וכך אמר רבי יצחק אבוחצירא זי"ע (בבא חאקי) לאחיו רבי ישראל אבוחצירא זי"ע (בבא סאלי) בחלום , למה אתה בוכה ומצטער עליי ? אני במקום טוב ואתה לא נותן לי מנוחה ! ומאז קיבל על עצמו להתנחם . אפשר לעלות לבית העלמין (חוץ מהימים שלא עולים בהם) אבל כתבו גדולי ישראל , שהרבה מהצרות והדינים שבאים על האדם הם בגלל ריבוי הביקורים בבית העלמין , ולכן ימנע אדם את עצמו מללכת לשם אם לא חייב . ביום השנה (החל משבוע לפני) אומרים קדיש ויש אומרים שאפשר לומר קדיש על ישראל בכל פעם שיש שיעור באגדה (יש בזה תועלת לנשמה גם לאחר שנים) . ונפסק להלכה בשולחן ערוך שאסור להקשות על המת (דהיינו שאסור להתאבל יותר מידי) , וגם יעקב אבינו נענש על שלא קיבל תנחומים על יוסף בנו , כי אנחנו מאמינים בני מאמינים , ובכל יום יבוא משיח בע"ה , ונזכה לראות בתחיית המתים ולמה לנו להתאבל שלא לצורך ... מן השמים תנוחמו ולא תוסיפו לדאבה עוד ❤️ והנלע"ד כתבתי בס"ד .
חבר מתאריך 26.11.20
7040 הודעות, 216 מדרגים, 426 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 0
רק לשים לב שיש תאריכים שלא עולים לבית העלמין (ראש חודש , חיל המועד וכו)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חבר מתאריך 6.9.22
1103 הודעות, 1 מדרגים, 2 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 1
אני צריך לקרוא קדיש
או רק ביום פטירה?
תודה
גם אמרו לי יהודי לא צריך לבוא לקבר ככה תדיר עליו לעסוק בחיים אבל מה לעשות 5 שנים ולא השלמתי
חבר מתאריך 26.11.20
בתגובה להודעה מספר 2
וכך אמר רבי יצחק אבוחצירא זי"ע (בבא חאקי) לאחיו רבי ישראל אבוחצירא זי"ע (בבא סאלי) בחלום , למה אתה בוכה ומצטער עליי ? אני במקום טוב ואתה לא נותן לי מנוחה !
ומאז קיבל על עצמו להתנחם .
אפשר לעלות לבית העלמין (חוץ מהימים שלא עולים בהם) אבל כתבו גדולי ישראל , שהרבה מהצרות והדינים שבאים על האדם הם בגלל ריבוי הביקורים בבית העלמין , ולכן ימנע אדם את עצמו מללכת לשם אם לא חייב .
ביום השנה (החל משבוע לפני) אומרים קדיש ויש אומרים שאפשר לומר קדיש על ישראל בכל פעם שיש שיעור באגדה (יש בזה תועלת לנשמה גם לאחר שנים) .
ונפסק להלכה בשולחן ערוך שאסור להקשות על המת (דהיינו שאסור להתאבל יותר מידי) , וגם יעקב אבינו נענש על שלא קיבל תנחומים על יוסף בנו , כי אנחנו מאמינים בני מאמינים , ובכל יום יבוא משיח בע"ה , ונזכה לראות בתחיית המתים ולמה לנו להתאבל שלא לצורך ...
מן השמים תנוחמו ולא תוסיפו לדאבה עוד ❤️
והנלע"ד כתבתי בס"ד .
חבר מתאריך 6.9.22
1103 הודעות, 1 מדרגים, 2 נקודות. ראה משוב
בתגובה להודעה מספר 3
חבר מתאריך 26.11.20
בתגובה להודעה מספר 4
חבר מתאריך 26.11.20