוות כמעט חוץ ממצווה אחת.לימוד התורה. ואני אסביר בהרחבה כל אדם מישראל בין עשיר בין עני בריא או חולה חייב בלימוד התורה.בעיקרון אדם יכול לומר קראתי פעמיים ביום ק״ש אז יצאתי ידי חובת והגית בו יומם ולילה.זה נכון אבל מצוות לימוד התורה כוללת עוד הרבה דברים.ידיעת המצוות על כל פרטי הם .שיהיו דברי תורה משוננים בפיך ברמה שאם ישאלך אדם תדע לענות לו מייד.בגדול כולנו צריכים לדעת את כל חלקי התורה ולכן ניתן לנו הרבה שנים בחיים בשביל שנוכל להספיק.לא עליך המלאכה לגמור מצד אחד אבל אי אתה רשאי להיבטל ממנה. אני יודע שהחיים קשוחים לפעמים אבל זה חובה שמוטלת על כולנו וחייבים לשלב את זה בחיים כמו כל הדברים המוכרחים לנו אשמח שתביעו את דעתכם בעניין
חבר מתאריך 2.4.20
בתגובה להודעה מספר 0
לכן שאלת גיוס חרדים/אי גיוס חרדים צריכה להיות תחת כותרת אחרת שאינה קשורה ל'פשפש במעשים'.
אבל עצם עניין איכות לימוד התורה, הפוקוס הנכון וכ' הוא דבר חשבו כשלעצמו לכל חברה וחברה. כי התורה היא כמו סם. זכה-נעשית לו סם חיים. לא זכה-נעשית לו סם המוות. נקודת המיקרו לשאלת 'גיוס חרדים' מוציאה את האדם מריכוז פנימי עמוק לחשבון נפש, אל מערכת התקפת הצד שכנגד. מעבר לכך שזה חשבון נפש מזוייף זה גם לא יעיל..
חבר מתאריך 3.11.19
בתגובה להודעה מספר 1
ולכן בהחלט יש כאן עניין של לפשפש במעשים.
אם אני בתור יהודי נתקל שוב ושוב באותה סוגיה
לא משנה מה אני עושה בכדי לנטרל אותה
אני מבין מזה שהיא באה אלי מתוך משהו שהשם רוצה ממני ולא בגלל שיש לי שונאים שרוצים ברעתי
חבר מתאריך 2.4.20
בתגובה להודעה מספר 7
לא שאני לא מסכים איתך. להיפך. רק אתה לא יכול לדבר "מתוך החרדים".
אבל סבבה אנחנו מסכימים
חבר מתאריך 3.11.19
בתגובה להודעה מספר 8
אני יהודי
חבר מתאריך 9.7.08
5595 הודעות
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 29.3.18
בתגובה להודעה מספר 0
חבר מתאריך 3.11.19
בתגובה להודעה מספר 3
אשמח שתכתוב את שאתה חושב בעניין
חבר מתאריך 10.11.21
16151 הודעות, 75 מדרגים, 133 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 4
חבר מתאריך 29.3.18
בתגובה להודעה מספר 4
פעמים רבות לאורך ההיסטוריה של עמנו ספגנו גזירות ולא תמיד היה ניתן לקשר בין המעשה לגזירה שבאה בעקבותיו עד שבאו חזל הקדושים גילו לנו מקצת מהם.
אחינו הטועים והתועים (מתוך הנחה שהם אכן יהודים) חובטים בארץ ישראל, בעם ישראל ובתורתו כמעט בכל מקום שניתן. אולי בגלל שהכל טעון שיפור, אולי מפני שה' יתברך רוצה להחיש גאולתינו.
אבל גם אם אדבר רק בשמי- להתחזק בתורה צריך תמיד וכל שכן בעת כזו.
אנסה להוסיף מעט ויהא זה שכרך ושכרי
תבורך
חבר מתאריך 10.10.23
4020 הודעות, 27 מדרגים, 53 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
הרי כל מה שעושה השם לטובה הוא עושה.
א"כ מה זאת עשה ה' לנו?
הרי יודעים אנו שלצהל לא חסר חיילים?! הרי יודעים אחנו שצהל פיטר אלפי מילואמניקים לאחרונה.
הרי אנחנו יודעים שכל הגנרלים דגלו כל השנים בצבא "קטן וחכם".
הרי יודעים אנו שאם צהל היה באמת ובכנות רוצה את הציבור החרדי אז הוא כבר מזמן היה פותח פלטפורמות מתאימות כפי שדורשים גדולי הדור כולם מזווית לזווית (אין אחד חולק)?!
אז אפשר להיות פשטן ולומר שהם רוצים לזרוק את אשמת אוקטובר על מישהו אחר ובסיבוב זה נשמע שצהל נכשל כי לא היו מספיק חיילים או כי .. במילים אחרות, הציבור החרדי לא התגייס.
אבל אני רוצה להעלות סברא אחרת. רוחנית יותר.
לדעתי הקב"ה רוצה להאיץ את הגאולה, ועקב כך הוא צריך לייהד ולחזק את הציבור הישראלי הגדול.
והקב'ה יש לו חוש הומור, אז הוא משתמש בראש של אויבי ישראל ממש כפי שהוא השתמש בבלעם שבא לקלל ונמצא מברך, הוא משתמש בבג"ץ שחולק על תורת משה וחולק על חוקי תורה בשאט נפש, ועתה הוא משתמש בו בכדי לחזק את אזרחי ישראל.
בקיצור לעניין אולי.. ואני אומר אולי.. (אנחנו נעשה ככל אשר יורונו גדולי ישראל בכל מחיר) אבל אם ירצה השם ויתגייסו החרדים, אז יהיה הרי פחות קלקול מאחר ומדובר בציבור עצום שיכנס לצבא.
(זו אגב צריכה להיות עוד דרישה שאו שלא יתגייסו בכלל או שיתגייסו כולם בבת אחת שכך יהיו פחות קלקולים.
וכמובן שמייד נראה צבא שלאט לאט הולך בדרכי השם.
נראה אוכל כשר למהדרין, ואם האוכל יהיה כשר יותר, וההשגחה תהיה הדוקה ואחראית יותר, אז הלבבות יוכשרו לאהוב ולהאמין בהשם אלוהי ישראל יותר.
ומשם הציבור כולו מלמטה, ישנה את המערכב של הערב רב הנאלח שבנה כאן מקום עבודת אלילים למען ה"ציונות". וציונות במרכאות כי אנחנו הציונים האמיתיים.. אנחנו אלו שהתפללו 3 פעמים ביום אלפי שנים למען ציון.
אנחנו אלו שמסרו נפשם בעבור תורת ישראל שהיא היא זאת שהחזיקה אותנו יהודים והשאירה יהודי אחד בעולם.
וכמו שכתב "אחד העם" שהיה ממייסדי הציונות לאחד האדמורים (מי שירצה לראות מקורות יחפש את הסרטון של הרב אהרן לוי תחת הכותרת "מה החרדים תורמים למדינה" ) ששאל אותו האדמו,ר תגיד לי בכנות, הלא אתה יצרת את הציונות ואתה בין מייסדיה, האם הציונות שלכם סותרת את דת ישראל. הוא ענה לו כן! ובאמת בצורה פשטנית אין שום סתירה בין הציוונות לתורה, אולם בהתבונן פנימה בצורה עמוקה ויסודית יש סתירה בכל פרט ופרט בין הציונות שלנו לתורת ישראל שלכם.
בעזרת השם שיבוא לציון גואל אמן ואמן.
ותודה לחבר גבעתי שהזמין אותי לכאן.
https://www.youtube.com/watch?v=-eMHR0dnxeQ
חבר מתאריך 30.10.24
141 הודעות
בתגובה להודעה מספר 6
להסביר לאחינו הדתיים הציונים הרבה יותר קשה מאשר לאחרים.
חבר מתאריך 14.4.19
1758 הודעות, 22 מדרגים, 40 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
אני אנקוט בדוגמא אחת לעת עתה
יש איזה תופעה של אנשים מסויימים שמקיימים כל המצוות כמעט חוץ ממצווה אחת.לימוד התורה. ואני אסביר בהרחבה
כל אדם מישראל בין עשיר בין עני בריא או חולה חייב בלימוד התורה.בעיקרון אדם יכול לומר קראתי פעמיים ביום ק״ש אז יצאתי ידי חובת והגית בו יומם ולילה.זה נכון אבל מצוות לימוד התורה כוללת עוד הרבה דברים.ידיעת המצוות על כל פרטי הם .שיהיו דברי תורה משוננים בפיך ברמה שאם ישאלך אדם תדע לענות לו מייד.בגדול כולנו צריכים לדעת את כל חלקי התורה ולכן ניתן לנו הרבה שנים בחיים בשביל שנוכל להספיק.לא עליך המלאכה לגמור מצד אחד אבל אי אתה רשאי להיבטל ממנה.
אני יודע שהחיים קשוחים לפעמים אבל זה חובה שמוטלת על כולנו וחייבים לשלב את זה בחיים כמו כל הדברים המוכרחים לנו
אשמח שתביעו את דעתכם בעניין